Na ‘The Loft’ komt ‘De Premier’

Erik Van Looy
© VIER

Laten we eerlijk zijn, het was eigenlijk toch allemaal wel een beetje overdreven. The Loft (2015) werd genadeloos neergeknuppeld en onnodig afgestraft.  Van Looy’s avontuur in Amerika werd niet gesmaakt door de recensenten en dat was vooral door de consevatieve houding van de Amerikanen. Overspel is er namelijk compleet not-done. Dit zie je bijvoorbeeld al op de Engelse Wikipedia-pagina waar de film een ‘erotische thriller’ genoemd wordt. En hoewel ik overspel zelf niet goedpraat, ben ik wel van mening dat je gewoon vrede moet nemen met het feit dat het wel echt gebeurt. Recensenten noemden de film schandalig aangezien het geregisseerd werd door één of andere programmapresentator.

Dat The Loft, die zoals iedereen wel weet een Amerikaanse remake van de Belgische kaskraker Loft uit 2008 is, niet succesvol was, heeft natuurlijk niet alleen te maken met het onderwerp van de film. Aangezien de film reeds in 2011 werd opgenomen, was het te voorzien dat het scenario niet sterk genoeg was voor een onmiddellijke release aangezien er door de grote bedrijven als Warner Bros. en Universal Pictures onderhandeld werd over wie de film uiteindelijk ging uitbrengen. En daar komt een bekend spreekwoord te boven: als twee honden vechten om één been, gaat een derde er mee lopen. En dat was in dit geval ook zo: Open Road Films startte een reclamecampagne in 2014 en bracht de film uiteindelijk toch naar het witte doek op 30 januari 2015.

Erik Van Looy, die door de meeste mensen steevast gelinkt wordt aan De Slimste Mens ter Wereld, werkt reeds aan een nieuw product. ‘De Premier’ gaat zoals de titel doet vermoeden over gebeurtenissen rond de Belgische eerste minister. Naar eigen zeggen zou het een psychologische actiethriller zijn die je op het puntje van je stoel laat zitten van het begin tot het einde. De hoofdrol gaat naar de Vlaamse steracteur Koen de Bouw, die eerder al in de rol van een politicus te zien was in de topserie Deadline 25/5. Het scenario wordt geschreven door Van Looy zelf, bijgestaan door Carl Joos, die onder meer ook het scenario schreef voor De Zaak Alzheimer en The Broken Circle Breakdown. De film zal zeker niet ondeskundig zijn, aangezien adviseur van dienst niemand minder dan Yves Leterme is.

Voor meer nieuws, stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *