Sense8, de nieuwe serie van Netflix

Vanaf morgen is het zo ver: Netfix-abonnees kunnen alweer genieten van een high-quality serie. Na Daredevil en Hemlock Grove, komt Netflix op de proppen met een nieuw sci-fi drama, Sense8. En het is er eentje dat je best eens bekijkt. Sense8 is een serie van Andy Wachowski en Lana Wachowsku, de meesterbreinen achter de The Matrix-trilogie en het recentere Jupiter Ascending.

Sense8 vertelt het verhaal van acht mensen, verspreid over de hele wereld. Ze kennen elkaar niet, hebben allen een verschillende achtergrond en cultuur. Wanneer iemand sterft, voelen ze zich plots allemaal mentaal en emotioneel met elkaar verbonden. Het zou als reden één of andere technologische achtergrond hebben. Terwijl de acht proberen te achterhalen waarom dat gebeurde en wat dit betekent voor de toekomst van de mensheid, verschijnt er een mysterieuze maar machtige man ten tonele. Hij heet Jonas en probeert de acht bijeen te krijgen. Een nog andere vreemde man, Mr. Whispers, probeert echter samen met zijn organisatie de acht personen te vangen of te vermoorden.

Elke aflevering van de serie zal zich concentreren op één van de personages van de serie en diept de achtergrond ervan beter uit. Ben je al benieuwd naar wie de personages zijn vooral hoe ze zijn? Lees dan zeker verder.

Voorstelling van de personages

Will Gorski is een politieagent en komt uit Chicago, Illinois. Hij is gespecialiseerd in bescherming en is de eerste Sensate – ja, zo noem je ze – waarmee Jonas contact maakt. Hij heeft vaak last van migraine en ervaart vaak visioenen door zijn traumatische jeugdervaring van een onopgeloste moord. Hier zie je zijn personagetrailer.

Riley is de de Sensate uit Londen en is een dj. Doorheen haar leven is ze verwikkeld geraakt in de drugswereld en daarnaast heeft ze een aantal onaangename dingen meegemaakt, waardoor ze ietwat gedesoriënteerd is en moeilijk haar weg vind in het dagelijkse leven. Kijk dit filmpje om wat meer over Riley te weten te komen.

Wolfgang is de Duitser in het verhaal. Hij komt uit Berlijn en is slotenmaker. Wat niemand weet is dat hij samen met zijn vriend Feliix op pad gaat om overvallen te plegen. Juweliers bestelen en kluizen kraken… Ze doen het allemaal. Leer Wolfgang kennen in dit kort voorstellend filpje.

Nomi Marks woont in San Fransisco en is transgender. Ze blogt over politiek en is bovendien gespecialiseerd in het hacken op internet. Wanneer ze te horen kreeg dat ze ging sterven binnen de zes maanden als ze geen operatie onderging, werd haar leven volledig overhoop gegooid. Er wordt een mooi beeld geschetst van Nomi in onderstaand clipje.

Capheus woont in Kenia, in de hoofdstad Nairobi. Hij is daar buschauffeur en is gespecialiseerd in rijden in enge situaties. Hij is een echte optimist en zou door het vuur gaan om zijn zieke moeder te redden. Leer Capheus hier kennen.

Kala woont in een van de grootste steden van India, Mumbai. Ze is apotheke en haar expertise is dus medicijnen. Ze moest gedwongen in het huwelijksbootje stappen met een man waarvan ze weet dat het wel een goede echtgenoot is, maar het is niet de persoon met wie ze wil trouwen. Ze komt echter in moeilijkheden wanneer ze bidt tot de god Ganesha voor de hulp bij het ontbinden van het huwelijk.

Sun is een ambitieuze vrouw uit Zuid-Korea. Ze is CFO van een bedrijf en is ook een gedreven expert in ‘martial arts.’ Sun lijkt geboren voor het vak, want ook haar vader is een zakenman. Wanneer haar broer duistere zaken doet, geraakt ook zij betrokken bij de praktijken en moet ze moeilijke keuzes maken om haar familie te redden. Bekijk dit filmpje over Sun.

Lito woont in Mexico City en is een acteur. En dat is hij ook in het dagelijkse leven, want liegen is voor hem niet moeilijk. Hij denkt dat hij zich moet gedragen als een achterbaks persoon opdat hij zijn carrière zou kunnen redden. Lito wordt hieronder voorgesteld.

Sense8 is een echte aanrader en lijkt alvast erg veelbelovend. De cast is internationaal en hier en daar zijn er bekende namen. Naveen Andrews speelde de rol van Sayid in de internationale geprezen serie Lost en Anupam Kher die speelde in Silver Linings Playbook. Alle afleveringen zijn vanaf morgen, 5 juni, op Netflix beschikbaar. En nog een reden waarom je moet kijken: alle afleveringen komen er tezamen op, je kan ze dus allemaal in één keer uitkijken.
Hieronder zie je de algemene trailer.

Naar aanleiding van de wereldwijde release lanceerde Netflix ook een knappe concepttrailer, die zie je hier.

Bekijk ook deze exclusieve karakterfoto’s (© Netflix )

Deze slideshow vereist JavaScript.

Al deze gegevens zijn verkregen dankzij Netflix. Kijk jij er naar uit om Sense8 te kijken?

0 reacties

  1. De eerste recensies zijn erg voorzichtig, maar aangezien de Wachowskis er achter zitten ben ik toch wel geinteresseerd om deze serie te zien.

    1. En terecht! Hoewel hun verhalen af en toe wat simplistisch zijn (kijk naar de tweede en derde Matrix en Jupiter Ascending), is het wel rasechte scifi en van bijzonder goede kwaliteit. Daar kan niet over gediscuteerd worden. Toch? 😉

  2. Ik heb nu drie afleveringen gezien, maar ik kom er niet helemaal in. Ik blijf kijken, maar ik vind het tot nu toe nog niet het beste werk van de Wachowksi’s en Wyker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *