Review – The Wedding Guest (2019)

Informatie

Regie: Michael Winterbottom
Cast: Dev Patel, Radhika Apte, Harish Khanna & Jim Sarbh
Genre: Thriller
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD: 11 september 2019

© 2019 Riverstone Pictures (Wedding Guest) Limited. All Rights Reserved.

Recensie

Een goede thriller maken is echt geen eenvoudige zaak. Hoe zorg je er immers voor dat iedereen die jouw film bekijkt van A tot Z aan het scherm gekluisterd zit? Hoe bouw je de spanning perfect op en zorg je ervoor dat niemand zich na verloop van tijd verveelt? Jaarlijks krijgen we dan ook heel wat schitterende, goede en minder goede exemplaren voorgeschoteld. Vanaf 11 september 2019 ligt The Wedding Guest op DVD in de Belgische winkelrekken. De kleinere thriller van Sony Pictures verscheen bij ons niet in de bioscoopzalen, maar oogt wel heel interessant. Is de film de moeite waard of deed Sony er goed aan om de film niet aan het grote publiek te tonen? Hoog tijd om dat snel met jouw te onderzoeken.

© 2019 Riverstone Pictures (Wedding Guest) Limited. All Rights Reserved.

Jay is een Britse jongeman met een erg mysterieus doel. Hij reist helemaal naar Pakistan om er een huwelijk bij te wonen, maar besluit de jonge bruid te ontvoeren om haar niet veel later mee te nemen naar India. Zijn opdrachtgever, de al even mysterieuze Deepesh, besluit niet veel later de plannen te wijzigen waardoor Jay en de jonge Samira in een lastig parket belanden. Jay moet improviseren en al gauw ontstaat er tussen de twee een speciale band die gewone vriendschap totaal overstijgt. Alleen weten noch Jay, noch Samira echt of ze elkaar kunnen vertrouwen. Zou het kunnen dat ook Samira een verborgen agenda heeft? Één ding is zeker: de twee moeten voortdurend op hun hoede zijn, zeker als blijkt dat de ontvoering wereldwijd een hoofdpunt is op het nieuws. Hoe zal dit verhaal verdergaan?

© 2019 Riverstone Pictures (Wedding Guest) Limited. All Rights Reserved.

The Wedding Guest begint als een heel mysterieuze prent en als kijker krijg je niet al te veel informatie mee. Dat je interesse van meet af aan meteen groot is, lijkt dan ook geen ongelooflijk grote verrassing. Gedurende de eerste helft van de film ben je erg benieuwd naar wat er allemaal gaat gebeuren met de twee hoofdpersonages en vraag je je af waar ze allemaal nog heen zullen gaan. Jammer genoeg blijft je naar het einde toe volledig op je honger zitten en gaat regisseur Michael Winterbottom te hard de mist in. De man vergeet immers een echt verhaal te vertellen en lijkt ook niet goed te weten wat hij met zijn film wil zeggen. Het resultaat is dan ook dat je interesse na verloop van tijd compleet andere oorden gaat opzoeken. Als kers op de taart trakteert de man je bovendien ook op een lege finale die je echt met een teleurgesteld gevoel achterlaat.

© 2019 Riverstone Pictures (Wedding Guest) Limited. All Rights Reserved.

Het is een echt zonde dat het verhaal van The Wedding Guest zo fel teleurstelt. Jay is immers een interessante en mysterieuze persoonlijkheid van wie je graag het fijne zou willen weten. Dat je aanvankelijk geïnteresseerd toekijkt en razendbenieuwd bent is dan ook geen verrassing, zeker niet als je weet dat de rol fantastisch neergezet wordt door de getalenteerde Dev Patel. Het grootste probleem met deze film is Samira, de redelijk lege jonge toekomstige bruid die Jay besluit te ontvoeren. De vrouw heeft immers niets te vertellen en daardoor valt het verhaal na verloop van tijd ook compleet stil. Gelukkig brengt de Indische Radhika Apte de rol wel overtuigend en wordt de ‘pijn’ daardoor een beetje verzacht.

Het verdict

The Wedding Guest is absoluut geen draak van een film. Het eerste deel van de prent is behoorlijk spannend en regisseur Michael Winterbottom slaagt er helemaal in je aandacht erbij te houden. In het tweede deel, dat voornamelijk focust op de relatie tussen Jay en de veel te lege Samira, gaat de man echter compleet de mist in en doet hij alle positieve dingen meteen teniet. Je verveelt je geen seconde, maar toch kan je maar amper concluderen dat de film je met een enthousiast gevoel achterlaat. The Wedding Guest is een mysterieuze thriller die best te pruimen is als je echt niets anders te doen hebt, maar daar blijft het ook bij. De film wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 11 september 2019 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Had jij ooit al gehoord van The Wedding Guest of heb je de film zelf al een keertje gekeken? Wat vond jij ervan? Denk je dat de prent de moeite waard is? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *