Review – Breaking In (2018)

Informatie

Regie: James McTeigue
Cast: Gabrielle Union, Billy Burke, Richard Cabral, Ajiona Alexus & Seth Carr
Genre: Actie, criminaliteit, drama
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 12 december 2018

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Een film hoeft niet altijd inhoudelijk mega interessant te zijn. Soms volstaat het dat een prent gewoon pure fun is waardoor je even alle zorgen kan vergeten. Een geweldig voorbeeld is Skyscraper (2018), één van de meest recente films met Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Die prent was inhoudelijk echt leeg, maar leverde de cinefiel wel veel entertainment en plezier. Vorige week bracht Universal Pictures Breaking In uit op DVD en Blu-Ray. De prent lijkt een leuke en vooral entertainende ‘home invasion’-thriller die je absoluut moet kijken op een rustige vrijdagavond na een drukke werkweek. Maar is dat ook echt wel zo? Kan Breaking In ondanks de weinige inhoud de kijker entertainen?

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Breaking In gaat over Shaun Russell en haar twee kinderen, Jasmine en Glover. Wanneer Shauns vader plots op gruwelijke wijze sterft, trekt ze samen met haar kroost naar het gigantische huis waar de man woonde. Shaun is immers van plan om het huis te verkopen en wil even checken of alles in orde is. Al gauw blijkt echter dat het quasi kasteel van haar vader een echte versterkte burcht is waar niets of niemand zomaar binnen geraakt. Maar wanneer op een avond drie mysterieuze mannen het huis toch binnen kunnen glippen en ze Jasmine en Glover ontvoeren, komen de moederinstincten in Shaun echt naar boven. Ze moet er alles aan doen om haar kinderen te redden uit de handen van de drie gewelddadige venten die alleen uit zijn op geld. Zal haar dat ook lukken? Dit wordt hoe dan ook de meest gevaarlijke avond die het gezin Russell ooit beleefd heeft.

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Zoals je al kon verwachten, vertelt Breaking In inhoudelijk niet zo’n geweldig verhaal. De prent gaat immers gewoon over een moeder die er alles aan moet doen om haar twee ontvoerde kinderen te redden uit het huis van haar eigen vader. Verwacht je dus niet aan intelligente cinema die je achteraf nog slimmer naar huis stuurt, maar wel aan op-en-top entertainment dat er echt strak uitziet. Regisseur James McTeigue – je kent hem ook als man achter The Raven (2012) en enkele afleveringen van de topreeks Sense8 – presenteert de kijker immers een heerlijke en snelle ‘home invasion’-thriller die je nu en dan van spanning op het puntje van je stoel doet zitten. Breaking In is geen topfilm, maar wel uitstekend entertainment.

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Wat qua inhoud voor het verhaal geldt, geldt vast en zeker ook voor de personages. Shaun is een doodgewone moeder zoals je ze kent en verder geven McTeigue en zijn scenaristen ook geen inhoud aan het personage. Maar dat is voor dit soort prenten ook helemaal niet nodig. De rol van de vastberaden moeder wordt voortreffelijk neergezet door Gabrielle Union, die over de gehele lijn echt geloofwaardig over komt. Maar ook Ajiona Alexus en Seth Carr doen het uitstekend als de kinderen van Shaun. En dan is er ook nog Billy Burke. De Twilight-ster overtuigt helemaal als Eddie, de leider van de mannen die Shauns kinderen gijzelen. De cast is dus goed en de personages zijn zeker geloofwaardig. Wat moet je dan nog meer hebben?

Het verdict

Breaking In is absoluut geen Oscarwaardige film. De film is volledig inhoudsloos en gaat gewoon over een moeder die haar kinderen moet redden. En eigenlijk werkt het allemaal heel erg goed. Van A tot Z is de prent echt entertainend en dat komt onder andere door de strakke regie van James McTeigue. De man zorgt ervoor dat je je nooit verveelt en dat is per slot van rekening waar het eigenlijk echt om gaat. Gabrielle Union is echt overtuigend als de wraakmoeder Shaun en ook Billy Burke doet het meer dan goed als de vijandige Eddie. Kortom: als je nog op zoek bent naar een spannende film die je hersenloos kan bekijken als je doodmoe bent thuisgekomen van je werk, dan is deze film absoluut een aanrader. Breaking In wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 12 december 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij ooit al gehoord van Breaking In of heb je de film zelf al gekeken? Wat vond jij ervan? Of ben je van plan om de prent een kans te geven na het lezen van onze review? Laat het nu weten door hier onder een reactie te schrijven met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *