Vijf sequels om naar uit te kijken

Films worden vaak gemaakt met een oog op het creëren van een heuse hype en dus ook een franchise. Zo hadden we vorig decennium The Lord of the Rings van Peter Jackson en kennen we vandaag de grote superhelden-reeksen van Marvel, waaronder Captain America en Thor. Hier volgen een aantal vervolgen van films die we kunnen verwachten in de komende maanden of jaren.

Jurassic World
We hebben er lang op mogen wachten, maar we kunnen eindelijk terug keren naar het prachtige eiland Isla Nublar, waar zich een fenomenaal park bevindt dat alle verbeelding tart. Hoewel we net zoals de derde film in de Jurassic Park-serie de regie niet in handen zien van Steven Spielberg en deze alleen optreedt als leidinggevend producer, kunnen we er toch zeker van zijn dat zulke big-budget-films goed geregisseerd worden. In dit geval is dat door Colin Trevorrow, die het alom geprezen Safety Not Guaranteed (2012) regisseerde, de man van de leiding is. Hoofdrollen zijn voor niemand minder dan Chris Pratt, bekend van Guardians of the Galaxy (2014), en Bryce Dallas Howard, die dan weer Victoria speelde in de Twilight-films. Aan talent geen gebrek en aan actie en avontuur zal het ook niet ontbreken. Dit is één van de langst verwachte films van het jaar. Fans, leken en critici kijken dan ook met argusogen naar wat de film te bieden zal hebben.

Jurassic World gaat in première op 10 juni 2015. Een paar dagen geleden kwam een wereldwijde trailer online. Ben je nieuwsgierig, neem dan alvast een kijkje.

Batman v Superman: Dawn of Justice
Na Christopher Nolan’s succesvolle Dark Knight-trilogie, waarin Bruce Wayne (Christian Bale) een aantal psychologische ontwikkelingen doormaakt, zou je denken dat het verhaal verteld is, maar niets is minder waar. Een nieuwe Batman, een nieuwe regisseur en nieuwe verhalen zullen ons de komende jaren moeten gaan verrassen. Met als eerste deze ultieme clash tussen de twee grootste van de DC Comics, gevolgd door de in twee delen gesplitste Justice League, gepland voor een release in 2017 en 2019. Met de nieuwe Superman maakte we twee jaar geleden al kennis in Man of Steel, waarin net als in deze film een uitstekende vertolking werd neergezet door Henry Cavil. De film, die door critici hier en daar toch zwak werd bevonden, werd geregisseerd door Zack Snyder, die zich in het branche wist op te werken tot een waar begrip en die met 300 (2006) de hele filmwereld verbaasde. Ook is er een nieuwe Batman van de partij. Ben Affleck, bekend van onder andere het met een Oscar genomineerde The Town (2010), zal in de huid kruipen van multimiljonair Bruce Wayne. Hoewel dit niet echt een sequel is, heb ik het toch in deze lijst geplaatst omdat het een nieuwe film is, die zich situeert in hetzelfde universum als The Dark Knight.

Batman v Superman: Dawn of Justice verschijnt in België voor het eerst op het witte doek op 23 maart 2016. Of deze film en zijn opvolgers het beter zal doen als die van Nolan, dat valt nog te bezien.

Prometheus 2
Het is alweer een tijdje geleden dat we door sci-fi meesterbrein Ridley Scott werden meegenomen naar de roots van de mens en we er de ‘engineers’ ontmoetten. Over de verhaallijn van het vervolg van Prometheus (2012) is er momenteel nog niet veel te zeggen, net zoals de cast. Wat vaststaat is dat Noomi Rapace en Michael Fassbender, die de meesterlijke rol speelt van de robot David, terug zullen keren om de ruimte nog verder te ontdekken. Aliens en mensen zullen alweer met elkaar de confrontatie aangaan in deze prachtige science-fictionfilm.

Hoewel ik denk dat dit onhaalbaar is, staat de release van Prometheus gepland op 4 maart 2016.

Spectre
Je kan het niet onder stoelen of banken steken: Skyfall (2012) was de eerste echte goede Bond-film na een lange overheersing van middelmatige actiethrillers. Een meesterlijke verhaal en een sublieme regie maakte dat de film dan welverdiend twee Oscars binnenhaalde. Met Daniel Craig, een man die de finesses van het Bond-zijn volledig begrijpt, zit alles helemaal goed. Ook de regisseur van Skyfall, Sam Mendes, is opnieuw van de partij. Naast deze twee oude bekenden vinden we ook een reeks bekend klinkende namen. Monica Bellucci, Christopher Waltz en Lea Seydoux vergezellen Ian Flemming’s karakter in deze bloedstollende psychologische actiefilm vol verbazingwekkende stunts en verrassende momenten. Een kort tipje van de sluier werd reeds opgelicht in verband met het verhaal. Een geheimzinnig bericht van James’ verleden spoort hem aan een duistere organisatie op te sporen. Terwijl M tegen politieke krachten vecht om de MI6 levende te houden, doet Bond zijn best om met meesterlijke slimheid de organisatie SPECTRE volledig bloot te leggen en de waarheid te ontrafelen.

Spectre komt in België uit op 6 november 2015. Dit is dus al niet meer zo lang wachten. Smul alvast even mee van de trailer.

The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun
Nadat hij zich een weg baande doorheen de prachtige landschappen en woelige tijden van Midden-Aarde in The Hobbit- en The Lord of the Rings-trilogieën, staat er al weer een ander project van formaat te wachten op Peter Jackson. Er is namelijk een vervolg in de maak op The Adventures of Tintin (2011), die een Oscarnominatie binnenhaalde. Andy Serkis, waarop Jackson in elke film van het Midden-Aardetijdperk kon rekenen, staat hem ook weer bij in deze animatiefilm. Hij speelt er de rol van Captain Haddock, net zoals in de eerste film, en wordt opnieuw vergezeld door Jamie Bell, wiens stem ontleent wordt aan Kuifje. Dit project moet voor Jackson erg spannend zijn, aangezien het de allereerste film is die hij regisseert, waarvan hij het script niet zelf schreef. En hoewel hij reeds nauw betrokken was bij de eerste Tintin-film als producer, is dit bovendien ook de eerste keer dat hij een animatiefilm maakt. Aangezien de status van de film momenteel ‘script’ is, weet er niemand iets over de verhaallijn.

De volgende film van Peter Jackson zou uit moeten komen op 16 december 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *