‘Black’ is klaar om het Belgische publiek te verrassen

Het is zo ver. Adil El Arbi, de winnaar van het VIER-programma De Slimste Mens ter Wereld, en zijn vriend en collega-regisseur Bilall Fallah zijn klaar met hun nieuwe prent en zullen dit najaar opnieuw de Belgische zalen vullen met een spektakel. De twee jonge regisseurs, die we kennen van het enorm succesvolle Image, komen op de proppen met een gloednieuwe film: Black. Distributeur Kinepolis Film Distribution liet weten in een persbericht dat de film helemaal klaar is.

Black bleef maandenlang in het stadium van montage en post-productie, maar nu is hij eindelijk volledig afgewerkt. De twee jonge regisseurs hebben de laatste maanden dus enorm hard gewerkt en dat was bovendien een race tegen de klok. De film is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival (TIFF), dat loopt van 10 tot 20 september. Daar zal de film op 11 september een heuse wereldpremière krijgen.

Producer Frank Van Passel van het productiehuis Caviar is fier op de prent die de twee filmmakers dit najaar voorschotelen. Ze hebben zich de laatste maanden immers erg hard ingespannen en deden dat met al hun passie en talent. Volgens Van Passel mag het resultaat er zijn. De film is “een orgie van beeld en muziek en een film die naar de keel grijpt.” Naast het TIFF zal de prent ook te zien zijn op het Filmfestival van Gent. We kunnen dus zeker stellen dat Black een schitterende start neemt.

Black is gebaseerd op de boeken van schrijver Dirk Bracke. Het is echter een mengeling van de boeken Black en Back. In de film maken we kennis met een 15-jarig meisje Mavela die in Brussel woont. Ze is lid van de beruchte bende Black Bronx. Wat ze nooit verwacht had, gebeurt toch. Het meisje wordt tot over haar oren verliefd op Marwan, een Marokaanse jongen. Het probleem is echter dat hij lid is van een rivaliserende bende. Doorheen de film worden de twee dan ook voortdurend gedwongen om te kiezen tussen hun enorme gevoelens of hun loyaliteit aan de bende waar ze lid van zijn. Black belooft een gigantische rollercoaster van gevoelens en spanning te worden.

De nieuwe film van de Brusselse regisseurs El Arbi en Fallah komt op 11 november in de zalen en wordt door KFD gedistribueerd. Bekijk hieronder alvast de fenomenale nieuwe trailer en de gloednieuwe poster.

© Kinepolis Film Distribution
© Kinepolis Film Distribution

Wat denk jij van de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah? Ga jij Black in de bioscoop kijken? Waarom wel of niet? Laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *