Voor wat hoort wat – het nieuwe één verrast

© VRT
© VRT

Vorige week werden de gezichten van het nieuwe Één samen met de nieuwe netstijl aan het grote publiek voorgesteld. Samen met deze aankondigingen werden ook heel wat nieuwe programma’s voorgesteld. Zo komt er op de zender van de openbare omroep deze Voor wat hoort wat, een reeks die zowel jongeren als de oudere kijkers van de zender zal aanspreken.

© VRT
© VRT – Het nieuwe één-logo

In de nieuwe fictiereeks zullen hel wat bekende namen verschijnen. Zo zien we Lize Feryn, het model dar haar eerste stapjes in de acteerwereld zette met In Vlaamse Velden (2014). Naast deze jonge actrice schitteren grote Vlaamse namen als Jaak van Assche, Tiny Bertels en Chris Lomme. De gloednieuwe tragikomedie neemt ons mee naar een erg luxueus bejaardentehuis waar vier jongeren verplicht terechtkomen. Ze werden voor criminele feiten veroordeeld en moeten daar hun taakstraf gaan uitvoeren. Zowel voor de rebelse jongeren als de slome ouderen zorgt dit voor grappige taferelen: het zijn immers twee werelden die compleet haaks op elkaar staan.

Twee werelden die botsen

De vier jongeren pleegden allen een misdaad. Nouri stal een auto en reed deze helemaal naar flarden. Roxy, een rebels meisje, besliste op de vuist te gaan met iemand na een voetbalwedstrijd, Sverre liep weg van de politie en Amber wordt gevat wanneer ze peperdure parfum probeerde te stelen. Wanneer ze veroordeeld worden, besluit de rechter hen als werkstraf te plaatsen in een luxueus bejaardentehuis aan de zee. Aangezien er daar geen geld is voor nieuw personeel, besluit de directie meteen de hulp van de vier duiveltjes in te schakelen.

Wanneer de seniorenwoning alsnog te koop wordt gezet, is de maat vol voor de arme bewoners. Ze smeden een plan om diegene die hen die miserie gaf, een koekje van eigen deeg te geven: ze gaan hem bestelen. En wie zouden ze natuurlijk kunnen gebruiken? Samen met de vier probleemjongeren zullen ze alles tot een goed einde proberen te brengen opdat ze hun geliefd huis terug kunnen kopen.

Conflicten

Voor wat hoort wat raakt inhoudelijk verschillende vlakken. Zo zullen we verscheidene conflicten zien doorheen de reeks. Naast het tradiotionele ‘oud – jong’ conflict, zullen we ook recentere clashes zien opduiken zoals ‘arm – rijk, allochtoon – autochtoon en status – marginaliteit.’ Uiteraard zorgt dat alles voor grappige maar ook pakkend momenten. De oudjes en de jongeren groeien, of ze het willen of niet, toch naar elkaar toe en er worden stapsgewijs nieuwe vriendschappen geboren.

Voor wat hoort wat zal vanaf 10 september op de buis spelen. Noteer dat dus alvast in je agenda! Wat spreekt jou wel of niet aan? Laat het weten! 

0 reacties

 1. Beste “voor wat hoort wat”
  vorige week gekluisterd voor de TV gezeten om te kijken naar de 1ste aflevering.
  Geweldig !! ook voor ons, Nederlanders, was het dialect net nog verstaanbaar.
  We hebben gefigureerd in deze serie tijdens de opname in Antwerpen (voetbalstadion Beerschot).
  Vraagje; weet U wanneer die aflevering wordt uitgezonden ??
  met belangstelling zien we Uw reactie tegemoet.
  alvast vriendelijk dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *