Uitbreiding van de ‘Harry Potter’-wereld

Fantastic Beasts & Where to Find Them

De echte Harry Potter-fans fans zullen het al wel weten, maar volgend jaar is het zo ver: er komt een nieuwe film die zich situeert in hetzelfde universum als dat van één van ’s werelds meest verdienende franchises: Harry Potter. En dat is niet alles. Warner Bros. Pictures, de rechtenhouder van de films, heeft beslist het niet bij één film te laten, maar een heuse trilogie te maken met films die uitkomen in 2016, 2017 en 2018. Groot nieuws voor alle fans dus.

J. K. Rowling, schrijfster van alle boeken, maakt met deze film haar debuut als scenarist. Ze benadrukte dat deze film noch een sequel, noch een prequel is. Het is eerder een uitbreiding van de wereld waarin Harry en zijn vrienden hun avonturen beleven. De regisseur is ook een oude bekende: David Yates, die reeds de 4 laatste films in de serie voor zijn rekening nam. Het belooft dus al een echte reünie te worden. Wat wel jammer is, is dat er waarschijnlijk geen enkele van de acteurs uit de originele Harry Potter-films, deel zal uitmaken van deze trilogie. Echt gecast is er nog niet, maar er doen geruchten de ronde dat niemand minder dan kersvers Oscarwinnaar Eddie Redmayne de hoofdrol voor zich zou nemen. Een tweede gerucht is dat Mat Smith, de voormalige Doctor Who, de hoofdrol zou spelen. De laatste persoon die ook in de running zou zijn voor de hoofdrol, is Nicholas Hoult, bekend van Warm Bodies (2013) en X-Men: Days of Future Past (2014).

Over het verhaal van de film is momenteel nog niet veel bekend. De titel van de film is dezelfde als een handboek dat Harry Potter op Zweinstein heeft, namelijk ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them.’ Het verhaal zou dus gaan over de schrijver, Newt Scamander, die op avontuur gaat in de straten van New York, waar er een geheime wereld is van heksen en tovenaars, ongeveer zeventig jaar voordat het verhaal van Harry Potter start. Het is bij deze dan ook bijna vanzelfsprekend dat niemand van de originele acteurs aan dit project deel kan nemen. Toch is het niet helemaal ondenkbaar dat we een jongere versie van Professor Albus Perkamentus zouden kunnen zien, door een andere acteur gespeeld weliswaar.

De huidige status van dit project is pre-productie. De film zou volgens de gegevens die ik vandaag heb, in premiere gaan op 16 november 2016. Voor meer info, nieuws en geruchten, kan je best zo vaak mogelijk kijken op mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *