Review – Pet Sematary (2019)

Informatie

Regie: Kevin Kölsch & Dennis Widmyer
Cast: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow, Jeté Laurence & Obssa Ahmed
Genre: Horror, thriller, mysterie
Distributeur: Paramount Pictures
Releasedatum bioscoop: 10 april 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 21 augustus 2019

© 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Recensie

Het horrorgenre is nu al een aantal jaren bezig aan een opmars. Doordat de films relatief goedkoop zijn om te produceren,  maken studio’s er graag hun budgetten voor vrij. Het resultaat is dat er jaarlijks naar heel wat horrorfilms wordt uitgekeken. Eerder dit jaar verscheen Pet Sematary, een verfilming van het bekende boek van Stephen King. De film is bovendien een remake van de gelijknamige horrorprent uit 1989. Critici en horrorfans keken reikhalzend uit naar de film, maar was dat ook terecht? Is de Stephen King-verfilming echt goed of stelt het allemaal toch teleur? Nu de prent ook op DVD en Blu-Ray te bewonderen is, leek het ons hoog tijd om dat eens even te onderzoeken.

© 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Wanneer Louis en Rachel beslissen om het drukke leven in Boston achter zich te laten en te gaan wonen op het platte land, zijn ze er zeker van dat hun leven eindelijk gaat veranderen. Louis – een dokter van beroep – zal immers meer tijd hebben voor zijn kinderen, Ellie en Gage. Wanneer Ellie niet veel later dan hun aankomst een vreemd huisdierenkerkhof ontdekt achter het huis, beginnen er plots rare dingen te gebeuren. Rachel wordt opnieuw geconfronteerd met haar verleden en Louis lijkt dingen te zien die er helemaal niet zijn. Niet veel later wordt het gezin getroffen door een vreselijk verlies en ziet Louis maar één redding voor zich. Van het rustige leventje op het platteland zal er alleen niet veel overblijven…

© 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Fans van horrorprenten keken ongelooflijk hard uit naar de release van Pet Sematary. Toen bleek dat de eerste recensies relatief lovend waren, kon niets nog de pret bederven. Dat is althans wat je zou denken… Het is namelijk zo dat de kwaliteit van Pet Sematary absoluut niet zo geweldig is. Het verhaal komt langzaam op gang, waardoor je als kijker meer zit te geeuwen dan dat je effectief geniet van de prent. Bovendien bereikt de film nooit echt een climax en blijft alles behoorlijk eentonig. Het script van Jeff Buhler, de man die eerder al het scenario schreef van The Prodigy (2019), weet de kijker op geen enkel moment echt te boeien. Dat is jammer, aangezien de film vast en zeker genoeg interessante elementen zou kunnen hebben.

© 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Ook qua personages is Pet Sematary niet meteen een schot in de roos. Dokter Louis en huisvrouw Rachel zijn redelijk lege persoonlijkheden waarmee de kijker zich maar moeilijk kan vereenzelvigen. Het resultaat is dan ook dat je voortdurend op een grote afstand toekijkt. De performances van Jason Clarke en Amy Seimetz mogen dan wel degelijk zijn: ze kunnen het nooit echt goedmaken. Dat geldt overigens ook voor John Lithgow en Jeté Laurence, die respectievelijk de rol spelen van buurman Jud en dochter Ellie. Pet Sematary probeert wel interessant te zijn op alle vlakken, maar slaagt daar amper in. Regisseurs Kevin Kölsch en Dannis Widmyer, relatief onbekende namen in Hollywood, kunnen ook niet helemaal overtuigen met hun twijfelachtige regie.

Het verdict

Pet Sematary is lang niet de verrassing waar zo veel horrorfans op hoopten. Het scenario is zwak en ook de personages zijn niet meteen iets om over naar huis te schrijven. Ondanks de degelijke performances van Jason Clarke, Amy Seimets en John Lithgow blijft alles over de gehele lijn heel eentonig. Dit is niet de verfilming die een boek van Stephen King verdient en dat ligt wellicht aan de onervarenheid van regisseurs Kevin Kölsch en Dennis Widmyer. De twee doen absoluut hun best, maar lijken nog niet helemaal klaar voor ‘het grote werk’. Pet Sematary is dus geen horrortopper die je van A tot Z kippenvel geeft. De prent wordt verdeeld door Paramount Pictures en ligt sinds 21 augustus 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb je al een aantal verhalen van Stephen King gelezen en volg je de verfilmingen van zijn boeken op de voet? Heb je Pet Sematary al gekeken in de bioscoop of bij je thuis? Wat vond jij ervan? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *