Review – Venom (2018)

Informatie

Regie: Ruben Fleischer
Cast: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Jenny Slate & Woody Harrelson
Genre: Actie, sciencefiction, horror
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 10 oktober 2018
Releasedatum: 20 februari 2019

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. and Tencent Pictures (USA) LLC. All Rights Reserved.

Recensie

We leven in het tijdperk van superheldenfilms en het ziet er naar uit dat dat zo nog wel een tijdje zal zijn. Een lange tijd heeft Marvel het domein beheerst, maar met Wonder Woman (2017) en Aquaman (2018) lijken Warner Bros. en DC een inhaalbeweging te maken. En dan zijn er nog films die zich los van die twee afspelen zoals Spider-Man: Homecoming (2017). Hoewel die prent zich ergens in het MCU afspeelt, is het er toch een beetje afzonderlijk van. Dat geldt trouwens ook voor Venom, de in 2018 gereleasete film die wereldwijd een gigantische hit werd en dat tegen iedereens verwachting in. Critici waren niet echt te spreken over de film, maar het publiek was blijkbaar toch dolenthousiast. Hoe komt dat? Wat maakt Venom een entertainende prent? Zullen we dat eens even samen ontdekken?

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. and Tencent Pictures (USA) LLC. All Rights Reserved.

In Venom maken we kennis met Eddie Brock, een succesvolle journalist die een uitstekend programma heeft lopen op de nationale televisie. Door zijn goede werkt als ‘klokkenluider’ brengt hij vaak mensen en hele organisaties ten val. Wanneer hij de opdracht krijgt om de steenrijke wetenschapper Carlton Drake te interviewen, besluit hij om op dezelfde slinkse manier te werk te gaan. Maar dat blijkt geen goed idee, aangezien hij niet veel later alles in zijn leven verliest. Drake is een machtig man en Brock voelt dat hij iets in zijn schild voert. Wanneer hij op een avond samen met een medewerker van Drake een onderzoeksfaciliteit binnenbreekt, gebeurt er iets ongewoons. Eddie weet niet goed wat hij er van moet denken, maar één ding is zeker: zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar hij weet wel dat hij het nu kan opnemen tegen de o-zo-machtige Carlton Drake…

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. and Tencent Pictures (USA) LLC. All Rights Reserved.

Venom is eigenlijk niet meer dan puur plezier. De prent weet je vanaf de allereerste seconde over de gehele lijn te entertainen. Hoewel het verhaal misschien niet overal even straf is en vaak ook erg voorspelbaar, blijft Venom een prent die je echt plezier doet hebben. Je moet je geenszins verwachten aan echt interessante verhaallijnen, want die zijn er gewoon niet. Regisseur Ruben Fleischer kiest bovendien af en toe ook voor een iets komiekere toon en dat werkt zeker goed, al zorgt het ervoor dat de prent hier en daar met ongeloofwaardigheid flirt. Helemaal goed is Venom zeker niet en het had allemaal veel beter uitgewerkt kunnen zijn, maar je begrijpt volledig waarom het internationale publiek als een blok voor de film is gevallen.

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. and Tencent Pictures (USA) LLC. All Rights Reserved.

Ook qua personages is Venom niet helemaal een schot in de roos. Eddie Brock is een succesvolle journalist die alles verliest en vervolgens bezoek krijgt van een vreemd ‘iets’. Het is allemaal wel leuk, maar een goed personage is het niet. Fleischer mag van geluk spreken dat hij Tom Hardy voor de rol wist te strikken, want die maakt veel goed. Al komt ook hij meer dan eens niet echt spontaan over. De fenomenale Riz Ahmed kruipt dan weer in de rol van de steenrijke en briljante Carlton Drake, dé vijand van Brock. Ook hij levert een degelijke prestatie, maar flirt net als Hardy af en toe met ongeloofwaardigheid. Verder wordt de cast aangevuld door de immerfijne Michelle Williams en Jenny Slate. De cast maakt absoluut veel goed en doet je met plezier naar de film staren. Blijf trouwens zeker ook zitten tot na de credits, want daar zit een fijne verrassing met Woody Harrelson!

Het verdict

Venom zou op geen enkel vlak een film kunnen zijn binnen het Marvel Cinematic Universe. Geen enkel element aan de prent is namelijk echt goed. Het verhaal, de personages en zelfs het acteerwerk voelen immers allemaal maar middelmatig aan. Maar vergist je niet, dit betekent niet dat de prent saai of slecht is. Entertainen doet regisseur Ruben Fleischer absoluut en ook visueel is de film echt in orde. Hardy, Ahmed, Williams en Slate brengen hun rol goed naar het scherm, maar stoten zelf vaak op de limiet van hun ietwat magere personages. Het verdict is uiteindelijk heel duidelijk: Venom is heerlijk popcornvermaak, maar tegelijk ook een totaal vergeetbare film. En toch ben je enthousiast dat Sony een heel universum rond het personage maakt. Venom wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 20 februari 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Ben je fan van alle Marvel-personage en heb je lang uitgekeken naar deze Venom-film met Tom Hardy? Heb je de prent al in de bioscoop gezien of wachtte je op de DVD- en Blu-Ray-release? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *