Review – Ready Player One (2018)

Informatie

Regie: Steven Spielberg
Cast: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Mark Rylance & Simon Pegg
Genre: Sciencefiction, actie, avontuur
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum bioscoop: 28 maart 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 8 augustus 2018

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Steven Spielberg is een man waarvoor de allergrootste bewondering absoluut op zijn plaats is. Al gedurende zes decennia presenteert de man de ene interessante titel na de andere. Hij is verantwoordelijk voor heerlijke franchises als Indiana Jones en Jurassic Park en zal de cinefiel in de toekomst wellicht nog een aantal keer met open mond naar het scherm doen staren. Eerder dit jaar presenteerde de uitstekende regisseur een nieuwe film: Ready Player One. De trailers deden vermoeden dat dit spektakel absolute topcinema was, maar is dat echt wel het geval? Nu de film op DVD en Blu-Ray beschikbaar is, lijkt het hoog tijd om dat eens even na te gaan.

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Ready Player One speelt zich af in de toekomst. Anno 2045 ziet de wereld er helemaal anders uit. De aarde is naar de vaantjes en daarom zijn er heel wat mensen die aan de realiteit proberen te ontsnappen door zich te storten op de OASIS, een virtuele realiteit waar iedereen kan doen wat hij wil. Het is een groot spel, gecreëerd door de fantastische James Halliday. Sinds zijn dood wordt de OASIS drukker bezocht dan ooit, aangezien de man het meest maffe spel ooit in de OASIS verstopte. Wie de drie tips én de Easter Egg vindt, krijgt alle aandelen in het bedrijf van Halliday en wordt dus enige eigenaar van de OASIS. Dat is ook het doel van Wade Watts. De jonge gamer komt steeds dichter bij de Easter Egg, maar stoot tegelijk op tal van vijanden die hem proberen te stoppen. Zal het Watts lukken de Easter Egg te vinden of is al zijn moeite tevergeefs?

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Een adembenemend avontuur, dat is wat je Ready Player One zonder twijfel vanaf de allereerste seconde kan noemen. De film begint aan een heel erg aangenaam tempo en weet dat gedurende het hele gebeuren ook mooi vast te houden. Het verhaal is leuk, maar niet steeds even boeiend waardoor het af en toe wel een beetje langdradig lijkt te worden. Maar Spielberg weet hoe hij de kijker steeds weer moet verrassen en daardoor slaat de verveling echt nooit toe. De vele referenties naar de indrukwekkende popcultuur van de jaren ’80 zorgen ervoor dat er in ieder stom hoekje wel een spannende verrassing ligt te wachten. En net dat is wat Ready Player One absoluut de moeite waard maakt.

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Ready Player One is gelukkig meer dan alleen een prent over de coole popcultuur van de jaren ’80. De film brengt ook echt hele leuke personages die goed zijn uitgewerkt. Wade Watts is een hoofdpersonage dat nooit saai wordt en ook Samantha zorgt ervoor dat je je nooit verveelt. Wellicht komt dat ook door het hele fijne acteerwerk van respectievelijk Tye Sheridan en Olivia Cooke. De twee vullen elkaar heerlijk aan en zorgen meer dan eens voor vuurwerk op het scherm. En dan is er ook nog de straffe Ben Mendelsohn die wederom indruk maakt als slechterik Sorrento. Wat een heerlijk acteur! Verder wordt de cast aangevuld met Spielbergs vaste acteur Mark Rylance en de immer sympathieke Simon Pegg. Reden genoeg dus om deze film zo snel mogelijk te bekijken.

Het verdict

Ready Player One is een rasechte sciencefictionprent. De film speelt zich af in de toekomst én speelt bovendien voortdurend met het idee van virtual reality. Dit zorgt er niet alleen voor dat je constant geboeid kijkt, maar dat je ook visueel op je wenken bediend wordt. De nieuwe Spielberg is een absolute streling voor het oog en misschien visueel wel de strafste film van 2018. Het verhaal is leuk, de personages zijn boeiend en het acteerwerk zit van meet af aan helemaal goed. Steven Spielberg is nog lang niet uitgeteld, dat staat met deze film meer dan vast. Ready Player One is een heerlijk staaltje cinema dat je dus zo snel mogelijk in huis moét halen. De prent van Warner Bros. ligt sinds 8 augustus 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de indrukwekkende trailer nu.

Heb jij Ready Player One al in de bioscoop gezien en was jij ook zo onder de indruk van het hele plaatje? Of sprak de nieuwe Spielberg je helemaal niet aan? Laat het ons weten door hier onder te reageren met wat jij denkt.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *