Vooruitblik – Orphan Black: seizoen 3

Orphan Black
© BBC America

We kunnen het niet onder stoelen of banken steken: met Orphan Black heeft BBC America en grote vis binnengehaald. De serie is een uniek concept, de cast is fenomenaal en de verhaallijn zit vol met intriges en is enorm meeslepend. Degene die we voor deze serie enorm moeten bewonderen is Tatiana Maslany, die in elke aflevering steeds weer een prachtige acteerprestatie neerzet. Ik denk dat we in de toekomst van deze grote mevrouw nog erg veel gaan horen.
Oké, toegegeven. De eerste afleveringen van het eerste seizoen waren een beetje vreemd en lieten je een beetje in het ongewisse. Dit was hoofdzakelijk omdat je helemaal niet kan volgen met wat er allemaal gebeurt. Je ondergaat als het ware het verhaal. Maar geloof me, van zodra je deze serie ziet, ben je meteen verslaafd. Je wordt echt helemaal meegezogen in de intriges en de personages zijn stuk voor stuk personen waarmee je je op één of andere manier kan identificeren.

Van alle series die ik het afgelopen jaar gezien heb, is dit misschien wel de beste. Het onvoorspelbare karakter van de serie, samen met het hoge niveau van acteren, goede regie en goede plot-twists, maken dat deze serie veruit bij de top hoort. Het is dan ook niet alleen mijn mening, maar van een heel grote groep aan fans die zich verenigen op de sociale netwerken onder de #CloneClub.

Sinds gisterenavond kunnen de Amerikaanse kijkers opnieuw genieten van hun favoriete serie, want dan ging het derde seizoen van start. Ik ben benieuwd naar wat er dit keer allemaal zal gebeuren.

SPOILER: Hierna volgt een korte inhoud van de serie ” Orphan Black “. Ik raad je aan deze niet te lezen en je gewoon te laten verassen door de serie, want het is echt allemaal erg onvoorspelbaar.

Sarah is een jonge vrouw die net gevlucht is van haar ex-vriend en zijn drugs ook gestolen heeft. Wanneer ze van de trein stapt, ziet ze echter iets verschrikkelijk. Een vrouw doet haar schoenen uit en spring voor een trein. Maar dat is niet alles. Wanneer ze naar Sarah kijkt, merkt Sarah op dat ze er exact hetzelfde als haar uitziet. Omdat Sarah hier een kans in ziet beslist ze de handtas van de ondertussen overleden jongedame te stelen. Ze heet Beth Childs en is een politieagente. Sarah beslist zichzelf dood te laten verklaren en neemt zo de identiteit aan van Beth. Op deze manier duikt ze dieper en dieper het leven in van haar dubbelganger en komt ze er achter dat er nog meer klonen zijn. Deze zijn verspreid over Amerika en Europa. Zenuwslopend gaat het er vast aan toe, zeker wanneer de ‘zussen’ er achter komen dat er een plan is om aan hun leven een einde te maken. Natuurlijk laten deze dames het er niet bij en beslissen ze op te komen voor zichzelf. De serie is een rollercoaster tussen de moraal en ethiek van menselijk klonen en het effect van dat fenomeen op de persoonlijke identiteit.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *