Café Derby – topfilm, topcast

Er komen in 2015 nog heel wat leuke Vlaamse films uit. Zo zullen we Wat Mannen Willen en Lee & Cincy C., respectievelijk de regiedebuten van Filip Peeters en Sanny Cretslater dit jaar nog kunnen bezichtigen in de Vlaamse bioscopen. En daar komt nog een topper bij. Café Derby is drama-komediefilm van Lenny van Wesemael. Dit keer regisseert ze, maar ze was al eerder actief als casting director voor o.a. Turquaze, De Helaasheid der Dinen en de Eén-reeks Vriendinnen. De cast voor deze films en serie was fenomenaal en ook dit keer is de cast eentje om ‘u’ tegen te zeggen. Zo zien we Wim Opbrouck, Geert van Rampelberg, Günther Lesage en Ben Segers. Dat het dus een film wordt waarbij we de zalen verlaten met een buik vol krampen van het lachen, dat staat zo goed als vast.

Café Derby speelt zich af in 1985 en zoomt in op de familie en omgeving van Georges. Hij is marktkramer en verkopen doet hij vanuit het hart. Wanneer Georges hoort dat de paus naar het dorp om er een openluchtmis op te dragen, grijpt hij zijn kans. Hij wil Café Derby huren, een pand dat vlak naast het terrein van de openluchtmis ligt. En zo groeien zijn plannen, die volgens hemzelf briljant zijn. Zijn vrouw, vijf kinderen en collega’s staan hem bij en geloven er ook in. Georges slaagt er immers in eender wat aan eender wie te verkopen. Lenny van Wesemael is de regisseur en het verhaal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van haar opmerkelijke familie.

Wat opmerkelijk is, is dat de Vlaamse films die later dit najaar uitkomen allemaal regiedebuten zijn. Dit zal volgens mij een frisse wind geven en hopelijk zullen we van deze drie regisseurs nog veel verwachten in de toekomst. Bekijk hier de trailer en een aantal exclusieve foto’s.

‘Café Derby’ is vanaf 16 september te zien in alle Belgische zalen. Denk jij dat hij goed zal zijn?

Trailer:

Foto’s (© KFD):

Deze slideshow vereist JavaScript.

0 reacties

  1. Ik moet eerlijk toegeven dat ik bijna helemaal geen Nederlandse en Vlaamse films kijk. De laatste films uit België die ik gezien heb zijn waarschijnlijk Rundskop en Labyrinthus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *