Review – Nieuw Texas (2015)

Het televisieseizoen zit er alweer op bij Eén. Wederom wist de openbare omroep een aantal originele en leuke producties te strikken. Herinner je even De Biker BoysTom & Harry en Ja JanNieuw Texas was ook één van die series, en is zeker de moeite waard om te kijken. Het is een verfrissende en jong ogende serie over vier volkse broers die na de dood van hun vader dé uitdaging van hun leven aangaan: een jaar samenwonen opdat ze de nagelaten erfenis kunnen verzilveren.

Elke week zoomde het programma in op een gebeurtenis die het hele huis op stelten zette. En keer op keer zorgde dit voor hilarische taferelen die soms een erg ‘ver-van-je-bedshow’ waren en toch ook zo dichtbij leken. En dat is volgens mij het sterke aan de serie. Het vergroot stomme situaties enorm hard uit en zorgt ervoor dat elk personage in de weg loopt van een ander, waardoor er in het grote huis alleen maar verwarring gezaaid wordt. Uiteindelijk wordt elke aflevering afgesloten met een klassiek feelgood-moment en bij afloop van een aflevering kijk je steeds weer wanhopig uit naar de volgende week.

Nieuw Texas is een serie met een verfrissende en getalenteerde cast. Iedereen speelde zijn rol enorm goed en liet zijn of haar karakter gelden wanneer het moest. Ook had de serie een hoog humorgehalte, wat ervoor zorgde dat je hier en daar wel eens buikpijn had van het lachen. Een echte komische serie als In De Gloria of Het Eiland was het niet, maar dat was ook niet het doel van dit programma. Het was en is een familieserie die door jong en oud bekeken kan worden. Bovendien is het een serie waarbij je jezelf even kan ‘uitschakelen’, kan kijken en aan niets moet denken. Het concept is origineel en goed uitgewerkt, wat maakt dat je als kijker volledig meegenomen wordt in de gedachtegang van ieder personage.

Opnieuw wist productiehuis Zodiac, dat ook Tom & Harry verzorgde, een mooie cast voor het project te selecteren. Zo zien we Tom Waes, David Cantens, Tom Audenaert, Jits van Belle en dé tv-revelatie van 2015: Frances Lefebure.

Het verhaal gaat zoals ik eerder zei over 4 broers die samen met hun partners (of one-night-stand) samen gaan wonen. Dit doen ze uiteraard niet vrijwillig, want ruzie maken is voor de broers bijna een dagelijkse hobby. Wanneer hun vader (Jan Decleir – Tom Waes) sterft, blijkt dat de arme man toch niet zo krap bij kas is. Hij heeft goed geïnvesteerd en heeft ervoor gezorgd dat hij zijn zoons een riante villa kan nalaten. De enige voorwaarde – en daar hadden de broers niet op gerekend – is dat ze er gedurende een heel jaar samen onder één dak moeten wonen. Natuurlijk loopt dit niet zomaar van een leien dakje en gebeuren er van alle vreemde dingen. Bekijk hier onder de trailer en een aantal leuke foto’s

Trailer:

Foto’s (© VRT en één):

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *