Review – The Perfect Guy (2015)

Informatie
Regie: David M. Rosenthal
Cast: Sanaa Lathan, Morris Chestnut, Michael Ealy & John Getz
Genre: Misdaad, thriller
Distributie: Sony Pictures Home Entertainment Benelux
Releasedatum: 13 januari 2016, beschikbaar op DVD en Blu-Ray

Recensie
Iedereen heeft het al wel eens gehad: je loopt iemand tegen het lijf en je weet het gewoon, je voelt het. Die man of vrouw is absoluut de ware en je wil hem of haar dolgraag leren kennen. Uit ‘onderzoek’ door het Vlaams televisieprogramma Echt Niet OK! met Cath Luyten en Tom Waes blijkt dat heel wat Vlamingen ooit al gegrepen werden door de bekende liefde op het eerste gezicht. En in vele gevallen resulteert een simpel gesprek met die persoon zelfs in iets heel erg moois. Maar het gevaar bestaat natuurlijk dat je hem of haar eigenlijk te snel vertrouwt en dat je niet genoeg tijd neemt om die persoon fatsoenlijk te leren kennen. En is dat eigenlijk wel zo slim? Want wat als blijkt dat die eens zo perfecte droomprins of –prinses een echte vergissing is? Daar gaat The Perfect Guy (2015) over, een spannende misdaadthriller met een heel erg aangenaam romantisch kantje.

TPG1
© 2015 Screen Gems, Inc. All Rights Reserved.

The Perfect Guy neemt ons mee in het leven van de bijzonder beloftevolle Leah. Ze werkt bij een bedrijf dat lobbyt voor heel wat bekende figuren in Amerika en geniet met volle teugen van haar leventje met Dave, de man met wie ze al twee jaar dolgelukkig is. Maar wanneer Leah beseft dat Dave het helemaal niet ziet zitten om te trouwen en vervolgens aan kinderen te beginnen, beslist ze de relatie alsnog op te geven. En dat heeft natuurlijk ook positieve gevolgen, want nu kan ze genieten van de vrijheid van een echte vrijgezel. Ze loopt Carter tegen het lijf, een knappe én bijzonder intelligente man die haar meteen volledig inpalmt. Na een aantal leuke dates en eindeloze aangename gesprekken, beslist ze Carter in huis te nemen. Ze vraagt hem zelfs om mee op bezoek te gaan bij haar ouders en ook dat loopt geweldig af. Maar op de terugweg naar huis, wanneer Carter en Leah stoppen bij een tankstation, beseft Leah dat Carter helemaal niet is wie hij zegt dat hij is. Carter jaagt Leah de stuipen op het lijf en Leah maakt hem duidelijk dat ze hem liever nooit meer wil zien. Maar Carter houdt vol en weigert Leah los te laten. En dat begint stilaan buitenproportioneel te worden. Kan Leah Carter alsnog ontwijken?

570710 – The Perfect Guy
© 2015 Screen Gems, Inc. All Rights Reserved.

The Perfect Guy wekt bij aanvang meteen je interesse. De eerste beelden en de aangename sfeer die je in de film ziet, doen je helemaal in de film geloven. En dat is terecht, want de prent bevat zo veel dat haast eender wie zich bij het bekijken ervan kan amuseren. The Perfect Guy begint als een doodgewone romantische film. Je ziet een mooi en dolgelukkig koppeltje dat geniet van het leven. Al snel kom je er echter achter dat schijn bedriegt en dat alles aan een zijden draadje hangt. Vervolgens lijkt The Perfect Guy een soort van feelgood-film te worden en zie je opnieuw een mooie relatie die je zelf kriebels in je buik geeft. Maar ook dat verandert snel, want na ongeveer een half uurtje naar het scherm te staren, besef je dat The Perfect Guy verre van een aangename romantische film is en begint de prent je zelfs de stuipen op het lijf te jagen. Dat de film na verloop van tijd een misdaad-thriller wordt, is ook helemaal geen verrassing. Je voelt immers hoe snel regisseur David M. Rosenthal over de romantische scenes heen gaat. Hij focust zich er net niet lang genoeg op, waardoor je je niet kan vereenzelvigen met de personages. Maar dat is geen probleem, want het is helemaal niet de bedoeling van de film.

Hoewel je alles wat er zich in de film afspeelt best kan begrijpen en alles bijzonder geloofwaardig overkomt, merk je toch op dat The Perfect Guy hier en daar echt met ongeloofwaardigheid lijkt te flirten. Zo komt het personage van Leah in het begin heel erg overhaast over, maar dat past nog niet helemaal in het verhaal. Het lijkt alsof de regisseur in een soort van haast was, waardoor hij niet eens de tijd wilde nemen om het belangrijkste personage goed te schetsen. Daarnaast evolueert Leah ook tot een echte gangster die in de finale van de film iets compleet ondenkbaars doet. En als kijker geniet je wel van het spektakel dat je ziet op je scherm, maar je merkt dat wat je ziet niet echt in de lijn ligt van hetgeen waarvoor het personage doorheen de hele film staat. Leah is immers een mature vrouw die geduldig en vriendelijk is. Net als Carter wordt Leah tegen het einde van de film een echt monster. Maar los van het feit dat dat een beetje ongeloofwaardig overkomt, begrijp je wel waarom de regisseur het allemaal zo laat escaleren.

570710 – The Perfect Guy
© 2015 Screen Gems, Inc. All Rights Reserved.

De cast van The Perfect Guy is gewoonweg fenomenaal. De rol van de knappe Leah wordt gespeeld door de geweldige Sanaa Lathan. De Afro-Amerikaanse actrice speelt heel meestal geloofwaardig en op momenten waar ongeloofwaardigheid boven water lijkt te komen, komt ze er heel erg goed mee weg. Ze draagt de film compleet en maakt The Perfect Guy een heel erg volwassen film. Naast de bevallige dame vinden we twee andere Afro-Amerikaanse knallers. De rol van Dave, gespeeld door Morris Chestnut, geeft die van Lathan een leuke aanvulling en is belangrijker dan de film laat uitschijnen. Het is immers Dave die Leah steeds aanzet om stappen te ondernemen. De rol die je het meeste doet verbazen, is die van Michael Ealy. Hij speelt Carter, een man die op het eerste zicht helemaal deugt maar van wie je al meteen merkt dat er een geurtje aan hangt. Ealy speelt schitterend en lijkt de geknipte man om de rol van Carter op zich te nemen. Het werk van dit geweldige trio wordt in goede banen geleid door David M. Rosenthal. De regisseur, die over het algemeen magere middelmatige cinema levert, lijkt met The Perfect Guy in de goede richting te stappen. Al mist de film af en toe echt ballen, want sommige momenten komen heel erg zwak over.

Het verdict
Met The Perfect Guy levert regisseur Rosenthal vast en zeker een heel aantrekkelijke én spanndende misdaadthriller. De film begint als een typisch romantisch drama, maar door het aangename tempo en de juiste sfeer kom je er al snel achter dat de film heel wat meer te bieden heeft. Door het personage van Michael Ealy misterieus op afstand te houden en toch eigenlijk ook weer niet, wordt The Perfect Guy een echte meeslepende prent. Toch flirt het personage van Leah geregeld met ongeloofwaardigheid, maar door het uitstekende acteerwerk van Sanaa Lathan vergeet je dat al snel. The Perfect Guy is dé perfecte film om met je lief, vrouw, date of zelfs onenightstand te kijken. En dat kan, want de prent ligt sinds 13 januari 2016 in de winkelrekken. The Perfect Guy is beschikbaar op DVD en Blu-Ray. Bekijk nu de trailer en laat je verleiden door het interessante verhaal…

Wil jij The Perfect Guy graag kijken en spreekt de film je aan? Denk je dat The Perfect Guy niet echt iets voor jou is? Wist jij de film al te bemachtigen op DVD of Blu-Ray en wil je je ervaring met de wereld delen. Plaats hier onder een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *