Setbezoek – Say Something Funny

Maandag 21 september was het zo ver. Hup, op de bus naar het Scandic Hotel te Antwerpen. Daar werden immers één van de laatste scenes van de nieuwe film van Nic Balthazar (Ben XTot Altijd) ingeblikt. De opnames lopen nog verder tot 5 oktober. In die film, Say Something Funny, schitteren allerlei grote Belgische namen. Zo zien we de Antwerpse Peter van den Begin, de schitterende Barbara Sarafian, Rik Verheye en Josse De Pauw in de prent opduiken.

In Say Something Funny probeert regisseur Nic Balthasar een erg duidelijk beeld te geven van de voortdurend groeiende prestatiedruk waarmee we in onze maatschappij geconfronteerd worden en krijgen we een beeld van wat die druk doet met de mensen die het niet aankunnen. In de film speelt Peter van den Begin een gevestigde waarde comedianwereld die zijn succes ten onder ziet gaan aan de opkomst van een jong opkomend talent binnen die wereld. Naast die verschrikkelijk concurrentie, wordt de man compleet onderuitgehaald door zijn eigen knagende onzekerheid.

Screendependent werd met de pers uitgenodigd op setbezoek. Eenmaal aangekomen bleek duidelijk dat het er allemaal enorm stressy en redelijk chaotisch aan te pas gaat. Dat is natuurlijk erg logisch, aangezien de hele cast en crew ervoor moet zorgen dat de opnames er tegen het einde van de draaidag volledig opzitten. We mochten naar de eerste verdieping, waar in een smalle gang opnames in een lift van start gingen. Het ging om een aantal shots waarbij Peter van den Begin in de lift stond. Het valt meteen op dat zelf een schijnbaar ‘stomme’ scène al enorm veel tijd in beslag neemt. In die gang stonden we ongeveer een klein half uurtje, waarna we verzocht werden naar het gelijkvloers te gaan.

Eenmaal beneden aangekomen, werd het meteen duidelijk dat het nu zou gaan om een veel omslachtigere scène met meer acteurs en met figuranten. Al snel stond de hele lobby van het Scandic Hotel vol met cameraspullen, figuranten en crewleden. Het licht werd geregeld, het geluid werd getest en dan deden de acteurs nog een aantal repetities. Ondertussen maakte regisseur Nic Balthazar aan de figuranten duidelijk wat er van hen verwacht werd. En het moet gezegd: Balthazar is een enorm rustig man die perfect iedereen in zijn team kan aansturen.

De rest van de opnames gingen van start. De bewuste scène die gefilmd werd, waarin Peter van den Begin en Josse de Pauw de lobby van het hotel binnenkwamen, kon ik zelf ook vastleggen. Bekijk het filmpje hier.

#SaySomethingFunny setbezoek! Wat een ervaring! #Bloggen #Screendependent #Film

A video posted by ? MovieXander (@xandermichels) on

Natuurlijk was er ook nog even tijd voor een handdruk met Nic Balthazar en een praatje met Peter van den Begin. Geloof je me niet? Wel…

Say Something Funny is vanaf het najaar van 2016 in de bioscoop. Denk jij dat de film een knaller gaat zijn? Waarom denk je dat? Laat het vast en zeker weten.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *