Bevergem – Nog eens een serie in het West-Vlaams

Er komt een nieuwe reeks naar de openbare omroep. Canvas zendt later dit najaar het acht-delige Bevergem uit, een serie die een ontspoort dorp in West-Vlaanderen volgt. Wat opvalt is dat de personages er West-Vlaams zullen spreken, net zoals we zagen in Eigen Kweek. Behoeft dit ondertiteling of moeten we hier allen tegen zijn zoals Gerrit Callewaert van In De Gloria?

Bevergem speelt zicht dus af in een fictief dorp, waar mensen gedreven zijn door foute ambities en een hoop vol ijdelheid. Het doet immers denken aan Met Man en Macht, waarin we de dorpelingen volgden van Ransegem. Volgens de makers van het programma schommelt het programma tussen realiteit en fictie, tussen levensechtheid en karikatuur. Met acteurs als Maaike Cafmeyer, Ann Tuts en Wim Willaert belooft de serie alvast erg grappig te worden.

Bevergem werd door Gilles de Schryver geschreven. Hem zagen we een paar maanden geleden nog als Tom in de fictiereeks Tom & Harry.

Bekijk de eerste beelden van Bevergem.

Denk jij dat ‘Bevergem’ de moeite waard is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *