Review – Ant-Man and the Wasp (2018)

Informatie

Regisseur: Peyton Reed
Cast: Paul Rugg,  Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer & Michael Peña
Genre: Actie, komedie, sciencefiction
Distributeur: Marvel
Releasedatum bioscoop: 18 juli 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 28 november 2018

© 2018 Marvel Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Nog geen 24 uur geleden werd het gloednieuwe (film)jaar afgetrapt. Heb jij goed kunnen feesten en ben je eigenlijk ook bekaf van een vermoeiende avond? Wat is er dan beter dan neer te ploffen in je luie zetel en te genieten van een fantastisch goede film? Omdat we weten dat heel wat van jullie momenteel nog vakantie hebben, nemen we graag even tijd om je op de allereerste dag van 2019 van een gloednieuwe review te voorzien. Eind 2018 bracht Marvel de bombastische actieprent Ant-Man and the Wasp uit op DVD. De kleinste Avenger kreeg in 2015 al een film en was sindsdien hier en daar te zien in een film. De held was meteen succesvol en dus kon een tweede film enkel en alleen rond het personage niet uitblijven. Maar zijn die films van Marvel niet allemaal een beetje vermoeiend aan het worden? Wel, hoog tijd om dat snel met ons te ontdekken.

© 2018 Marvel Studios. All Rights Reserved.

In Ant-Man and the Wasp keren we terug naar het luilekker leventje van Scott Lang. Na zijn interventie in Duitsland, waar hij Captain America hielp, werd hij per direct terug naar de VS gehaald en opgesloten in zijn eigen huis. Twee jaar lang heeft Scott huisarrest en dat wil zeggen dat hij ook maar weinig contact heeft met Hope en haar vader Hank. Maar wanneer Scott op een luie namiddag een soort van visioen krijgt, voelt hij dat het toch tijd is om de twee te contacteren. Het duurt niet lang alvorens iedereen doorheeft waar het om gaat: de moeder van Hope zou misschien nog steeds leven, hoewel ze ver in het subatomaire neergedaald is. Terwijl Dr. Hank Pym in zijn lab een gigantische installatie klaarmaakt om zijn vrouw te redden, moet Scott er alles aan doen om de politie te doen geloven dat hij thuis is. Komt dit allemaal goed? Zal Scott na twee jaar zijn huisarrest vaarwel kunnen zeggen en zullen ze Hopes moeder kunnen redden?

© 2018 Marvel Studios. All Rights Reserved.

Vanaf de allereerste seconde is Ant-Man and the Wasp eigenlijk een schitterend schot in de roos. Het tempo zit bijzonder goed en bovendien merk je meteen waarom de initiële Ant-Man-film uit 2015 zo schitterend goed was: humor. Ant-Man and the Wasp is over de gehele lijn echt een spannende film, maar de sterkte zit eigenlijk in de fantastisch grappige momenten en de ingenieuze grapjes die het allemaal nog leuker maken dan het eigenlijk al is. Je had het misschien al verwacht, maar Marvel is het nog lang niet verleerd. De films over grote superhelden die alweer de wereld of één of andere persoon moeten redden worden nooit saai, zeker niet als er voldoende aandacht is voor andere elementen in het verhaal. En dat is hier ook zeker het geval. Één ding is absoluut zeker: Peyton Reed en zijn team van schrijvers hebben het weer helemaal in orde gekregen.

© 2018 Marvel Studios. All Rights Reserved.

Dat Ant-Man and the Wasp zo een fijne en vooral ook verfrissende superheldenprent is, komt uiteraard ook door de kleurrijke personages en het acteertalent dat je in de prent ziet rondlopen. Scott Lang is en blijft een heerlijke persoonlijkheid met bijzonder veel facetten. De rol wordt bovendien nog steeds fantastisch neergezet door Paul Rudd, een man die al meermaals bewezen heeft wat voor een klepper hij is. Maar ook Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins en Michelle Pfeiffer passeren de revue als respectievelijk Hope, Luis, Sonny en moeder Janet Van Dyne. En dan is er nog als fenomenale kers op de taart de legende genaamd Michael Douglas. Wat een heerlijke cast wist Peyton Reed te strikken. Ant-Man and the Wasp bewijst absoluut waarom Marvel-films nog steeds top zijn.

Het verdict

Ant-Man and the Wasp is eigenlijk cinemaperfectie. De film raast aan een geweldig leuk tempo voorbij, het verhaal is verrassend, de personages zijn leuk en de speciale effecten zijn fantastisch. Bovendien zit de prent boordevol uitstekende momenten en grappige situaties, zonder dat het allemaal belachelijk dreigt te worden. En net dat laatste toont aan wat voor een fantastisch talent Peyton Reed is. Wat een regisseur! Maar ook de cast is om je vingers bij af te likken. Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña en Michael Douglas zijn maar enkele van de supernamen die je in deze prent tegenkomt. Kortom: Ant-Man and the Wasp is een uitstekende film om dit nieuwe jaar mee te starten, want de prent entertaint je van A tot Z. De spannende sciencefictionfilm van Marvel ligt sinds 17 juli 2018 uit op DVD en Blu-Ray. Bekijk de spannende trailer nu.

Heb jij deze nieuwe Avengers-film al bij je thuis bekeken of heb je de bioscoop een bezoekje gegund voor deze film? Wat vond je goed of slecht aan Ant-Man and the Wasp? Laat het ons nu weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *