Review – Mr. Mercedes: Seizoen 1 (2018)

Informatie

Regie: Jack Bender, Laura Innes e.a.
Cast: Brendan Gleeson, Harry Treadaway, Holland Taylor, Justine Lupe & Jharrel Jerome
Genre: Mysterie, drama, thriller
Originele zender: Audience DirecTV
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD: 7 november 2018

© 2017 Sonar Entertainment Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Er zijn steeds meer grote acteurs die ook schitteren op het kleine scherm. De tijd dat bekende Hollywoodgezichten enkel en alleen kiezen voor het grote werk is dus helemaal gedaan. Denk bijvoorbeeld maar aan Nicole Kidman, Shailene Woodley en Reese Witherspoon die allemaal samen beslisten om mee te doen met Big Little Lies, de bejubelde HBO-reeks. Maar ook Amy Adams, Richard Jenkins en Richard Armitage waren onlangs te zien in televisiereeksen die echt de moeite waard zijn. Een tijdje terug bracht Sony Pictures de mysterieuze thrillerserie Mr. Mercedes uit op DVD met niemand minder dan de immens getalenteerde Brendan Gleeson. De acteur is vooral bekend van zijn fantastische performances in grote films, maar is dus nu ook te zien op het kleine scherm. Maar is dat eigenlijk wel een goede keuze?

© 2017 Sonar Entertainment Distribution. All Rights Reserved.

Mr. Mercedes gaat over Bill Hodges, een gepensioneerde detective die eenzaam en alleen door het leven gaat. Zijn vrouw is gaan lopen, zijn dochter kickt af in een instelling en veel vrienden heeft de man niet. De man leidt een saai leven en heeft een probleem met de zingeving ervan. Wanneer hij echter op een doodgewone dag zijn mails opent, wordt hij gecontacteerd door een mysterieuze persoon. Al gauw blijkt dat het gaat om de dader van een brutale aanslag waarbij tientallen mensen het leven lieten én die Hodges nooit kon vatten. Bill moet zijn skills als detective terug van onder het stof halen en hoopt dat hij de zogenaamde ‘Mr. Mercedes’ deze keer wel kan vatten. Gaandeweg blijkt echter dat het spel hard wordt gespeeld en dat er niemand in de omgeving van Bill nog veilig is. Zal de detective dit tot een goed einde kunnen brengen?

© 2017 Sonar Entertainment Distribution. All Rights Reserved.

Als je dit allemaal leest, zal je denken dat Mr. Mercedes de zoveelste doodgewone politiereeks is over een detective die zijn vijand moet oppakken. Maar eigenlijk is het zo veel meer dan dat. Mr. Mercedes gaat immers ook over het grote onbekende en zwarte gat waarin mensen vallen wanneer ze met pensioen zijn en hoe moeilijk het is om dan nog zin te vinden in het leven. Het is binnen die setting dat het misdaadverhaal zich afspeelt, dat op zichzelf ook bijzonder goed is uitgewerkt. Maar hoe kan het ook anders? Mr. Mercedes is immers gebaseerd op een boek van Stephen King,  een auteur wiens werk de laatste jaren steeds meer de weg vindt naar de bioscoop en het kleinere televisiescherm. Mr. Mercedes is dus helemaal geen typisch misdaadverhaal, maar net een verfrissende serie die je vol spanning naar het scherm doet staren.

© 2017 Sonar Entertainment Distribution. All Rights Reserved.

Dat het allemaal zo goed en spannend aanvoelt, komt natuurlijk ook door de uitstekende personages die je de revue ziet passeren in de reeks. Voor het overgrote deel ligt de focus op Bill Hodges, de gepensioneerde detective die eigenlijk helemaal geen zin meer heeft in het leven. Het is bijzonder mooi om te zien hoe de man doorheen het verhaal weer helemaal terug openbloeit en zichzelf verplicht om de wereld terug toe te laten. Hodges is dus geen leeg personage, maar wel een boeiende persoonlijkheid die zelfs na de reeks nog tal van verhalen te vertellen heeft. De rol wordt voortreffelijk neergezet door Brendan Gleeson. De Ierse acteur doet het dus ook geweldig op het kleine scherm. Naast Gleeson zie je verder ook nog Penny Dreadful-ster Harry Treadaway uitstekend schitteren als Brady Hardsfield en doet Holland Taylor je soms lachen als de immer sympathieke Ida.

Het verdict

Je had het misschien al voelen aankomen, maar wij van Screendependent zijn helemaal fan van Mr. Mercedes. De serie zit boordevol fijne verrassingen, het verhaal is uitstekend opgebouwd en ook de personages zijn piekfijn in orde. Brendan Gleeson en Harry Treadaway zorgen voor geweldig acteerwerk en maken de reeks nog beter dan ze al is. En visueel ziet er reeks er ook helemaal in orde uit. Mr. Mercedes is de zoveelste schitterende verfilming van één van de verbluffende werken van auteur Stephen King en is dus absoluut de moeite waard. Het eerste seizoen van de reeks wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 7 november 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Heb jij al eens gehoord van Mr. Mercedes of heb je de reeks al gekeken? Vind je het acteerwerk van topper Brendan Gleeson ook zo geweldig goed? Laat ons weten wat jij van deze reeks denkt door hier onder een reactie te plaatsen met je mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *