Review – The Predator (2018)

Informatie

Regie: Shane Black
Cast: Boyd Holbrook, Jacob Tremblay, Olivia Munn, Sterling K. Brown & Trevante Rhodes
Genre: Actie, horror, sciencefiction
Distributeur: Twentieth Century Fox
Releasedatum bioscoop: 3 oktober 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 30 januari 2019

© 2018 Twentieth Century Fox Fiilm Corporation. All Rights Reserved.

Recensie

In 1987 schitterde niemand minder dan de iconische Arnold Schwarzenegger in de allereerste Predator-film. De prent over een buitenaardse jager die hier mensen komt lastigvallen werd een immens succes en dus besliste Fox om er een heuse franchise van te maken. Ook in 2018 kregen we van de filmstudio een gloednieuwe aflevering te zien. Met Shane Black, regisseur van onder andere Iron Man Three (2013), aan het roer en een gloednieuw actiespektakel vol fijne verrassingen belooft de film echte popcorncinema te brengen die je geen minuut verveelt. Maar is dat eigenlijk wel echt het geval? Sinds kort ligt de prent ook op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken, dus is het voor ons het uitgelezen moment om de prent eens beter onder de loep te nemen.

© 2018 Twentieth Century Fox Fiilm Corporation. All Rights Reserved.

In The Predator volgen we het doen en laten van Quinn McKenna. De legerkapitein leidt een belangrijke operatie in Mexico wanneer er plots een vreemd ruimteschip uit de hemel komt vallen. Al snel heeft McKenna door dat het gaat om een buitenaards wezen en als bewijs neemt hij een aantal attributen mee. Maar dat is helemaal geen goed idee, aangezien het wezen daar vast en zeker naar zal komen zoeken. Terwijl de kapitein en een paar nieuwe vrienden zich tegen de gewelddadige predator proberen te verzetten, heeft er niemand door dat er nog een groter gevaar op hen afkomt. Want waarom is de alien op onze planeet geland? Zou het kunnen dat hij zelf gevlucht is voor iets? Één ding is zeker: dit wordt een gevecht met ongelooflijk veel slachtoffers. Als dat maar goed afloopt…

© 2018 Twentieth Century Fox Fiilm Corporation. All Rights Reserved.

Wie de franchise kent, kan eigenlijk al verwachten wat voor soort film The Predator gaat zijn. Vanaf de allereerste seconde tot het allerlaatste beeld brengt regisseur Shane Black je rasechte bombastische actie vol bloed, heerlijke schietpartijen en een aantal goede verrassingen. De film entertaint je volledig en dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Maar het verhaal op zich? Dat stelt eigenlijk niet al te veel voor. The Predator is een lege film met een flinterdunne verhaallijnen en dat is ronduit spijtig voor fans van de franchise. De prent was immers lang in productie en deed vermoeden dat er nog eens echt een goede aflevering in de franchise zou komen. Inhoudelijk stelt de prent dus niet veel voor. Pure actie dan maar en ach, eigenlijk doet dat wel eens goed.

© 2018 Twentieth Century Fox Fiilm Corporation. All Rights Reserved.

Veel acteerwerk komt er in The Predator eigenlijk niet bij kijken, want van veel dialoog is er geen sprake. Maar het moet gezegd: het voelt allemaal wel geloofwaardig aan. Boyd Holbrook doet het meer dan goed als Quinn McKenna, maar ook Trevante Rhodes, Olivia Munn, Sterlink K. Brown en Thomas Jane zorgen voor fijn acteerwerk als respectievelijk Nebraska, Casey, Traeger en Baxley. Maar wie eigenlijk met veel eer gaat lopen is de jonge Jacob Tremblay. De getalenteerde jongeman uit onder andere Wonder (2017) toont nog maar eens waarom hij later nog beter gaat worden. Maar de personages in deze film zijn misschien een beetje te typisch. Testosteron druipt ervan af en om toch maar een beetje in orde te zijn met de tijd van vandaag, hebben ze er maar één vrouw in gestopt. Achja, entertainend is het allemaal wel en daar draait het uiteindelijk om.

Het verdict

The Predator is een prima actiefilm om eens een keertje te bekijken. Niet meer, niet minder. Verwacht je niet aan inhoudelijk interessante cinema over het bestuderen van een buitenaards gewelddadig wezen, want daar gaat het geenszins om. Shane Black blijft trouw aan de franchise en trakteert fans op stevige actie, bloed en matige personages. Daarmee zal hij echter niet iedere cinefiel overtuigen, maar amusement biedt de prent zeker. Holbrook, Rhodes, Munn en alle andere leden van de cast bezorgen je veel plezier, maar hun personages zijn typisch en leeg. De verwachte topper is The Predator dus helemaal niet, maar het is absoluut wel een must voor fans van het genre. The Predator wordt verdeeld door Twentieth Century Fox en ligt sinds 30 januari 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Volg jij de Predator-films al sinds het prille begin van de franchise en heb jij ook zo uitgekeken naar deze nieuwe film? Wat vond jij van The Predator? Laat het ons nu snel weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *