Review – The Little Things (2021)

Informatie

Regie: John Lee Hancock
Cast: Denzel Washington, Jared Leto, Rami Malek, Natalie Morales & Chris Bauer
Genre: Criminaliteit, thriller, drama
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 5 mei 2021

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

2020 – en ook 2021 tot nu toe – zijn op cinemagebied in België heel erg stilletjes geweest. Door de coronacrisis zijn de zalen bij ons immers grotendeels gesloten geweest. Terwijl de bioscoopsector in de VS stilaan terug begint te ontwaken, is het in België nog steeds wachten op die langverwachte heropeningsdatum. De sluiting van de complexen en kleinere zalen heeft er uiteraard toe geleid dat heel wat grote blockbustertitels – zoals Black Widow – steeds weer uitgesteld werden. Studio’s leken immers niet helemaal zeker van het succes van hun films op streamingdiensten. Alleen Warner Bros. liet enkele titels, zoals Wonder Woman 1984 (2021), op de wereld los via haar HBO Max. Één van de andere prenten was The Little Things met Rami Malek, Jared Ledo en Denzel Washington. Was er te weinig vertrouwen in de film waardoor de release niet uitgesteld werd of is het een prent die iedereen gezien moet hebben?

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Joe ‘Deke’ Deacon is een doorwinterde politieman die zich na een misgelopen zaak, een hartprobleem en andere tegenslagen een stapje terug moest zetten. Wanneer zijn overste hem de opdracht geeft om in de stad een belangrijk bewijsstuk te gaan ophalen, maakt hij kennis met Jim Baxter. De jonge en ambitieuze rechercheur trad een aantal jaren geleden in de voetsporen van de grote Deacon en werkt momenteel aan een belangrijke case. Deacon, die weinig vertrouwen heeft in het kunnen van Baxter, besluit om in de stad te blijven en te helpen met het onderzoek. Al snel hebben de twee een hoofdverdachte: Albert Sparma, een vreemde eenzaat die gebeten is door alles wat met politie te maken heeft. De man lijkt alle karaktertrekken van een seriemoordenaar te hebben, maar heeft hij het ook echt gedaan?

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Nu en dan verschijnen er trailers van films die je echt meteen dolenthousiast maken. Dat was ook het geval met de eerste beelden van The Little Things, een prent niet alleen visueel maar ook verhaaltechnisch erg interessant oogde. Na een schitterend en spannend begin, een mooie eerste kennismaking met de personages en een kwartiertje sfeerschepping ben je er dan ook zeker van dat de film uitstekend zal blijven. Toch kan je niet anders dan vaststellen dat regisseur-scenarist John Lee Hancock – bekend van The Founder (2017) en Saving Mr. Banks (2013) – hier en daar een aantal steekjes laat vallen. The Little Things wordt immers het slachtoffer van een veel te langdradige vertelstijl en verwarrende flashbacks. Bovendien biedt de prent de kijker niet de closure die hij verdient. Na afloop van de prent blijf je verweesd achter, een techniek die in dit geval niet echt werkt.

© 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Dat de uitwerking van het verhaal je enthousiasme serieus tempert, doet geen enkele afbreuk aan het uitstekende acteerwerk dat je te zien krijgt. Rami Malek, Denzel Washington en Jared Leto lijken immers een fantastische Heilige Drievuldigheid. Terwijl Malek – die Oscarwinnend opdraafde als Freddy Mercury in Bohemian Rhapsody (2018) – het erg overtuigend doet als Jim Baxter en de getalenteerde Denzel Washington zijn kunnen etaleert als Deacon, is het toch voornamelijk Jared Leto die de show steelt. Leto, een acteur die niet vies is van vreemde rolletjes, weet immers met grote finesse de rol van de mysterieuze Albert Sparma neer te zetten. Verrassend is het dan ook niet dat de man voor zijn performance genomineerd was voor een Golden Globe. Op de cast en het acteerwerk kan je dus maar weinig aanmerken. De personages hadden daarentegen wel wat meer uitwerking mogen krijgen.

Het verdict

Erg enthousiast zijn voor een film is nooit echt een goede zaak. Het zorgt er immers voor dat je verwachtingen torenhoog zijn en dat je nooit helemaal zal krijgen wat je verwacht. Dat geld helemaal voor The Little Things, een misdaad-thriller die eigenlijk alles in zich heeft om een topprent te zijn. Hoewel regisseur-scenarist John Lee Hancock je interesse aanvankelijk meer dan beet heeft, valt de film na een half uurtje een beetje uit elkaar. Het verhaal is niet perfect en dat is zonde. Malek, Washington en Leto zorgen er door hun performance echter voor dat je de prent toch met plezier blijft volgen. Verwacht je alleen niet aan de topcinema die je dacht te zien. The Little Things wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 5 mei 2021 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Heb jij intussen al de kans gehad om The Little Things met Malek, Washington en Leto te bekijken? Vond jij het acteerwerk – in tegenstelling tot het verhaal – ook zo schitterend? Is de film voor jou ook een dubbeltje op z’n kant? Of ben je helemaal tevreden? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *