Review – The Curse of La Llorona (2019)

Informatie

Regie: Michael Chaves
Cast: Linda Cardellini, Raymond Cruz, Jaynee-Lynne Kinchen, Roman Christou & Tony Amendola
Genre: Horror, mysterie, thriller
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum bioscoop: 17 april 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 21 augustus 2019

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Het horrorgenre is momenteel misschien wel het meest diverse genre dat je kan vinden in de bioscoop. Zo zijn er enge films die meer focussen op het dramatische aspect, terwijl anderen resoluut de kaart kiezen voor actie. Sommige films spelen met menselijke horror en nog anderen gaan de paranormale toer op. Het is dan ook duidelijk dat er bijzonder veel horrorprenten te bewonderen zijn. De laatste jaren zijn het vooral de films in de franchise van The Conjuring (2013) die echt garant staan voor kwaliteit. Een tijdje geleden bracht Warner Bros. The Curse of La Llorona uit in de Belgische zalen. Pas na de release werd duidelijk dat ook die film tot de grotere filmreeks behoorde. Zijn de films in het grootste duistere universum tot nu toe echt nog goed of mag het stilaan gedaan zijn?

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Anno 1973 woont Anna Garcia samen met haar kinderen Chris en Sam in het bruisende Los Angeles. Ze werkt als sociaal werker in de stad en houdt zich bezig met kinderen die in moeilijke gezinssituaties opgroeien. Wanneer ze opnieuw moet langsgaan bij Patricia, een vrouw bij wie ze al langer een oogje in het zeil houdt, ziet ze dat de kinderen opgesloten waren. Anna besluit daarom de twee zoontjes uit huis te plaatsen. Niet veel later worden de jongens dood teruggevonden in een rivier. Zou het kunnen dat Anna er iets mee te maken heeft? Wanneer blijkt dat haar kinderen vreemde dingen beginnen mee te maken én ook Anna rare dingen ziet, beseft ze dat dit de meest donkere periode in haar leven zal zijn. Zou het kunnen dat La Llorona, de duistere vrouw waarover Patricia eerder sprak, het op Anna en de kinderen gemunt heeft?

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Met een heerlijk lang ononderbroken shot vat Michael Chaves zijn gloednieuwe horrorfilm aan. Het doet je meteen enthousiast worden en hopen op meer lekkers gedurende de anderhalf uur durende horrorprent. Toch wordt je enthousiasme al redelijk snel een pak minder groot. The Curse of La Llorona is in eerste instantie immers een heel langdradige film. Het eerste uur is nogal uitleggerig en daardoor besluit je aandacht meermaals andere oorden op te gaan zoeken. Het is pas in het laatste half uur, waarin het soms echt angstaanjagend spannend wordt, dat Chaves de kijker echt geboeid naar het scherm doet staren. Het scenario is dus niet echt sterk en dat is jammer. Een horrorfilm moet je immers van A tot Z weten te boeien.

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Het is natuurlijk niet alleen Chaves die verantwoordelijk is voor het totale eindproduct. Ook scenaristen Mikki Daughtry en Tobias Iaconis hebben daar een groot aandeel in. Het zijn zij die ervoor moeten zorgen dat de personages interessant zijn. Ook daar is er wat deze film betreft een probleem. Anna Garcia mag dan wel een geloofwaardige moeder zijn, echt interessant wordt haar persoonlijkheid nooit. Alles blijft oppervlakkig en dat is uiteraard niet goed. De rol wordt wel goed neergezet door Bloodline-actrice Linda Cardellini, maar dat is dan ook alles. Verder zie je ook Roman Christou en Jaynee-Lynne Kinchen als Anna’s kinderen Chris en Samantha. Ook zij doen het goed, maar stoten op de grenzen van hun niet zo sterke personages. En dan is er nog Raymond Cruz die de revue passeert als Rafael Olvera, een uit de Kerk verbannen duiveluitdrijver die alles komt oplossen.

Het verdict

The Curse of La Llorona is zeker geen slechte horrorfilm die je van meet af aan verveeld naar het scherm laat kijken. Met momenten is het allemaal echt spannend en voor wie echt van horrorverhalen houdt, valt dit allemaal best te pruimen. Toch kan je niet ontkennen dat het verhaal zwakjes is, net zoals de personages, en dat volgen daardoor vaak heel moeilijk wordt. Het zorgt er immers ook voor dat het acteerwerk van Linda Cardellini en de andere leden van de cast soms geremd wordt. Michael Chaves is zeker geen slechte regisseur, – daarom dat hij ook de derde The Conjuring-film mag regisseren – maar vergeet de kijker echt te boeien. Tijdverlies is de film niet, maar verwacht je ook niet aan echte topcinema. The Curse of La Llorona wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 21 augustus 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer snel.

Zijn horrorfilms voor jou de absolute hemel of zijn ze voor jou meer een echte hel? Wat vind je van de franchise rond The Conjuring (2013) en deze recente nieuwe aanvulling? Heb je The Curse of La Llorona al gekeken? Wat vond je ervan? Laat het ons weten door nu te reageren.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *