Filmnieuws: over Assasins Creed, Prometheus 2 en Star Wars

Gisteren leek het wel of de filmwereld even een aardbeving kreeg. Van een aantal grote producties kwam een nieuwe teaser, een eerste foto of nog ander leuk nieuws. Vind hier even alles mooi op een rijtje.

De eerste foto van Michael Fassbender in de Assasins Creed-film
We kijken er al een tijdje naar uit en normaal had hij er al lang moeten zijn, maar nu is het officieel. De verfilming van het razend populaire spel Assasins Creed komt ongeveer binnen een jaar in de zalen. Een Belgische releasedatum is er nog niet, maar in de VS zal de film op het witte doen verschijnen op 21 december 2016.

Een still uit 'Assasins Creed: Unity' - © 2014 Ubisoft Entertainment
Een still uit ‘Assasins Creed: Unity’ – © 2014 Ubisoft Entertainment

De film wist reeds een aantal bekende namen te strikken. Zo zien we Michael Fassbender en Marion Cotillard. Die eerste zal ook als producer actief zijn bij de film en hoopt dan ook dat deze prent één van de grootste kaskrakers wordt van Kerstmis 2016. Yahoo wist ook al kort inhoudelijk wat prijs te geven. Fassbender zal in de rol kruipen van Callum Lynch. Wanneer hij erachter komt dat hij de nakomeling is van een lid van een oude ‘Assasins’-orde, slaagt hij erin genetische herinneringen van zijn voorvader Aguilar te ontcijferen. Deze laten hem toe naar de 15de eeuw terug te gaan en daar te gaan leven. Nadat hij er veel te weten komt en dingen leert zoals vechten, moet hij het in de echte wereld opnemen tegen de gevaarlijke Orde van de Tempeliers. Als dat niet spannend klinkt… Noteer wel dat Lynch een personage is dat speciaal voor de film werd gecreëerd en er dus niet echt een verband is met de games. Zie het dus als een uitbreiding van de wereld die de gamers reeds kennen.

Wat natuurlijk super cool is, is dat Ubisoft, het huis achter de fenomenale game-reeks, de film mee zal produceren. Het lijkt dan ook bijna zeker dat de speciale effecten in de film ongelooflijk zullen zijn. De opnames beginnen deze maandag en de ploeg filmt in mooie Europese landen zoals Malta, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Kan jij ook niet meer wachten? Bekijk hieronder de eerste foto van Fassbender als Callum Lynch.

© 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation.
© 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation.

Ridley Scott bevestigt: de volgende film na The Martian is een vervolg op de Alien-prequel Prometheus
De filmwereld wacht ook al een tijdje op nieuws over deze productie. Verwacht was immers dat Scott na het succes van Prometheus sneller op de proppen ging komen met een vervolg. De man, die bekend staat als een bezige bij, maakte ondertussen het middelmatige Exodus: Gods and Kings, het ronduit zielige The Counselor (2013) maar verrast ons hopelijk vanaf 7 oktober met The Martian. Deze week leek er eindelijk wat schot in de zaak te komen rond Prometheus 2.

In een interview dat de man deed bij het bekende magazine Empire, werd duidelijk dat Scott van plan is de film te maken en dat ziet er ook erg vlug aan te komen. Hij stelde immers dat de buitenaardse film zijn volgende prent zou worden. Eerder werd ook bekend dat Neill Blomkamp, regisseur van het fenomenale District 9 en het recentere en middelmatige Chappie, groen licht kreeg voor een vijfde Alien-film. Scott vroeg dan ook uitdrukkelijk aan de studio 20th Century Fox of hij zijn prent voor de nieuwe Alien op het publiek mocht loslaten. Voorlopig is het nog onduidelijk of er een echt verband zal zijn tussen beide films. Wel is er reeds bevestigt dat de vijfde film in de Alien-franchise erg rekening zou houden met de gebeurtenissen in de Prometheus-sequel.

Het plot van het vervolg op Prometheus is nog compleet onbekend. Het ziet er alleszins naar uit dan dr. Shaw (Noomi Rapace) en David (Michael Fassbender) – die in de vorige film wisten te overleven en ontsnappen – nog meer willen te weten komen over de Engineers, de zogenaamde makers van de mens die hen uitgenodigd hadden. Met hun schip vliegen ze volgens geruchten dan ook naar de thuisplaneet van deze buitenaardse wezens. Een ander gerucht verspreidde zelfs reeds de naam van de planeet: Paradise. Natuurlijk is dit compleet onofficieel nieuws en moet dit nog bevestigd worden door 20th Century Fox zelf.

© 2012 Twentieth Century Fox Film Corporation.
© 2012 Twentieth Century Fox Film Corporation.

Een nieuwe mini-teaser voor Star Wars: The Force Awakens
Naast Jurassic World is de film waar iedereen in 2015 naar uitkeek vast en zeker de nieuwe Star Wars. Nu de film in post-productie is, zullen er geleidelijk aan nieuwe beelden opduiken die de wereld met verstomming zullen slaan. Gisteren beleefde de fans dan ook weer een echt ‘wauw’-moment, wanneer er op het officiële Instagram-account van van Star Wars een splinternieuwe maar erg korte teaser werd geplaatst. Kan iemand trouwens raden wie die stem is achter There has been an awakening”? Volgens ons is het Andy Serkis.

Een still van Adam Driver als Kylo Ren ©Lucasfilm 2015
Een still van Adam Driver als Kylo Ren ©Lucasfilm 2015

In België zal Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (ja, wat een lange titel) op het witte doek verschijnen vanaf 16 december 2015. Alweer een datum die je in je agenda moet pinnen, want deze mag je echt niet missen. Zoals geweten is de regie in handen van de sci-fi meester J.J. Abrams en zullen we in deze nieuwe film zowel bekende als nieuwe gezichten zien. Volgens geruchten is het doel van deze film dan ook ‘de fakkel doorgeven aan een jongere generatie.’ Naast de nieuwkomers als John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver, Gwendolin ‘Brienne’ Christie en Andy Serkis zullen we opnieuw kunnen genieten van Harrison Ford als Han Solo en Mark Hamill als Luke Skywalker. The Force Awakens is de eerste film in een nieuwe trilogie. De volgende films zullen in 2017 en 2019 in de zalen verschijnen. Ondertussen zullen we door Disney en Lucasfilm getrakteerd worden op standalone spin-offs. Bekijk hier de teaser van The Force Awakens.

There has been an awakening… #StarWars #TheForceAwakens

A video posted by Star Wars (@starwars) on

Wat vind jij het spannendste nieuws en naar welke prent kijk jij het meeste uit? Laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *