Review – Furious Seven (2015)

Furious Seven
© Universal Pictures

Regie: James Wan
Hoofdrollen: Michelle Rodriguez, Paul Walker, Jason Statham & Vin Diesel

De films waar alle autofreaks het afgelopen decennium naar uitgekeken hebben, zijn vast en zeker die van de Fast & Furious-reeks. En terecht, want de films tonen prachtige auto’s, mooie locaties en bevatten meer actie dan je mogelijk acht.

Ook deze film, het nalatenschap van de ondertussen overleden Paul Walker, spat van het scherm. De actiescenes zijn meesterlijk in beeld gebracht, de stunts zijn perfect uitgevoerd en het acteerwerk is subliem. Toch zijn er hier en daar wat kritiekpuntjes. De verhaallijn is misschien eerder zwak. Of dit mede komt doordat het script werd aangepast na Walkers dood, dat laat ik in het midden. Ook de rol van Statham komt een beetje belachelijk over. Het lijkt alsof ze niet goed wisten hoe ze ’the badguy’ moesten laten optreden in de film. Los daarvan, is Statham na The Transporter-reeks (2002-2008) echt een actieheld en kan er amper getwijfeld worden aan de acteertalenten van dit icoon.

Wat duidelijk is, is dat voor deze film kosten nog moeite zijn gespaard. Als we zien dat er gestunt wordt vanuit de Etihad Towers in Abu Dhabi en je in het achterhoofd houdt dat de scene waarbij de auto’s met een parachute uit een vliegtuig duiken ook daadwerkelijk echt is gebeurd, dan mogen we spreken van een terecht ambitieus project.

Momenteel is Furious Seven al sinds zijn release de nummer één in Amerikaanse bioscopen en vast ook wel in andere landen, wat zich vertaalt in de opbrengst die de film in nog geen maand maakte: één miljard dollar bracht deze prent reeds op, en dat zal nog wel zo even oplopen.

Wat ik zelf prachtig vind, is de laatste scene van de film. De laatste minuten zijn volledig gewijd aan de overleden Paul Walker terwijl het ondertussen wereldhit geworden ‘See You Again’ speelt.

Oordeel vooral zelf over de acteerprestaties van de sterren en de film in het algemeen. Momenteel is deze film in elke bioscoop in België te bekijken.

SCREENDEPENDENT-rating: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *