Is de vijfde ‘Indiana Jones’-film op komst?

© Lucasfilm & Disney
© Lucasfilm & Disney

Wie kent hem nu niet, die geweldige avontuurlijke professor-archeoloog-waaghals? Inderdaad, het gaat over Indiana Jones. Al van 2008 is het geleden dat we Harrison Ford in de huid zagen kruipen van dit geweldige personage en even leek het ook dat we snel weer een nieuwe film in die franchise mochten verwachten. Toch moesten fans hun hoop snel weer opbergen, want wanneer Disney in 2012 (en 2013) alle rechten rond de Indiana Jones-franchise opkocht, werd al snel duidelijk dat de focus van de gigant vooral op Star Wars lag, dat trouwens net zoals Indiana Jones een verzinsel is van George Lucas’ productiehuis Lucasfilm. Maar nu komt er eindelijk toch een sprankeltje hoop aan de oppervlakte gluren.

Regisseur Steve Spielberg, die alle Indiana Jones-films voor zijn rekening nam, is momenteel volop bezig aan de promotie voor zijn nieuwste film Bridge of Spies, die vanaf 2 december in de zalen speelt. Filmwebsite Yahoo! Movies interviewde de regisseur over zijn nieuwste film en vermeldde daarbij ook kort de toekomst van Indiana Jones. Spielberg wist te vertellen dat hij waarschijnlijk een “Indy 5” met Harrison Ford zal maken. Het lijkt er dus op dat we in de toekomst een vijfde film in de franchise mogen verwachten.

© Lucasfilms & Disney
© Lucasfilm & Disney

In mei wist producer Kathleen Kennedy reeds te vertellen dat er druk gepraat wordt over een vijfde film, maar dat er toen nog geen tijdschema was en dat er zeker nog helemaal geen eerste script op tafel lag. Het lijkt er dus opdat de vijfde film wel komt, maar hoe lang we er nog op moeten wachten, dat weet niemand. Hoewel Spielberg zegt dat hij een vijfde film zal maken met Harrison Ford, zijn er andere bronnen die menen te weten dat Disney eerder opteert voor een hele reboot van de filmreeks. Er zou dus een nieuwe acteur in de huid kruipen van de avontuurlijke archeoloog. Zo worden namen als Bradley Cooper of Chris Pine genoemd.

Wat het ook mag worden, het lijkt al bijna zeker dat de vijfde film alweer een heus succes zal worden. De laatste film bracht Lucasfilm en voormalig distributeur Paramount immers enorm veel geld in het laatje en staat op de 48e plaats in de lijst van de meest opgebrachte films aller tijden. Nog even wachten dus… Ben je zo ongeduldig? Geniet dan even van het typische Indiana Jones-deuntje, doe je ogen dicht en beeld je in dat jij Indy bent!

© Lucasfilms & Disney
© Lucasfilm & Disney

Wat zou jij graag zien in de nieuwe Indiana Jones-film? Zou jij Ford graag nog eens zien terugkeren of denk jij dat het tijd is om de fakkel door te geven? Vind jij dat het tijd is om iemand anders dan Spielberg aan het roer te zetten? Laat het weten door hieronder te reageren!

2 reacties

  1. Ik loop nu niet bepaald over van enthousiasme over een op handen zijnde 5e deel. Ik was zo teleurgesteld in deel 4 dat ze het wat mij betreft niet hoeven te doen. Waarom geen andere franchise rondom een nieuwe avonturenheld uit de grond proberen te stampen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *