Trailer: ‘Star Wars – The Force Awakens’

The Force Awakens
© Disney

Het moment is weer daar: een gigantische blockbuster van formaat komt vanuit de ruimte op ons afgevlogen. Na het enorme succes van de Star Wars-franchise in de jaren ’80 van de vorige eeuw en de reboot van de jaren 2000 is het nu weer tijd voor een staaltje van de fijnste science fiction.

De film word geregisseerd door een van de beste regisseurs op dit moment: J. J. Abrams, bekend van andere blockbusters zoals Star Trek (2009) en Mission Impossible III (2006). Naast de regisseur is ook de cast vast en zeker eentje die we niet gaan vergeten. Enerzijds hebben we acteurs uit de originele trilogie die terug komen. Zo zijn er Carrie Fisher (Leia), Mark Hamil (Luke) en Harisson Ford (Han Solo), die hun rol terug opnemen. Er wordt gezegd dat de drie ‘de fakkel doorgeven’ aan nieuw talent. En dit talent is niet van het minste. Adam Driver en Oscar Isaac, beiden bekend van Inside Llewyn Davis (2013), schitteren er naast onder meer Gwendoline Christie (bekend als Brienne of Tarth van Game of Thrones) en John Boyega, een erg beloftevolle jonge acteur.

De synopisis van het verhaal is tot vandaag geheim.

De film staat momenteel gepland voor een release op 18 december 2015 voor Europese landen en wordt voor het eerst door Walt Disney Pictures geproduceerd. Deze kochten in 2012 Lucasarts, het productiehuis van George Lucas, meesterbrein achter deze saga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *