Vijf redenen waarom jij je móet abonneren op CineMember

Steeds minder mensen kopen nog fysieke schijfjes. Het eindperk van DVD’s en Blu-Ray’s lijkt dus stilaan ten einde te komen. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer studio’s zich focussen op streamingdiensten. Zo zal eind dit jaar Disney+, de nieuwe geduchte concurrent van Netflix, het leven zien. Natuurlijk zijn er niet alleen streamingdiensten van gigantische studio’s. Ook in de Benelux worden nu en dan interessante nieuwe streaminginitiatieven opgericht. Eentje daarvan is CineMember, een lokale dienst die zichzelf profileert als het thuis van ‘de grootste quality film collection van Nederland en België’. Maar wat is daar eigenlijk van aan? Lees verder en ontdek vijf redenen waarom jij deze streamingdienst absoluut een kans moet geven.

1. De dienst maakt haar slogan echt waar.

Op CineMember staat echt geen rommel. De bibliotheek barst van de interessante en prijswinnende films die je eigenlijk stuk voor stuk echt gezien moet hebben. Titels als Drive (2011) van Nicolas Winding Refn, met een Oscar bekroonde toppers als Son of Saul (2015) en Paolo Sorrentino’s La Grande Belleza (2013) en spannende thrillers als Den Skyldige (2018) zijn absoluut niet te missen staaltjes cinema. En eigenlijk is dat al meer dan genoeg om deze dienst zo snel mogelijk uit te proberen, zeker als je weet dat het maandelijks slechts 9,99 euro kost.

2. CineMember is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Ben je op zoek naar een leuke, interessante of intrigerende film? Geen probleem, want navigeren via het portaal is super gemakkelijk. Een mooie selectie uit het aanbod is voor jouw al voorgesorteerd, maar na een aantal simpele klikjes belandt je in 1-2-3 bij de film die voor jouw het meest geknipt is. Heb je gekozen? Sit back, relax and enjoy. Je zal geen last hebben van gedoe, want de streamingdienst werkt nagenoeg feilloos en dat kan je zelfs van Netflix met momenten niet eens beweren. Leuk is dat je zowel via de app als via je browser ongestoord van je favoriete films kan genieten.

3. De meeste titels zijn in prachtige hoge resolutie te bewonderen.

Wanneer je een film hebt gekozen, kiest CineMember automatisch de resolutie die voor jou het meest geschikt is. Standaard zal dat de hoogst beschikbare zijn en voor de meeste films is dat HD. Dat is vooral geweldig wanneer je de films swipet naar je televisie, want de dienst ondersteunt ook Chromecast. Wanneer je de film dus op je grote scherm wil kijken, is dat ook meteen in hoge resolutie. Genieten van geweldige films in de allerbeste kwaliteit, dat is toch een absolute droom voor iedere cinefiel?!

4. CineMember heeft een gigantisch aanbod aan Belgische en Nederlandse titels.

Films uit onze contreien zijn op CineMember helemaal niet ver zoek. Wie films uit België of Nederland wil kijken, drukt snel op de knop ‘Benelux’ en krijgt zo een lijstje van maar liefst vijf (!) pagina’s met 105 films die hier gemaakt zijn. Denk aan titels als Black (2015), The Broken Circle Breakdown (2012) en de Nederlandse toppers Tonio (2016) en Infiltrant (2014). Het hoeft dus niet steeds een Engelse of anderstalige film te zijn.

5. Het is een Belgisch-Nederlands en dus erg lokaal initiatief.

De grote spelers achter CineMember zijn een aantal Belgische en Nederlandse filmverdelers. Wie zich abonneert op de dienst, steunt dus meteen de lokale filmindustrie en dat is eigenlijk broodnodig. De distributeurs zorgen er immers voor dat interessante internationale titels, die niet meteen Hollywoodtoppers zijn, ook hier een release krijgen. Spoor jezelf dus aan om niet zomaar illegaal te kijken en geef 9,99 euro uit aan interessante films die voor jouw absoluut een meerwaarde zullen betekenen.

Wat denk jij van CineMember? Heb je de streamingdienst al een keertje uitgetest en vind je het aanbod ook zo waanzinnig groot? Ben je van plan een abonnement te nemen of toch niet helemaal? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *