Review – The Equalizer 2 (2018)

Informatie

Regie: Antoine Fuqua
Cast: Denzel Washington, Melissa Leo, Pedro Pascal, Ashton Sanders & Bill Pullman
Genre: Actie, criminaliteit, thriller
Distributeur: Sony Pictures
releasedatum bioscoop: 15 augustus 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 19 december 2018

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Voor wie het nog niet gezien had: het afgelopen decennium stond helemaal in het teken van reboots, sequels, franchises en nog eens franchises. In 2014 kwam regisseur Antoine Fuqua op de proppen met The Equalizer,  een spannende actieprent waarin Denzel Washingtin het vol overtuiging opnam tegen zij die kwaad deden. De prent werd een gigantisch succes en zorgde ervoor dat menig cinefiel dolgelukkig de cinemazaal buitenwandelde. Gezien de huidige tijdsgeest duurde het niet lang alvorens Sony Pictures aankondigde dat er een vervolg zou komen. En dit jaar was het eindelijk zo ver: The Equalizer 2 werd geboren. Opnieuw schittert Denzel Washington als de mysterieuze Robert McCall, maar is het eigenlijk nog steeds zo goed? Was deze sequel echt nodig?

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

In The Equalizer 2 keren we dus terug naar het leven van Robert McCall. Sinds de gebeurtenissen in de vorige film is de man verhuisd naar Boston, waar hij als een soort Uber-taxi mensen van hier naar daar rijdt. In zijn vrije tijd houdt hij zich natuurlijk nog steeds bezig met het straffen van gewelddadige personen. Maar wanneer in zijn omgeving een heel dierbare vriendin het slachtoffer wordt van een brutale actie, moet Robert er alles aan doen om zichzelf en zijn omgeving te beschermen tegen nog meer geweld. De oplossing is duidelijk: McCall moet reageren met nog groter geweld om het gevaar te stoppen. Maar zal hem dat ook lukken? Zijn drijfveren zijn alvast loepzuiver: “raak mijn vrienden, dan raak je ook mij…”

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

In 2014 was The Equalizer echt een geweldige Hollywoodfilm met een gigantisch popcorngehalte en daardoor een regelrecht succes. Een sequel kon dus niet uitblijven. The Equalizer 2 begint uitstekend en doet je meteen beseffen waarom de initiële film uit 2014 zo geweldig goed was. Maar dan valt het allemaal een beetje stil. Regisseur Antoine Fuqua neemt te lang de tijd om een achtergrondverhaal te creëren, waardoor je interesse steeds verder en verder loopt. Gelukkig weet de man zich halverwege te herpakken en ontpopt The Equalizer 2 zich wederom tot een brutale actiefilm met een uitstekend personage in de hoofdrol. Maar hoe dan ook: echt perfect is dit tweede hoofdstuk in de McCall-franchise niet echt.

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Er is één persoon die ervoor zorgt dat deze prent er wel helemaal staat: Denzel Washington. De fantastische Hollywoodacteur staat er wederom helemaal en verbluft de kijker met zijn moves en gewelddadig optreden. Robert McCall is een geweldig personage en Washington vertolkt het met glans. Melissa Leo schittert als de lieve Susan Plummer, terwijl Ashton Sanders het ook voortreffelijk doet als Milse Whittaker, de jonge kerel onder bescherming van McCall. En dan is er ook nog Game of Thrones-ster Pedro Pascal, die helemaal weet te overtuigen als de rasechte Amerikaan Dave York. Antoine Fuqua wist dus voor deze sequel wederom een schitterende cast te strikken. Het is alleen jammer dat het verhaal zo magertjes is.

Het verdict

Antoine Fuqua dompelt de cinefiel wederom onder in de wereld van Robert McCall, een doodgewone man die uiteindelijk toch niet zo doodgewoon is. Het verhaal is niet het allerbeste dat je dit jaar al gezien hebt, maar de film weet over het algemeen wel zeker te entertainen. Het duurt misschien allemaal een beetje te lang, maar door het fijne acteerwerk van Denzel Washington, Pedro Pascal en Melissa Leo valt het allemaal nog wel mee. Fuqua presenteert de kijker een strakke film met geloofwaardige actiescenes die je vol spanning naar het scherm doen kijken. Ben je dus fan van The Equalizer uit 2014? Dan kan dit vervolg jou vast en zeker ook bekoren. The Equalizer 2 wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 19 december 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Hou jij van het acteerwerk van Denzel Washington en vind je het ook zo geweldig dat de man alweer schittert als Robert McCall? Wat vind of vond jij van The Equalizer 2? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *