‘Pirates of the Carribean’: erop of eronder

Pirates - Dead Men Tell No Tales
© Disney

Het is al weer vier jaar geleden dat we de laatste film zagen van kapitein Jack Sparrow en zijn bemanning. En wie zou er trouwens zeggen dat de eerste film The Curse of the Black Pearl alweer twaalf jaar geleden op het witte doek verscheen? De franchise is vast en zeker nog niet doodgebloed en dat is te begrijpen. De eerste film werd genomineerd voor maar liefst vijf Oscars, waaronder die van beste acteur voor Johnny Depp. De tweede film Dead Man’s Chest haalde dan ook de eerste en enige Oscar binnen, namelijk die van beste visuele effecten. Bovendien staat de serie op de negende plaats in de lijst van meest opgebrachte filmseries ooit. Met haar 3,78 miljard dollar wereldwijd, is het begrijpelijk dat de makers en producers nog veel potentieel zien in toekomstige films.

Toch denk ik dat het voor de volgende film, Dead Men Tell No Tales, erop of eronder zou zijn. Critici waren al minder enthousiast voor de tweede, derde en vierde film. Hoewel iedereen nog steeds geïnteresseerd is in de avonturen en de films meemaken op het grote doek nog steeds iets is om van te watertanden, zal de film toch echt een heuse klepper van formaat moeten zijn. Je mag immers niet het gevoel krijgen dat het de zoveelste filmreeks is die keer op keer nieuw leven wordt ingeblazen.

Momenteel hebben fans wel alle redenen om vol verlangen uit te kijken naar de volgende film. De regie wordt door niemand minder dan regisseursduo Joachim Rønning en Espen Sandberg verzorgd, Noorse talenten die met hun film Kon-Tiki (2012) een Oscarnominatie binnenhaalden naast verscheidene andere prijzen en nominaties. Dat belooft. Naast bekende gezichten als Johnny Depp (Sparrow), Geoffrey Rush (Barbossa) en Kevin McNally (Gibbs), zullen we ook een aantal nieuwe gezichten zien. Zo zal niemand minder dan Javier Bardem, bekend van de badguy in Skyfall (1012), te zien zijn in deze avonturenfilm. Ook Brenton Thwaites en Kaya Scodelario, jonge beloftevolle acteurs, zullen naast Depp en Bardem schitteren. Daarbij zou ook een oude bekende terug opduiken in deze film. Niemand minder dan Orlando Bloom, die in eerder films de rol van Will Turner voor zijn rekening nam, zou in deze film terug een rol spelen.

Een tijd geleden werd er een korte inhoud van de film vrijgegeven.
Captain Jack Sparrow wil een nieuw avontuur. Samen met zijn bemanning gaat hij op zoek naar de drietand van de Griekse god Poseidon, een belangrijk artefact dat aan de eigenaar de heerschappij over de zee verleent. Sparrow zet alle zeilen bij, op zoek het belangrijke voorwer.. Wat het allemaal erg bemoeilijkt is de ontsnapping van dodelijke geest-piraten die ontsnappen uit ‘The Devil’s Triangle’ ontsnappen. Maar dat is niet alles. Hun leider is een oude vijand van Jack: de verschrikkelijke Captain Salazar. Uiteraard zal deze nieuwe queeste de nodige avonturen, hilarische momenten en spanning met zich meebrengen.

Momenteel staat de film gepland voor een release op 7 juli 2017. Net zoals de voorafgaande films, zal ook deze weer een samenwerking zijn tussen producer Jerry Buckenheimer en Walt Disney Pictures. Het filmen startte op 19 februari 2015 en is een tijd stilgelegd omwille van een blessure aan het hand van Depp. Dit zou geen problemen leveren voor het opnameschema. De hele film zal worden opgenomen in de Village Roadshow Studios en verscheidene andere locaties rond Queensland in Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *