Review – Outlander: Seizoen 2 (2016)

Informatie

Regie: Metin Hüseyin, Philip John e.a.
Cast: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Romann Berrux, Duncan Lacroix, Tobias Menzies & Lotte Verbeek
Genre: Avontuur, drama, romantiek
Originele zender: Starz
Belgische zender: Netflix
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 19 oktober 2016

© 2016 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Een televisiereeks moet in de allereerste plaats topentertainment zijn. Als de eerste afleveringen je niet meteen liggen, lijkt de kans groot dat je snel zal afhaken. Daarom is het dus van groot belang dat televisiemakers ervoor zorgen dat het eerste seizoen van hun nieuwe reeks een schot in de roos is. Dat was zo bijvoorbeeld helemaal het geval voor Game of Thrones, dé topreeks waar nagenoeg iedereen over spreekt. Het eerste seizoen stak goed in elkaar, zag er visueel prachtig uit en deed je na afloop snakken naar meer. Als je Screendependent al langer volgt, dan weet je wellicht dat er één reeks is die wij zonder moeite pal naast Game of Thrones durven plaatsen: Outlander. Het eerste seizoen was fenomenaal, maar kunnen de makers het tweede seizoen even boeiend houden?

© 2016 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

In het tweede seizoen van Outlander nemen we opnieuw een kijkje in het leven van de dappere Claire. Wanneer ze samen met Jamie aankomt in Frankrijk en mag verblijven in het huis van zijn oom, gaat er een hele nieuwe wereld open voor de twee. Het Parijs van de achttiende eeuw is prachtig, maar tegelijk liggen er ook allerhande gevaren op de loer. Terwijl Jamie probeert om de Slag bij Culloden te voorkomen door een Britse prins te overtuigen, werkt Claire zich op binnen de Parijse gemeenschap. Wanneer plots blijkt dat een oude bekende toch niet dood is, komt de relatie van het koppel volledig onder druk te staan. Claire en Jamie mogen hun hoofddoel echter niet uit het oog verliezen: het voorkomen van de opstand in Schotland. Maar zal hen dat ook lukken?

© 2016 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Anders dan in het eerste seizoen trekken we dus deze keer naar Frankrijk. Dat zorgt ervoor dat Outlander eigenlijk een soort van reboot krijgt, met dezelfde hoofdpersonages weliswaar. De vele nieuwe personages en leuke verhaallijnen tonen je meteen waarom deze reeks zo fantastisch is. Het is immers allemaal ontzettend gelaagd. Natuurlijk is er de rode draad van Claire en Jamie die proberen om de Schotse cultuur te redden, maar tegelijk zijn er zo veel leuke zijsprongen die ervoor zorgen dat je je nooit verveelt. Outlander toont wederom hoe je een uitstekende reeks brengt en laat je over de gehele lijn nagenoeg voortdurend aan het scherm plakken. De kans dat je deze reeks zo snel mogelijk wil bingen is dan ook fantastisch groot.

© 2016 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Één van de sterkere punten aan deze reeks is natuurlijk het feit dat de personages zo goed in elkaar zitten. Net zoals in het eerste seizoen sta je als kijker bijzonder dicht bij Claire en Jamie en voel je echt mee met alles wat er tussen de twee gebeurt. De rollen worden heerlijk naar het scherm gebracht door Caitriona Balfe en Sam Hueghan, die in elke aflevering voor een fantastisch vuurwerk zorgen. Maar ook Frank, Black Jack Randall en Murtagh zijn uitstekende personages. Hét beste nieuwe personage van dit seizoen is ongetwijfeld de jonge Fergus, die prachtig vertolkt wordt door Romann Berrux. Maar eigenlijk verdient de gehele cast lof, want iedereen doet het zo indrukwekkend goed. Wat een fantastische reeks toch.

Het verdict

Net zoals het eerste seizoen is ook het tweede seizoen van Outlander één prachtig, visueel indrukwekkend en boeiend schot(s) in de roos. Alles is uitstekend in beeld gebracht, de verschillende verhaallijnen wekken van meet af aan je interesse en de nieuwe personages zijn uitstekend uitgewerkt. Het tweede seizoen is misschien wel beter dan het eerste, aangezien er veel meer variatie is. De verveling zal dus nooit toeslaan bij deze reeks. We kunnen het dus niet genoeg benadrukken: zorg dat je deze serie zo snel mogelijk bekijkt. Het tweede seizoen wordt wederom verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 19 oktober 2016 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Het eerste en tweede seizoen staan momenteel trouwens ook op Netflix. Bekijk de trailer nu.

Ben jij ook zo een fan van Outlander en zag jij het tweede seizoen al? Heb je de reeks op DVD of Blu-Ray gekocht? Kijk je uit naar het derde seizoen? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *