Pan – een spannende reis naar Neverland

Op 9 oktober kunnen we weer met z’n allen gaan kijken naar een nieuwe fenomenale kaskraker. Niemand minder dan de rebelse Peter Pan zal ons vanaf dan weer welkom heten in de Belgische zalen. En dit keer is het een film die je spontaan doet watertanden. Pan, zo heet de nieuwe prent die door Warner Bros. Pictures wordt gedistribueerd, belooft een spectaculaire én ontspannende film te worden.

Cast & Crew
Regie: Joe Wright (Anna KareninaAntonementHanna)
Cast: Amanda Seyfried, Rooney Mara, Garret Hedlund, Levi Miller & Hugh Jackman

Releasedatum
Pan wordt wereldwijd op 9 oktober 2015 in 3D en 2D gereleased.

Verhaal
Warner Bros. is de distributeur voor deze fantastische film en geeft reeds heel wat vrij over het verhaal. Pan gaat als volgt. Peter (gespeeld door de jonge, getalenteerde Levi Miller) is een ondeugende jongen van 12 jaar. Hij is ontembaar en heeft een rebels karakter, maar deze kwaliteiten zijn in het gure Londense weeshuis niet echt een pluspunt. Wanneer hij op een nacht wegvliegt van het weeshuis en weggetoverd wordt naar een fantastische wereld vol piraten, krijgers en feeën, belandt hij in het magische Neverland. Hier beleeft hij geweldige avonturen en vecht hij op leven en dood terwijl hij het geheim van zijn moeder probeert te ontrafelen, die hem immers al zo lang geleden achter liet in het weeshuis, en zijn rechtmatige plaats in het sprookjesachtige land probeert te claimen. Samen met de geduchte krijgster Tiger Lilly (Rooney Mara) en een nieuwe vriend, James Hook (Garrett Hedlund), moet hij proberen de genadeloze piraat Blackbeard (Hugh Jackman) te verslaan, opdat hij Neverland kan redden en zijn eigen lot kan ontdekken: hij moet een held worden die voor eeuwig bekend zal staan als Peter Pan.

Wist-je-dat?

  • Alvorens Jackman te casten werd Javier Bardem, de acteur die we zagen als de slechterik in Skyfall (2013), de rol van Blackbeard aangeboden.
  • Regisseur Wright heeft al een paar keer gezegd dat hij deze film maakte voor zijn zoon Zubin, die drie jaar is.
  • Om de juiste acteur te vinden voor de rol van Peter Pan werd een heuse zoekactie opgestart. Zo werden meer dan duizend kinderen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië gevonden, alvorens de definitieve Levi Miller te casten.
  • Hugh Jackman en Amanda Seyfield spelen voor de tweede keer samen in een film. Eerder schitterden ze naast elkaar in het wereldwijde succes Les Miserables (2012).
  • Wanneer de jonge Levi Miller nog maar vijf jaar was, won hij een prijs voor zijn vertolking van Peter Pan in een toneelstuk. Hij is een enorme fan van Peter Pan (2003).
  • De film moest eerst uitkomen op 24 juli 2015, maar doordat de regisseur van componist veranderde in de post-productie, moesten de plannen veranderen.

Trailers:

Kijk jij uit naar dit nieuw spektakel en kan je niet wachten tot ‘Pan’ in de zalen verschijnt? Laat het zeker weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *