Tip van de maand – Adventure Time

Screendependent is er weer met een gloednieuwe kijktip. Deze keer zetten we geen film in de spotlight, maar presenteren we je een serie die je absoluut niet mag missen. Want ook in serieland worden we compleet overrompeld door het grote aanbod aan producties, zowel in eigen land als internationaal. En het mag al eens wat anders zijn dan grote bombastische reeksen met knallende speciale effecten als Game Of Thrones. Daarom kondigen we aan dat morgen het nieuwe seizoen van de knappe animatiereeks Adventure Time in premiere gaat. Je kan het gloednieuwe seizoen, boordevol originele avonturen van Finn en Jake, vanaf 22 maart dus elke schooldag opnieuw volgen en dat om 18 uur op Cartoon Network. Jij bent toch ook ongelooflijk benieuwd, niet?

img_adventure_time_season_6_episode_94b-still
© 2016 Turner Broadcasting System, Inc. A Time Warner Company.

Adventure Time – of in het Nederlands Tijd voor Avontuur is een bekroonde reeks, waarin twee dikke vrienden, Finn en Jack, knotsgekke avonturen beleven in het fantastische Land van Ooo. Het zevende seizoen is niet zomaar een seizoen. Om de trouwe én nieuwe kijkers van Tijd voor Avontuur helemaal te verrassen, wordt het seizoen afgetrapt met een eerste stop-motion aflevering. Je twee vertrouwde personages komen in 3D naar je toe en dat is voor de reeks een gigantische primeur. En moest je het je afvragen: via het keuzemenu kan je zelf kiezen of je de aflevering in het Nederlands of het Engels bekijkt.

9f305450-f152-402f-850a-d647429296b8

Adventure wat?
Ken je Adventure Time niet en wil je het wel eens een kans geven? Wel, dan bega je absoluut geen misstap. De reeks werd gecreëerd door de bekende Pendleton Ward, die eerder al opviel door zijn werk aan The Marvelous Misadventures of Flapjack. En niet alleen de maker van de reeks doet je nieuwsgierig worden, ook het onderwerp van de reeks zal je aanspreken. Heel wat videogames, televisieseries en films werden als inspiratiebron gebruikt. Het zal je dan ook meteen opvallen dat er hier en daar heel wat kritiek gegeven wordt, op een amusante manier weliswaar.

428477da-b396-419e-b30b-e3f0defcb11a
© 2016 Turner Broadcasting System, Inc. A Time Warner Company.

Door die kritiek op onze moderne cultuur en de verwijzingen naar heel wat volwassen onderwerpen, is Adventure Time of Tijd voor Avontuur een reeks voor zowel jong als oud. Vele fans zitten dan ook elke dag gekluisterd aan het scherm en anderen wachten dan weer nagelbijtend op de aftrap van het zevende seizoen. Adventure Time heeft al twee belangrijke prijzen in de wacht gesleept. Zo wist de kleurrijke animatiereeks de Emmy Award in de categorie ‘Outstanding Individual Achievement in Animation’ binnen te rijven en verraste ze ook met een BAFTA Award in de ‘Children’s International’-categorie. Bekijk nu al deze exclusieve web-aflevering en warm je helemaal op voor het nieuwe seizoen van de reeks.

Ga jij het nieuwe seizoen van Adventure Time volgen of ben jij benieuwd en ga je de reeks voor het eerst een kans geven? Laat weten wat jij vindt van de reeks door hier onder een reactie te plaatsen en je bevindingen met de wereld te delen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *