Wat is er allemaal nieuw deze week? – Screendependent-update

Het is een tijdje stil geweest bij Screendependent, maar geen zorgen trouwe fan. Ik heb nog 2 minder zware examens te gaan en vanaf dan gaan we de zomervakantie in en heb ik steeds veel tijd. Dit jaar zit er voor mij geen reis in, maar ik ga wel op taalkamp als taalanimator. Dat is van 30 juli tot 12 augustus. Maar los daarvan, lijst ik hier even op wat er allemaal gebeurd is tijdens deze lange periode -oké het was maar een week – en eventuele nieuwe dingen die ik aan de blog toevoegde.

De Screendependent-wedstrijd is afgelopen
Een tijd geleden konden jullie één van de vijf duotickets winnen voor She’s Funny That Way, een leuke ontspannende film met Jenifer Aniston en Owen Wilson. De winnaars zijn gekozen en vinden jullie hier. Hopelijk kan ik snel weer een nieuwe wedstrijd op poten zetten en kunnen jullie weer iets winnen. Het is trouwens veel leuker om deel te nemen aan een wedstrijd van Screendependent. Je hebt een grotere kans om te winnen aangezien je niet moet opboksen tegen duizenden deelnemers.

Volg Screendependent op Twitter
Naast de Facebookpagina heeft Screendependent ook een Twitteraccount. Volg het zeker, want ook hier worden alle artikels en wedstrijden gedeeld. En dat is ook een aantal BV’s opgevallen. Zo werden we geretweet door Frances Lefebure (Lisa uit Spitsbroers), Stany Crets en Ben Segers.

Tweets - Screendependent

Vlaamse zenders en internationale filmdistributeurs
Sinds het begin van de blog heb ik steeds contact gezocht met internationale filmdistributeurs en Vlaamse zenders. Momenteel heb ik toegang tot vele perswebsites wat ervoor zorgt dat ik de blog aantrekkelijk kan maken met nieuwe foto’s en trailers. Jammer genoeg krijg ik geen antwoord van Medialaan (het bedrijf achter VTM en 2BE) en SBS (het bedrijf achter VIER e VIJF). Van Warner Bros. en Fox krijg ik geen toegang omwille van veiligheidsredenen. Maar ik geef niet op. Medialaan en SBS kregen ondertussen al reminders en FOX en Warner probeer ik te contacteren in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Of dat zal baten, zullen we snel weten. Momenteel zijn er ook nog gesprekken met Belga aan de gang, die de films van Lionsgate (Divergent, The Hunger Games) uitbrengen in België.

Eindelijk… Mijn eerste persvisie
Het was zo ver… Na ongeveer twee maanden bloggen, kreeg ik van Sony Pictures – zij beheren de filmdistributie van Universal – een mail om mijn aanwezigheid bij een persvisie te bevestigen. En wat was niet van een stomme b-film. Ik mocht de persvisie van Jurassic World (ja, Jurassic fucking World) bijwonen. Helaas had ik die dag een examen en kon ik er niet tussenuit. Dat is wel erg jammer, want ik heb het eens bekeken: als ik gegaan was, hoorde ik bij één van de eerste mensen die deze langverwachte film kon gaan bezichtigen. Maar geen zorgen! De zomer komt eraan en er komen een heleboel goede films uit. Ik denk aan de nieuwe Terminator, Insidious Chapter III, de nieuwe Mission Impossible… Ik hoop dat ik telkens voor deze films een uitnodiging voor de persvisie krijg, zodat ik mijn bevindingen met jullie kan delen. En zo een persvisie is trouwens enorm spannend, want je review staat dan onder embargo (dit wil zeggen dat je niets mag publiceren tot het moment van de vermelde datum).Press Screening Jurassic World

Ziezo, ik ben uitgepraat. Vergeet dus zeker niet om Screendependent te volgen via het Facebook- en Twitteraccount. Daar post ik vaak foto’s en trailers.

Veel lees en filmkijkplezier!
Xander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *