Review – Wonder (2017)

Informatie

Regie: Stephen Chbosky
Cast: Jacob Tremblay, Izabela Vidovic, Julia Roberts, Owen Wilson & Noah Jupe
Genre: Drama
Distributeur: Belga Films
Releasedatum bioscoop: 27 december 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 27 april 2018

© 2017 Lions Gate Films Inc. and Participant Media, LLC. and Walden Media, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Iedereen zal zich nog wel de tijd herinneren dat hij of zij op de lagere of middelbare school zat. Hoewel het over het algemeen voor jou misschien wel één van de meest zorgeloze periodes in je leven is geweest, geldt dat niet voor iedereen. Pesterijen liggen immers voortdurend op de loer en eens ze toeslaan, gebeurt het ook heel hard. Kinderen kunnen bijzonder frank zijn tegenover elkaar, zonder dat ze het zelf maar al te goed doorhebben. En dat tekent mensen voor altijd. Een tijdje terug bracht Belga Films de interessant ogende dramaprent Wonder uit in de Belgische zalen. De film gaat onder andere over pesten en dat maakt het meteen heel interessant. Maar is de film ook echt de moeite waard?

© 2017 Lions Gate Films Inc. and Participant Media, LLC. and Walden Media, LLC. All Rights Reserved.

Wonder gaat over August Pullman, een jongen die al sinds zijn geboorte met een gigantische last leeft. Hij is immers niet zoals alle andere kindjes van zijn leeftijd: gewoon. Auggie werd geboren met een misvormd gezicht, waardoor hij de ene operatie na de andere moest ondergaan. Daarom leek het voor zijn ouders beter om hem tot op vandaag thuisonderwijs te geven. Nu is het echter tijd voor Auggie om naar een echte school te gaan en les te krijgen van echte leerkrachten, vriendjes te maken enzovoort. Maar dat is niet gemakkelijk als je niet ‘gewoon’ bent. Auggie heeft het niet gemakkelijk op school, maar al snel beginnen meer en meer mensen te ontdekken wat voor een klein wondertje het jongetje is. Zal August zich snel thuis voelen op school?

© 2017 Lions Gate Films Inc. and Participant Media, LLC. and Walden Media, LLC. All Rights Reserved.

Een misvormde jongen die jarenlang thuisonderwijs heeft gehad en die nu plots de grote wereld in moet… Dat is waarover Wonder gaat. Op zich lijkt het allemaal bijzonder eentonig en belooft de prent niet echt een memorabele dramafilm te worden. Maar niets is minder waar. Regisseur-scenarist Stephen Chbosky vertelt een verhaal dat veel gelaagder is dan je denkt. De film gaat immers niet alleen over het jongetje dat zijn weg moet zoeken, maar ook over Augusts ouders, zus, nieuwe vriendjes enzovoort. Wonder neemt de hele wereld van het inspirerende jongetje onder de loep en dat is iets heel bijzonder. Het zorgt ervoor dat je de hele tijd geboeid naar het scherm staart én dat je meer dan eens een traan over je wang voelt rollen.

© 2017 Lions Gate Films Inc. and Participant Media, LLC. and Walden Media, LLC. All Rights Reserved.

Wonder is een dramafilm die van A tot Z werkt en dat komt ongetwijfeld door de uitstekende personages. Niet alleen Auggie is een prachtig en inspirerend personage, maar ook zuslief Via en zijn ouders zijn fijne karakters. Iedereen is gewoon erg geloofwaardig en dat maakt de film ook zo mooi. Het is natuurlijk ook een grote troef dat de verschillende rollen zo gevoelig en mooi worden neergezet. Auggie wordt indrukwekkend gebracht door Jacob Tremblay, die trouwens ook prachtig opgemaakt is. Het is geen verrassing dat de film voor Auggies make-up een Oscarnominatie wist te strikken. Maar ook Izabela Vizovic, Owen Wilson en Julia Roberts zetten hun rol nagenoeg perfect neer. Het samenspel is zo verfijnd, zo gevoelig en zo indrukwekkend mooi dat je je echt nooit verveelt.

Het verdict

Wonder is een prachtig staaltje drama. Het evenwicht in het verhaal zit helemaal goed, waardoor je nu eens geraakt wordt door wat er gebeurt en dan weer met een glimlach naar het scherm staart. Bovendien wordt het verhaal nooit saai doordat de focus voortdurend op een ander personage ligt. Hoewel alles rond Auggie draait, voelt het zo nooit echt aan. De personages zijn indrukwekkend mooi en ook het acteerwerk van onder andere Jacob Tremblay en Julia Roberts is bijzonder sterk en geloofwaardig. Wonder is dus met andere woorden een film die je zo snel mogelijk moet zien. De film wordt verdeeld door Belga Films en ligt sinds 27 april 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij Wonder al in de bioscoop gezien en vond je het ook allemaal zo rakend? Of spreekt het verhaal van Auggie je niet echt aan? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *