‘Avatar’ sequel: wie wacht er nog?

Avatar
© 20th Century Fox

Herinneren jullie je nog Avatar, de film uit 2009 die de filmwereld verbaasde met de prachtige special effects en de bombastische actiescènes? Het was veruit het meest ambitieuze project dat de filmwereld in deze eeuw al zag. Naast de geweldige cast, waaronder Sam Worthington, Stephen Lang en Sigourney Weaver, en prachtige muziek mogen we ook de regisseur van de film, James Cameron, niet vergeten. Het was zijn eerste bioscoopfilm na zijn succes met Titanic (1997), die overigens ook een kaskraker van formaat was.

Maar wie wacht er nu eigenlijk nog op het vervolg? Onder diegenen die denken dat het er niet zal komen, jullie vergissen jullie. De sequel wordt samen met nog twee andere vervolgen zogenaamd ‘back-to-back’ opgenomen. Dit wil zeggen dat ze simultaan gefilmd worden. Dus, er komen nog minstens drie films, één die uitkomt in 2017, één in 2018 en één in 2019, die dieper ingaan op Pandora en het leven van de Na’vi. Maar waarom duurt het toch allemaal zo lang. Wel dat is niet echt moeilijk. Cameron is een regisseur die misschien wel één van de beste van deze tijd genoemd mag worden. Zijn projecten worden alleen nog maar ambitieuzer. Voor de nieuwe Avatar-films wil hij zelfs scènes filmen op het diepste punt van de aarde, in Challenger Deep. Een tijd geleden sprak Cameron met Empire Magazine en zei hij: “I can tell you one thing about them (the sequels), they’re gonna be bitchin. You will shit yourself with your mouth wide open.” Vertaald is dat “Ik zal je eens wat vertellen over de sequels. Ze gaan uitstekend zijn. Je zal in je broek doen met je mond open.” Of dit zelfvertrouwen terecht is, dat valt natuurlijk te beslissen door de fans, die nu ondertussen alweer zes jaar wachten op het vervolg en die nog twee jaar op hun honger blijven zitten. Hieronder nog een aantal leuke weetjes en geruchten:

  • Een gerucht doet de ronde dat de titel van Avatar 2 “Manifest Destiny” zou zijn.
  • Sigourney Weaver, die de rol van wetenschapster Grace voor zich nam, zal ook in de sequels te zien zijn, maar vertolkt een compleet ander karakter.
  • Ook Worthington, Lang en Zoe Saldana, die de rol van Sully’s Na’vi geliefde speelt, zullen schitteren in de tweede film.
  • De speciale effecten worden onder handen genomen door Weta Digital, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van zulke effecten. Het werd door Peter Jackson, de regisseur van de Hobbit– en The Lord of the Rings-trilogieën, en onderging een heuse renovatie opdat ze mee konden werken aan de eerste film van Avatar. Ook dit keer zullen ze vast en zeker niet onderdoen. Joe Letteri, één van de sleutelfiguren van Weta Digital, noemde Avatar 2 het meest ambitieuze project dat ze ooit in handen kregen.
  • Cameron overweegt de sequels te filmen aan 120 fps. Dit wil zeggen dat er in één seconde wel 120 verschillende beelden de revue passeren.
  • Cameron zou de drie films gebruiken om huidige wereldproblemen aan de kaak te stellen en deze ook in het verhaal te implementeren.
  • Net als Peter Jacksons The Lord of the Rings en The Hobbit, zullen de drie films in Nieuw-Zeeland gefilmd worden. Of er net zoals bij de eerste Midden-Aarde-trilogie een minister speciaal voor deze zaken zal aangeduid worden, is momenteel nog een vraag.
  • Avatar is de meest succesvolle film ooit gemaakt. Hij leverde meer dan 2,8 miljard dollar op.

Momenteel is de releasedatum vastgelegd op 25 december 2017. Let wel op: oorspronkelijk ging het vervolg er al zijn in 2014. Het werd dus reeds drie maal uitgesteld. We kunnen dus niet met zekerheid zeggen dat dit ook de echte releasedatum is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *