Review – Gotham: Seizoen 3 (2017)

Informatie

Regie: Danny Cannon, John Stephens, Robert Hull e.a.
Cast: Ben McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor & Cory Michael Smith
Genre: Criminaliteit, actie, drama
Originele zender: Fox
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 20 september 2017

© 2017 DC Comics & Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Dat de echte strijd tussen grote spelers op de entertainmentmarkt zich vooral afspeelt in de cinemazalen, is al lang achterhaald. De laatste jaren zien we steeds meer big budget- of erg ambitieuze reeksen op het kleine scherm verschijnen. De meest opvallende spelers zijn DC Comics en Marvel, de twee giganten die ons voorzien van geweldige superhelden uit coole comics. Terwijl het momenteel wachten geblazen is tot Justice League en Thor: Ragnarok in de bioscoop verschijnen, zijn er tal van televisiereeksen over superhelden die zeker ook de moeite waard zijn. Zo heeft Marvel onlangs het eerste seizoen van The Defenders op het publiek losgelaten en ligt het derde seizoen van de Batman-prequelreeks Gotham op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Maar weet Gotham eigenlijk nog even hard te boeien?

© 2017 DC Comics & Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

In Gotham keren we terug naar de vertrouwde gelijknamige stad. Na de strijd tegen de gevaarlijke Galavan, besliste James Gordon om niet meer aan de slag te gaan bij de GCPD. Momenteel werkt hij als premiejager en brengt hij de ene Arkham crimineel na de andere weer binnen. Maar al snel ontdekt James dat de echte strijd eigenlijk niet gevoerd moet worden op straat. Gotham is in beweging en dat voelt Bruce Wayne misschien wel het meeste. Terwijl Bruce zich meer verdiept in zijn relatie met Selina en James worstelt met zijn gevoelens voor de knappe Lee, wordt er deze keer meer dan ooit met levens gespeeld. Zeker wanneer Oswald ‘The Penguin’ Cobblepot en Edward Nygma elkaar vinden… Zullen James en zijn goede vriend Bullock Gotham ook deze keer weer kunnen redden van de ondergang?

© 2017 DC Comics & Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Duisternis, knotsgekke criminelen en gepoker op het allerhoogste niveau… Daar staat Gotham al een aantal jaren voor. Ook in dit derde seizoen van deze voortreffelijke reeks wordt de kijker getrakteerd op een heerlijke trip doorheen een stad vol verderf en duisternis. Opvallend is dat er deze keer heel wat meer verhaallijnen te vinden zijn. Ieder bekend personage begint stilaan echt vorm te krijgen en dat wil meteen ook zeggen dat de focus van de reeks helemaal verandert. In het begin was Gotham een ietwat typische crimireeks, maar intussen vertoont de reeks heel wat gelijkenissen met bekende Batman-films. Gotham is deze keer zeker nog beter dan het tweede seizoen, al zal je wellicht een alles overkoepelende slechterik à la Galavan missen. Of is die er eigenlijk wel? Één ding staat vast: het hoge mysteriegehalte van de reeks is en blijft fantastisch.

© 2017 DC Comics & Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Gotham barst van de personages. Je zou misschien kunnen denken dat het daardoor erg moeilijk wordt om ieder personage voldoende tijd te geven voor ontwikkeling, maar niets is minder waar. Opnieuw slagen de makers van de reeks erin om iedereen, van Oswald Cobblepot tot Bruce Wayne tot Lee Thompkins, erg mooi te laten evolueren. Dat die personages stuk voor stuk zo goed werken, komt natuurlijk ook door het voortreffelijke acteerwerk. Ben McKenzie schittert wederom ge-wel-dig als James Gordon, maar het zijn vooral Robin Lord Taylor en Cory Michael Smith die met de eer gaan lopen. De twee acteurs, die respectievelijk de rol van Cobblepot en Nygma voor hun rekening nemen, zijn gewoon fantastisch. Alles wat ze doen en zeggen komt zo echt over, dat je haast gaat geloven dat Gotham echt bestaat.

Het verdict

Ben je nog op zoek naar een goede reeks en weet je niet aan dewelke je moet beginnen? Wel, stop dan nu met zoeken. Gotham is een reeks die je werkelijk alles brengt: van superhelden tot maffia, van liefdesdrama’s tot slachtpartijen. De reeks is ongelooflijk gelaagd en dat is meteen ook wat het allemaal zo sterk maakt. De verschillende verhaallijnen zorgen ervoor dat je altijd geboeid bent en de knappe personages die je in Gotham ziet rondflaneren zijn al helemaal om je vingers bij af te liggen. Ben McKenzie, David Mazouz, Morena Baccarin, Robin Lord Taylor en Cory Michael Smith… Het zijn maar enkele namen van voortreffelijke acteurs die je in het derde seizoen aan het werk ziet. Het derde seizoen van Gotham is dus wederom één grote aanrader. De reeks ligt sinds 20 september 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Ben jij een grote fan van alles wat met superhelden te maken heeft en volg je Gotham ook? Of had je nog nooit eerder van deze reeks gehoord? Spreekt het derde seizoen je aan of net helemaal niet? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *