Trailers van de week – 15 juni 2015

Elke week worden we overspoeld met trailers van grote, bekende en minder bekende kleine films. Hier even een lijst van de trailers die deze week op het internet verschenen.

Sicario – een dramatische misdaadfilm
Regie: Dennis Villeneuve
Cast: Emily Blunt, Benicio del Toro & Josh Brolin
Genre: actie, misdaad & drama
Plot: In Mexico zijn het barre tijden. In het tuchteloze grensgebied tussen de VS en Mexico escaleren de drugsoorlogen en worden ze stilaan gigantisch. Een idealistische FBI-agent (Blunt) wordt door een speciale taskforce-agent (Del Toro) aangeworven om mee de strijd te voeren tegen deze bendes. Het team, geleid door een raadselachtige consultant (Brolin) bij wiens verleden velen zich vragen stellen, gaat op een uiterst geheime reis. Kate wordt gedwongen om tegen alles waarin ze gelooft in te gaan opdat ze samen kunnen overleven.

Extinction – een film die doet denken aan The Colony
Regie: Miguel Ángel Vivas
Cast: Matthew Fox, Valeria Verneau & Jeffrey Donovan
Genre: drama, horror, sci-fi
Plot: Negen jaar na een infectie die de meeste mensen deed transformeren in woeste beesten, zijn er toch nog enkele overlevenden. Jack, Patrick en Lu, een meisje van negen, verblijven in een rustig ogend en in de vergetelheid beland dorpje Harmony. Tussen Jack en Patrick is er ooit iets gebeurd, waardoor er tussen hen een grote kloof is ontstaan. De drie dachten echter dat hun dorpje echt in de vergetelheid was beland, maar niets is minder waar. Wanneer de geïnfecteerden opnieuw verschijnen, zullen de twee mannen alle geschillen moeten laten varen opdat ze de persoon die het meest voor hen betekent, kunnen beschermen.

The Runner – over een ramp in de baai van Louisiana
Regie: Austin Stark
Cast: Nicolas Cage, Peter Fonda, Sarah Paulson & Connie Nielsen
Genre: drama, thriller
Plot: In 2010 wordt olie gelekt door de multinational BP. Wanneer Coli Pryce, een Congreslid, het opneemt voor de inwoners van het getroffen gebied, bloeit de carrière van de man helemaal open. Wanneer echter een seksschandaal aan het licht komt, dreigt de man weer alles te verliezen wat hij opbouwde.  Een rollercoaster van die je zwiert van links naar rechts beschrijft The Runner perfect.

Time Out of Mind – een pakkend drama over man op zoek naar zichzelf
Regie: Oren Moverman
Cast: Jeremy Strong, Jena Malone & Richard Gere
Genre: Drama
Plot: George is een dakloze man. Hij zwerft door de straten van Manhattan. Doordat hij een ietwat mentale achterstand heeft, is hij er nooit in geslaagd een job voor een paar jaar te houden. Hij slentert door de stad, op zoek naar voedsel, alcohol en onderdak. Bovendien probeert hij terug contact te maken met zijn dochter, van wie hij compleet vervreemd is. George haalt voordeel uit de sociale diensten die de stad aanbiedt, maar hij heeft niet de nodige documenten zodat hij financieel zou bijgestaan kunnen worden. Hij wordt bevriend met een andere dakloze, die beweert een eens succesvolle jazzmuzikant te zijn.

Captive – over mensen met een vooruitzichtloos leven
Regie: Jerry Jameson
Cast: Kate Mara, Michael Kenneth Williams, Mimi Rogers & David Oyelowo
Genre: criminaliteit, thriller, drama
Plot: Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een moeder die haar man verloor worstelt met haar drugsverslaving. Wanneer ze door een crimineel gegijzeld wordt, die net ontsnapte uit de gevangenis en de rechter doodde die hem daar stopte, wordt ze in haar eigen appartement vastgehouden. Een verhaal over een groeiende vriendschap maar blijvende vrees tegenover elkaar.

Boulevard – de allerlaatste film van de overleden Robin Williams
Regie: Dito Montiel
Cast: Ray Odenkirk, Robin Williams, Kathy Baker & Eleonore Hendricks
Genre: drama
Plot: Al bijna 26 jaar werkt Nolan Mack (Williams) in dezelfde bank. De man leidt een erg eentonig leven. Hij en zijn vrouw (Baker) hebben gebruiken hun huwelijk als afleiding voor de realiteit. Wanneer de man echter op een dag rondrijdt in de stad, wordt zijn leven helemaal omgegooid. Nolan ontmoet Leo, een jongeman die kampt met een aantal problemen. Dit doet zijn ogen volledig openen en hij beslist niet meer toe te geven, maar uit te komen voor wie hij werkelijk is.

Dark Places – Een film gebaseerd op een boek van de auteur van Gone Girl (2014)
Regie: Gilles Paquet-Brenner
Cast: Nicholas Hoult, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz & Corey Stoll
Genre: mysterie, drama, thriller
Plot: Libby, een zevenjarig meisje geraakt  volledig getraumatiseerd doordat haar moeder en twee zussen op brutale wijze vermoord werden. In de rechtbank verklaarde het arme meisje haar broer Ben schuldig, wat erin resulteerde dat de 16 jarige jongen levenslang in de gevangenis belandde. 25 jaar later is Libby blut en wanhopig. Ze leefde de laatste jaren van giften die ze kreeg dankzij haar pakkende autobiografie. Ze heeft echter nog steeds niet kunnen verwerken wat er op die ene avond gebeurde. Wanneer Libby meegenomen wordt naar een groep crimi-liefhebbers, wordt ze van haar stoel geblazen: zij denken dat haar broer helemaal niet schuldig is. De moordenaar zou dus nog steeds op vrije voeten zijn. Ze beslist mee te werken aan het onofficiële onderzoek en moet opnieuw door de moeilijkste momenten van haar leven. Wanneer ze dichterbij komen, moet de arme vrouw alles in vraag beginnen stellen: wat zag ze echt, en wat zag ze helemaal niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *