Review – Fifty Shades Freed (2018)

Informatie

Regie: James Foley
Cast: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Rita Ora, Luke Grimes, Eric Johnson & Eloise Mumford
Genre: Drama, romatiek, thriller
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 7 februari 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 7 juni 2018

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Als een filmreeks op haar einde loopt, vinden de fans dat meestal heel erg. Dat was bijvoorbeeld het geval toen Peter Jackson de allerlaatste film rond Midden-Aarde presenteerde of toen Francis Lawrence ons voor de allerlaatste keer meenam naar Panem voor The Hunger Games. De laatste jaren was er één erg opvallende en vooral bijzonder slechte trilogie in de zalen te zien: Fifty Shades. De ‘seksuele’ films over een jonge vrouw en jonge man die allerhande dingen met elkaar doen, behalve inhoudelijk een relatie opbouwen, waren tot nu toe niet echt een schot in de roos. Eerder dit jaar presenteerde Universal Pictures – eindelijk – de allerlaatste film in de reeks. Eindigt de franchise nog ietwat fijn of blijft het allemaal fenomenaal slecht?

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

In Fifty Shades Freed volgen we opnieuw het doen en laten van Anastasia Steele en Christian Grey. De twee besluiten elkaar het jawoord te geven en zullen vanaf nu door het leven gaan als meneer en mevrouw Grey. Hun leven lijkt een fantastisch sprookje te worden, tot er plots een oude bekende opduikt die het leven van het pasgetrouwde koppel helemaal ondersteboven zet. Terwijl Anastasia zich elke dag onveiliger en onveiliger voelt en toch probeert om gewoon verder te gaan met haar leven, houdt Christian zich bezig met het zoeken naar informatie over de oude bekende van Anastasia. Terwijl het allemaal steeds gevaarlijker wordt, gebeurt er plots iets wat de twee nooit hadden zien aankomen. Kunnen de Greys dit allemaal overwinnen?

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Het schrijven van een korte inhoud over deze film is eigenlijk al een hele opgave. Net zoals de vorige delen in de franchise, heeft ook Fifty Shades Freed helemaal niks te vertellen. Hoewel het allemaal nog redelijk aangenaam begint, merk je al snel dat je ook in deze film geen straf verhaal moet verwachten met interessante plottwists en subplots. Het is allemaal nogal redelijk eentonig en daardoor dreigt je interesse meermaals andere oorden te gaan opzoeken. En als je nog steeds de films zou willen kijken voor de stomende seksscenes? Doe geen moeite, want ook dat komt in deze prent allemaal weer bijzonder fake en leeg over. Maar dat viel natuurlijk te verwachten.

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Het blijft opvallend dat filmmakers films kunnen brengen met personages die gewoon helemaal niets te vertellen hebben. Christian en Ana zijn personages die nog leger zijn dan een leeg brik melk en dat maakt het er natuurlijk niet gemakkelijker op. Je kan je op geen enkel moment met een van hen vereenzelvigen. Gelukkig valt het acteerwerk uiteindelijk nog wel mee. Dakota Johnson en Jamie Dornan proberen de film naar een hoger niveau te tillen en lijken elkaar nu en dan wel mooi aan te vullen, maar dat lukt nooit echt helemaal. Verder zie je ook nog Rita Ora, Eric Johnson en Luke Grimes de revue passeren in al even vergeetachtige personages.

Het verdict

Onnodiger dan dit kunnen films eigenlijk niet meer worden. Fifty Shades Freed is een vreemde, slechte en ongeloofwaardige film die niks te vertellen heeft en barst van de lege personages. Bovendien is de regie van James Foley, die nochtans enkele afleveringen van House of Cards voor zijn rekening nam, niet altijd even straf en dat zorgt ervoor dat je je na tien minuutjes al verveelt. Alleen het acteerwerk van Dakota Johnson en Jamie Dornan valt in deze aflevering nog mee, maar daar blijft het bij. De Fifty Shades-trilogie eindigt dus met de valste valse noot die je je maar kan inbeelden en blijft over de hele lijn absoluut niet de moeite waard. Wil je de film toch een kans geven? De prent van Universal Pictures ligt sinds 7 juni 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de (lege) trailer nu.

Heb jij de Fifty Shades-trilogie gezien of ben je er nooit aan begonnen? Spreken de films je aan of net helemaal niet? Ben jij wel positief over de films? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met je mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *