Uitgelichte film van de week – 08/06/2015

Elke week probeer ik een interessante film uit te lichten. Deze week is dat Jurassic World, het langverwachte vervolg op de Jurassic Park-trilogie. Steven Spielberg regisseerde de eerste twee films van dé ’90 trilogie bij uitstek en komt ook nu terug als uitvoerend producent.

Cast & Crew
Regie: Colin Trevorrow
Cast: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy, BD Wong & Irrfan Khan

Releasedatum
De film zal in België te zien zijn vanaf 10 juni 2015

Verhaal: geruchten – SPOILERS
Universal geeft niet veel vrij. Wat we officieel weten is het volgende. Steven Spielberg keert terug naar zijn franchise, maar dit keer niet als regisseur. De man is uitvoerend producent voor het langverwachte nieuwe deel van de Jurassic Park-saga. Zoals de vorige films, is ook Jurassic World gebasseerd op het boek van Michael Crichton.

Volgens Screenrant gaat het verhaal als volgt: ‘Gedurende een aantal jaren is Jurassic World, de droom van wetenschapper John Hammond, geopend. Hammond had deze droom immers al 20 jaar geleden, maar dat bleek telkens weer mis te gaan. Hoewel het in het begin enorm veel mensen aantrok, worden de mensen minder en minder geïnteresseerd in een dino-amusementenpark. Om terug meer bezoeker aan te trekken breng de directeur van het park een team van wetenschappers samen met de taak een genetisch verbeterde hybride dinosaurus te creëren. Zo gezegd, zo gedaan: de Indominus Rex wordt geboren. Achteraf blijkt dit echter een slecht idee, wat leidt tot catastrofale gevolgen.’

Wist-je-dat?

 • Het park dat we zagen in de eerste film Jurassic Park (1999) zal een belangrijke rol spelen in het verhaal.
 • De T-Rex uit de eerste film zal ook in deze film zijn opwachting maken.
 • Verschillende geruchten beschrijven het uiterlijk van de nieuw-gemaakte dinosaurus. Volgens het ene gerucht heeft de Indominus Rex het hoofd van een Velocirapor en het lichaam van een Allosaurus. Een ander gerucht stelt dat de Indominus dan weer een mengeling is van de Tyrannosaurus Rex, de Velociraptor, inktvissen en slangen.
 • ‘Indominus Rex’ kan je vanuit het Latijn vertalen als ‘ontembare koning.’ Het nieuwe dier zal dus een vernietigend en dominant karakter hebben.
 • Deze film is een direct vervolg op de eerste film van de franchise. Er wordt geen verwijzing gemaakt naar de twee laatste films in de franchise.
 • Tijdens het filmen werd er gewerkt onder de schuiltitel ‘Ebb Tide.’ Deze titel werd door Spielberg gekozen, nog voor regisseur Trevorrow aan boord kwam van het project.
 • De film zal uiteindelijk 22 jaar na het originele uitkomen.
 • In 2004 was één van de ideeën om soldaten te creëren die een cros-over waren tussen mensen en dino’s. Dit werd volledig geschrapt.
 • Wanneer de film nog maar net in productie was, werd Harrison Ford benaderd en deze was erg enthousiast. Vanwege het weinige succes van Indiana Jones & The Kingdom Of The Chrystal Skull (2008) besliste hij echter niet meer mee te doen.
 • De originele titel van de film was ‘Jurassic Park: Extinction.’
 • Dit is de eerste film binnen de serie waarin we een geopend en volledig functionerend themapark zullen zien.
 • Volgens Trevorrow werden er al gesprekken gevoerd over mogelijke vervolgen.

Bekijk ook deze foto’s:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ga jij ‘Jurassic World’ in de bioscoop kijken?

0 reacties

 1. Volgende week zaterdag vertrek ik met mijn vriend voor enkele dagen naar zee. Wat we daar gaan doen? Ons ontspannen en misschien wel eens op stap. Het enige dat momenteel vaststaat, is dat we Jurassic World gaan zien. We kijken er zo hard naar uit! Ben echt benieuwd naar deze veelbelovende film.

  1. En terecht!!!! De film breekt momenteel alle records van 2015, wat natuurlijk te verwachten was! Chris Pratt tekende voor nog 2 films, dus we zullen er snel weer zien! Laat maar weten hoe het was! Ik haast me ook zo snel mogelijk kijken, wanneer m’n examens gedaan zijn!

   1. Ik vond de film goed, maar niet wauw. Er is veel productplacement (iets té opvallend, waardoor het een beetje vervelend was) en hier en daar wat overacting. Maar het was wel de moeite waard om ‘m te gaan zien, zeker in 3D. De special effects, het nostalgische gevoel van jurassic park, … Ja. De film op zich, het verhaal, de dino’s, … Het blijft boeien. Het sleept je helemaal mee, vind ik. Ik heb dan ook mijn vriend zijn been helemaal blauw geknepen. Bij het buiten komen, stroomde de adrenaline dan ook door mijn lichaam. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *