Review – Angel of Mine (2019)

Informatie

Regie: Kim Farrant
Cast: Noomi Rapace, Yvonne Stahelski,  Luke Evans, Finn Little & Annika Whiteley
Genre: Drama, thriller, mysterie
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD: 12 september 2019

© 2018 SixtyFourSixty AOM Holdings Pty Ltd, Magna Entertainment and Screen Australia. All Rights Reserved.

Recensie

Een goede thriller is altijd een beetje mysterieus. Je moet er als filmmaker en scenarist immers voor zorgen dat de kijker bij aanvang van de film – en best ook tot aan de finale – niet helemaal door heeft wat er nu juist aan de hand is. Slaag je daarin, dan kan je er bijna zeker van zijn dat je film gaat aanslaan. Denk bijvoorbeeld maar aan het ijzersterke Gone Girl (2014) van topregisseur David Fincher. Een tijdje terug bracht Source 1 Media de kleinere Australische film Angel of Mine rechtstreeks uit op DVD. Met namen als Noomi Rapace en Chris Evans is je interesse meteen heel erg groot. Maar is filmmaker Kim Farrant er ook in geslaagd om de kijker van het begin tot het einde op het puntje van diens stoel te laten zitten?

© 2018 SixtyFourSixty AOM Holdings Pty Ltd, Magna Entertainment and Screen Australia. All Rights Reserved.

Lizzie is een eenzame en ietwat asociale vrouw die nog steeds herstelt van een vreselijk verlies. Bijna tien jaar geleden verloor ze immers haar dochtertje Rosie in een allesvernietigende brand. Door de ene depressie na de andere kwam haar huwelijk uiteindelijk ook tot een einde. Om de week krijgt ze bezoek van haar zoontje Thomas, maar ook daar dreigt een einde aan te komen. Haar ex-echtgenoot Mike wilt immers de volledige voogdij. Net op het moment dat haar leven nog meer lijkt in te storten, ontmoet Lizzie de schattige Lola. Ze voelt meteen dat het jonge meisje speciaal is en al gauw begint Lizzie te denken dat Lola haar eigen dochter is. Zou het kunnen dat Rosie nooit doodgegaan is in de brand en dat Claire, Lola’s moeder, een gigantisch geheim verbergt? Of maakt Lizzie het zich allemaal wijs en heeft ze meer dan ooit echt hulp nodig?

© 2018 SixtyFourSixty AOM Holdings Pty Ltd, Magna Entertainment and Screen Australia. All Rights Reserved.

Angel of Mine is meteen een heel erg interessante film. Je kan er niet om heen dat het verhaal over de alleenstaande vrouw die in één of ander onbekend kind plots haar eigen overleden dochter herkent, meteen je interesse wekt. Regisseur Kim Farrant en haar team van scenaristen zorgen er absoluut voor dat je voortdurend geboeid naar het scherm kijkt, maar nu en dan dreigt de film wel stil te vallen. Het verhaal is niet overal even sterk en het tempo ligt bijzonder laag. Toch is vooral dat laatste ook een groot pluspunt, omdat het je toelaat om als kijker dichter bij de hoofdpersonages te komen en volledig te begrijpen wat er in hun hoofd omgaat. Angel of Mine is dus absoluut een verrassende dramathriller die zeker gezien mag worden.

© 2018 SixtyFourSixty AOM Holdings Pty Ltd, Magna Entertainment and Screen Australia. All Rights Reserved.

Farrant en haar scenaristen zorgen er dus voor dat de kijker meermaals heel dicht bij de personages komt. Dat geldt vooral voor Lizzie, de vrouw die geplaagd wordt door de ene depressie na de andere. Het personage is boeiend en wordt uitstekend neergezet door Noomi Rapace. Rapace weet de wanhoop van het personage perfect naar het scherm te brengen en dat werkt uiteraard fantastisch. De film speelt voortdurend met het idee dat Lizzie ziek is, maar tegelijk laat de prent je ook geloven dat ze gelijk heeft over haar eigen dochter. Ook Yvonne Strahovski – je kent haar misschien wel als Serena uit The Handmaid’s Tale – komt bijzonder geloofwaardig over als de typische huismoeder Claire. De twee vullen elkaar goed aan en daardoor werkt de film absoluut goed. Tot slot zie je ook Luke Evans en de jonge Annika Whiteley als respectievelijk Mike en Lola schitteren. Ook zij leveren degelijke acteerprestaties.

Het verdict

Angel of Mine is een kleine, Australische dramathriller met een hoog mysteriegehalte. De film van Kim Farrant is absoluut geen misbaksel en slaagt erin de kijker over de gehele lijn geboeid naar het scherm te doen staren. Het verhaal is interessant, maar niet overal even sterk geconstrueerd. Op bepaalde ogenblikken is de spanning niet te houden en wordt je nog enthousiaster, maar toch kan je nooit concluderen dat dit een absolute topfilm is. Noomi Rapace, Yvonne Strahovski en Luke Evans komen overtuigend over als Lizzie, Claire en Mike en zorgen ervoor dat de film nooit saai wordt. Met andere woorden: als je nog op zoek bent naar een fijne, verrassende en kleine thriller die niet al te veel van je hoofd vraagt, dan ben je met Angel of Mine aan het juiste adres. De film wordt verdeeld door Source 1 Media en ligt sinds 12 september 2019 op DVD in de winkel. Check de trailer snel!

Heb jij ooit al gehoord van Angel of Mine of zegt de film je tot nu toe niks? Denk je dat de thriller de moeite waard is of heb je hem al gekeken en vond je het maar niks? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *