Review – Midnight Sun (2018)

Informatie

Regie: Scott Speer
Cast: Bella Throne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle, Quinn Shephard & Nicholas Coombe
Genre: Romantisch drama
Distributeur: Belga Films
Releasedatum bioscoop: 27 juni 2018
Releasedatum DVD: 16 oktober 2018

© 2017 Midnight Sun, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Tieners zijn niet alleen voor mobiele operatoren, kledinggiganten en de voedselindustrie een heel erg belangrijke doelgroep. Ook in de film- en seriewereld blijven de volwassenen van morgen heel belangrijk. Jaarlijks verschijnen er dan ook tal van titels die vooral die doelgroep willen bereiken. En dat gebeurt vaak met heuse actiefranchises zoals The Maze Runner of rakende dramafilms zoals The Fault in Our Stars (2014). Ook in 2018 stond er een soortgelijke film op het programma: Midnight Sun met Bella Thorne en Patrick Schwarzenegger. Nu de film van Belga Films ook op DVD in de winkelrekken ligt, is het hoog tijd om eens na te gaan of de film ook relevant kan zijn voor een breder publiek. Is Midnight Sun voor iedereen de moeite waard, of toch maar niet?

© 2017 Midnight Sun, LLC. All Rights Reserved.

In Midnight Sun maken we kennis met Katie Price, een 17-jarig meisje dat al haar hele leven in haar eigen huis opgesloten zit. Ze heeft geen strenge ouders, maar wel een vreselijke ziekte waardoor ze geen seconde in de zon kan komen. Al sinds haar kindertijd ziet ze elke dag uit het raam hoe de knappe Charlie Reed naar school vertrekt. Ze zou hem graag ontmoeten, maar ze weet dat dat onmogelijk is. Wanneer ze op een avond naar het station gaat, staat Charlie er plots. Katie weet niet goed wat ze moet doen, maar al gauw groeien de twee naar elkaar toe. Na verschillende geweldige dates met haar droomjongen voelt Katie eindelijk wat het is om als een normale tiener te leven. Maar zou ze Charlie vertellen van haar ziekte? En wat als ze per ongeluk toch in de zon loopt? Loopt dit wel goed af?

© 2017 Midnight Sun, LLC. All Rights Reserved.

Het is niet echt een geheim dat Midnight Sun van meet af aan een behoorlijk rechtlijnig drama is. De anderhalf uur durende film heeft immers geen tijd om veel uitgebreide extra info aan de kijker te geven. Het resultaat is een doodeerlijke tienerfilm die een relatief simplistisch en voorspelbaar verhaal brengt, maar die tot op een zekere hoogte echt wel werkt. Het verhaal is mooi en raakt je naar het einde toe zeker wel, maar indrukwekkende cinema vol vernuft en subtiele emoties wordt Midnight Sun nooit. Regisseur Scott Speer geeft de tiener wellicht wat hij wil. Maar voor de cinefiel die liever het meer mature werk kijkt, mocht het allemaal een beetje ingewikkelder en minder opzichtig. Midnight Sun is dus een rasechte tienerfilm en natuurlijk is daar niks mis mee.

© 2017 Midnight Sun, LLC. All Rights Reserved.

Gedurende de hele film ligt de focus dus op de zieke Katie Price en haar droomprins Charlie Reed. Het zijn beperkt interessante personages die weinig indruk maken, maar ze worden wel degelijk neergezet door Bella Thorne en Patrick Schwarzenegger. Thorne en de zoon van de Terminator hebben zeker een goede chemie en zorgen ervoor dat het allemaal goed werkt, maar ook hun acteerwerk is zonder finesse. Het resultaat is dat het allemaal zeker in orde is, maar echt matuur wordt het nooit. Verder wordt de cast aangevuld door Rob Riggle, Quinn Shephard en Suleka Mathew die respectievelijk de vader, beste vriendin en behandelende arts van Katie spelen. Zij doen het ook helemaal niet slecht.

Het verdict

Midnight Sun is een typische tienerfilm. Het verhaal is ongelooflijk rechtlijnig, de personages zijn niet al te complex en het acteerwerk is over de hele lijn redelijk robuust en zonder veel details. Maar dit neemt niet weg dat de film van Scott Speer wel goed werkt. Midnight Sun is absoluut een effectieve film die nu en dan wel degelijk raakt. Alleen is het jammer dat de prent niet zo fijn uitgewerkt is. Moest dat het geval geweest zijn, dan was Midnight Sun echt een grote topper geweest. Bella Thorne en Patrick Schwarzenegger doen het goed en zorgen dat alles geloofwaardig is. Midnight Sun is dus zeker geen slechte film, maar misschien dat tikkeltje te kinderachtig voor de gemiddelde cinefiel. De prent van Belga Films ligt sinds 16 oktober 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Vind jij Midnight Sun een leuke film en heb je je helemaal niet gestoord aan het feit dat het allemaal niet zo verfijnd is? Of zegt de film je helemaal niets? Heb je dit drama al gezien of ben je het nog van plan? Laat het nu weten door te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *