Review – Reprisal (2018)

Informatie

Regie: Brian A. Miller
Cast: Frank Grillo, Bruce Willis, Olivia Culpo, Jonathon Schaech en Nathalie Sophie Butler
Genre: Actie, criminaliteit, thriller
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 30 november 2018

© 2017 Georgia Film Fund 36, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Actiefilms zijn er echt in alle geuren en kleuren. Er zijn actieprenten die meer dramatisch zijn, terwijl anderen meer de horrortoer opgaan. Nog anderen focussen op een fantasy-aspect enzovoort. Het is duidelijk dat er dus niet zoiets bestaat als ‘de actiefilm’. Jaarlijks krijgen filmfans over de hele wereld heel wat actieprenten op hen afgevuurd. Sommigen zijn een regelrecht bioscoopsucces en anderen verschijnen jammer genoeg alleen op DVD of Blu-Ray en zijn bijgevolg ook totaal ongekend. Dat laatste was ook het geval voor Reprisal, een actiefilm van Dutch FilmWorks die recent op DVD en Blu-Ray verscheen. Met namen als Bruce Willis en Frank Grillo zou je denken dat de film toch nog iets goeds kan brengen. Maar is dat ook het geval? Hoog tijd om dat eens te onderzoeken.

© 2017 Georgia Film Fund 36, LLC. All Rights Reserved.

Reprisal gaat over een jong gezin. Jacob woont samen met zijn vrouw Christina en samen hebben ze één dochtertje. Jacob heeft een geweldige job en werkt als bankdirecteur in een groot kantoor in New York. Maar op een dag maakt hij dé nachtmerrie voor een bankdirecteur mee: een man komt met zwaar geschut binnen en overvalt de bank. Niemand weet wij hij is, hij had een masker op en was uitstekend voorbereid. De FBI verdenkt Jacob echter van betrokkenheid en dus mag de bankdirecteur niet meer gaan werken. Hij ziet maar één oplossing: zelf zijn eigen naam zuiveren. Samen met James, zijn fijne buurman en voormalige politierechercheur, probeert hij te achterhalen wie de overvaller was en waarom hij de bank overviel. Zal Jacob zijn naam kunnen zuiveren of is het allemaal verloren moeite?

© 2017 Georgia Film Fund 36, LLC. All Rights Reserved.

Het verhaal dat Reprisal brengt is vast en zeker niet het meest originele dat je dat afgelopen jaren al zag wanneer je besloot een film te kijken. Vernieuwend is deze prent dus helemaal niet. Toch moet gezegd dat de prent van regisseur Brian A. Miller zeker niet slecht van start gaat. De kijker krijgt tijd om de personages te leren kennen alvorens de echte actie van start gaat. Jammer genoeg is het verder vervolg van de prent echter één grote valse noot. Reprisal tuimelt van de ene actiecliché in de andere en dat is natuurlijk helemaal niet positief. Bovendien is de actie bijzonder voorspelbaar en niet al te geweldig in beeld gebracht. Aan de hand van de Metascore was het al te voorspellen, maar Reprisal is echt helemaal geen goede film.

© 2017 Georgia Film Fund 36, LLC. All Rights Reserved.

Het enige positieve puntje aan deze prent is het acteerwerk van Frank Grillo. De Amerikaanse middenmoot doet zijn uiterste best om zijn rol als vader goed tot zijn recht te laten komen. Het resultaat is zeker in orde en Grillo maakt de film ergens toch nog fijn. Maar dan is er Bruce Willis, die in deze prent veruit zijn slechtste acteerwerk van de laatste jaren vertoont. Hij verschijnt quasi voortdurend met een gigantische grijns op zijn gezicht waardoor je maar moeilijk kan geloven dat hij het allemaal serieus neemt. Bovendien is zijn rol als ex-agent James niet echt sterk. Verder ze je ook nog Jonathon Schaech en Olivia Culpo in weinig interessante rollen ten tonele verschijnen. Dus neen, in zijn totaliteit kan de film ook op dit vlak niet echt overtuigen.

Het verdict

Reprisal is geen goede film, verre van. De prent zit vol clichés, het verhaal is slecht geschreven en ook de personages zijn helemaal niet interessant. Regisseur Brian A. Miller presenteert de kijker een weinig boeiende film over een bankoverval die je precies al tientallen keren hebt gezien. Het is onbegrijpelijk dat productiemaatschappijen dit soort bagger nog willen maken. Het enige pluspuntje is Frank Grillo, die meer dan goed de hoofdrol vertolkt. Maar dan is er Bruce Willis, die dat eigenhandig allemaal teniet doet. Ben je dus op zoek naar een leuke actiefilm ter ontspanning? Laat Reprisal dan in ieder geval gewoon rustig links liggen. Wil je de prent toch een kans geven? De film wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 30 november 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Had jij ooit al van Reprisal gehoord of heb je de Amerikaanse actieprent al gekeken? Spreken het verhaal en de personages je toch wel aan? Laat het ons nu weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *