Review – Skin (2019)

Informatie

Regie: Guy Nattiv
Cast: Jamie Bell, Vera Farmiga, Bill Camp, Danielle Macdonals, Louisa Krause & Mike Colter
Genre: Biografisch drama, criminaliteit
Distributeur: Remain in Light
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 2 oktober 2019

© 2019 SF Film, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Recensie

De Tweede Wereldoorlog, waarin Adolf Hitler probeerde om zijn wereld vol Ariërs en zonder joden of aondersgezinden vorm te geven, is eigenlijk nog niet zo heel lang geleden. Het is dan ook weinig verrassend dat er tot op vandaag nog steeds mensen rondlopen die hetzelfde denken als de angstaanjagende man destijds. Zo zullen de skinheads je wellicht bekend in de oren klinken. Overal ter wereld komen kaalgeschoren jongeren én ouderen samen om hun liefde voor Hitler en diens gedachtengoed te uiten. Het spreekt voor zich dat lang niet alle mensen binnen die vreemde gemeenschap even enthousiast zijn. Daarover gaat Skin, een kleinere dramaprent die het waargebeurde verhaal vertelt over een heel dappere skinhead.

© 2019 SF Film, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

In de VS zijn skinheads geen onbekend gegeven. Één van hen is Bryon Widner, een quasi volledig getatoeëerde skinhead van het eerste uur die na de dood van zijn ouders belandde in een gezin waar vreemdelingenhaat centraal staat. Bryon staat beter bekend als Babs en is één van de voortrekkers van de gewelddadige bende waar hij deel van uitmaakt. Maar dat lijkt allemaal te veranderen. Wanneer hij kennis maakt met de voor hem betoverende Julie Price en haar lieve dochters, voelt Bryon dat hij zijn leven anders moet aanpakken. Hij komt in contact met Daryle Jenkins, een Afro-Amerikaanse activist die probeert om skinheads terug op het juiste pad te brengen. Babs wil geen deel meer uitmaken van de bende, maar beseft tegelijk dat hij nergens veilig is. Hammer, de leider van de bende, weet hem immers steeds te vinden. Zal Bryon ooit nog een gewoon leven kunnen leiden?

© 2019 SF Film, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Dat er ook vandaag nog heel veel haat en zinloos geweld bestaat, zien we bijna wekelijks tijdens journaals. Toch is er over de wereld van skinheads bijzonder weinig geweten. Het is dan ook interessant om te zien hoe regisseur-scenarist Guy Nattiv probeert te tonen hoe het er allemaal aan toe gaat. Het verhaal is boeiend en toont heel mooi hoe moeilijk het is om als skinhead te stoppen met alles, maar is tegelijk ook veel te eentonig. Nattiv vergeet immers om ook op andere dingen te focussen dan enkel op het verhaal van Bryon en dat is jammer. Na een uurtje is je interesse een stuk minder en dat is natuurlijk nooit goed. Desalniettemin blijf je kijken, omdat je wil weten hoe dit waargebeurde verhaal afloopt. Nattiv toont met zijn nieuwe film zeker aan dat hij een getalenteerd filmmaker is. De focus ligt over het algemeen goed en de regie is behoorlijk strak.

© 2019 SF Film, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Skin focust dus eigenlijk alleen op het verhaal van Bryon Widner. Het personage is goed opgebouwd, waardoor je als kijker meteen heel dichtbij komt. Bovendien is het fijn om te zien dat Babs een mooie psychologische ontwikkeling doormaakt, waardoor je nooit echt verveeld toekijkt. De rol wordt indrukwekkend knap naar het scherm gebracht door de getalenteerde Jamie Bell. Maar ook Danielle Macdonald, Bill Camp en Vera Farmiga doen het uitstekend als respectievelijk Julie, Hammer en diens echtgenote Shareen. Guy Nattiv wist voor zijn nieuwste film een uitstekende cast bij elkaar te brengen, die ervoor zorgt dat het verhaal over de verloren gelopen skinhead nooit een saaie bedoeling wordt.

Het verdict

Als je meer wil weten over het leven van skinheads en hoe ze omgaan met mensen in hun omgeving, lijkt Skin absoluut een film voor jou. Guy Nattiv probeert met zijn film immers zo veel mogelijk facetten weer te geven. Zijn poging is niet helemaal geslaagd, omdat hij zich blind staart op het hoofdpersonage. Toch kan je Skin geenszins een slechte dramaprent noemen. Het verhaal van Bryon Widner, dat bovendien echt gebeurd is, is immers echt aangrijpend. Het toont hoe moeilijk het is om een criminele bende te verlaten eenmaal je er zelf diep in zit. De hoofdrol wordt uitstekend vertolkt door Jamie Bell, maar eigenlijk doet iedereen van de cast het goed. Skin is dus een aanrader als je van de thematiek houdt, maar zeker geen echte voltreffer. De film wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 2 oktober 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij Skin al gekeken of had je nog niet van de prent gehoord? Vond je de film ook niet helemaal geweldig of was je wel enthousiaster? Wat vind je van de performance van Jamie Bell? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *