‘Warcraft: The Beginning’ komt eraan én ziet er veelbelovend uit

World of Warcraft… Het is een reeks videogames van Blizzard Entertainment die we allemaal wel kennen. De fantastische wereld, de leuke gevechten en de complete coole setting laat weinig mensen koud. De bombastische gamereeks wist vele gamers aan te trekken en valt nog steeds in de smaak. Het was dan ook te verwachten: er komt een film. En dat is niet vreemd, want eerder werden vele gamereeksen succesvol verfilmt. Zo zagen we al enkele films van Hitman en konden we vorig jaar kijken naar spannende achtervolgingen in de eerste Need for Speed-film. Op een filmadaptatie van Assasins Creed is het wel nog even wachten. Maar goed, Warcraft: The Beginning: het beloofd een klepper van formaat te worden. Doordat de game op zich al zo groots is, liggen de verwachtingen erg hoog. En dat lijkt absoluut niet onterecht, want de film wordt door filmstudio Universal en Legendary Pictures naar het witte doek gebracht. En die samenwerking is niet mis. Eerder zorgden de twee giganten voor successen als Jurassic World (2015), Seventh Son (2014) en Guillermo del Toro’s Crimson Peak.

Regisseur Duncan Jones op San Diego Comic Con. © Myles S. Pettengill
Regisseur Duncan Jones op San Diego Comic Con. © Myles S. Pettengill

Warcraft: The Beginning speelt zich af in Azeroth, een vreedzaam rijk waar iedereen vredig naast elkaar leeft. Tot nu, want het rijk staat op de rand van een verschikkelijke oorlog omdat de gehele beschaving last heeft van een meedogenloos ras dat het rijk wil binnendringen: Orcs. De Orc-krijgers zijn op de vlucht en zoeken een nieuwe plek waar ze zich kunnen settelen. En dat zorgt voor problemen. Wanneer er een portaal wordt geopend en de beide werelden met elkaar in verbinding staan, begint een verhaal van moed en opoffering. Twee helden die uit beide werelden komen, beslissen actie te ondernemen waardoor ze het lot van hun vrienden, familie en hele beschaving zullen bepalen.. Het ene leger wordt immers geconfronteerd met vernietiging en het andere is met uitsterven bedreigd. En zo begint een spectaculaire saga over vriendschap, macht en opoffering en een harde oorlog die vele kanten heeft en waarbij iedereen vecht voor datgene waarin hij gelooft.

Acteur Travis Fimmel als Ragnar Lothbrok in de drama-actieserie 'Vikings.' © History Channel & MGM Television
Acteur Travis Fimmel als Ragnar Lothbrok in de drama-actieserie ‘Vikings.’ © History Channel & MGM Television

Het verhaal van deze blockbusters klinkt erg veelbelovend, maar ook de cast is er eentje om van te smullen. De regie van de film wordt immers door Duncan Jones verzorgt. We kennen de man van het schitterende Moon (2009) en het nog betere mysterieuze futuristische verhaal van Source Code (2011). Sinds die laatste film, werkt de regisseur onafgebroken aan Warcraft: The Beginning en dat doet iedereen dan ook vermoeden dat de film ons met verstomming zal slaan. En dat komt niet alleen door Jones. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Travis Fimmel, Dominic Cooper en Paula Patton. En dat is absoluut om ‘u’ tegen te zeggen. Fimmel werd vooral bekend door zijn geweldige acteerwerk als Ragnar Lothbrok in de steengoede reeks Vikings. Dat de man nu ook in Warcraft: The Beginning te zien zal zijn, is dan ook voor vele fans ronduit geweldig. Maar ook Cooper klinkt bekend in de oren. Sinds Captain AmericaThe First Avengers speelt de man voortreffelijk de rol van Howard Stark. Maar ook in Need For Speed (2014) en Dracula Untold (2014) wist de man met zijn goede acteerkunsten te boeien.

Reden genoeg om naar Warcraft: The Beginning uit te kijken dus en dat zeker niet alleen als je houdt van fantasy en actie. Hopelijk zal de film ons net zo boeien als Peter Jacksons The Lord of The Rings-trilogie en mogen we dan ook verwachten dat er een heuse franchise zal volgen. Want eerlijk, wie fan was van Jacksons werk viel na de finale van The Hobbit toch absoluut in een zwart gat? Geen paniek dus, want op 25 mei 2016 kunnen we met z’n allen weer genieten van een knaller van een blockbuster. Warcraft: The Beginning is absoluut één van de films die je niet mag missen. Op 6 november werd de eerste globale trailer voor de film op het publiek losgelaten. Zag jij hem nog niet? Ontdek hem dan snel! Bekijk ook de prachtige nieuwe posters.

Wat denk jij van de trailer van deze toch wel spectaculaire Warcraft: The Beginning? Kijk jij ook zo uit naar 25 mei 2016 en ga je de film gegarandeerd in de zalen zien? Laat het weten en reageer hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *