Review – Child’s Play (2019)

Informatie

Regie: Lars Klevberg
Cast: Mark Hamill, Gabriel Bateman, Aubrey Plaza, Beatrice Kitsos, Ty Consiglio & Jack Black
Genre: Horror
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 19 juni 2019, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 18 oktober 2019

© 2019 Orion Releasing LLC and Bron Creative MG1, LLC.

Recensie

Filmstudio’s zijn de laatste jaren niet meer zo heel creatief. Door de opkomst van streamingdiensten en door het feit dat grote acteurs niet terugdeinzen om mee te spelen in films die enkel op het net verschijnen, lijkt de interesse in grootse cinema immers steeds meer af te nemen. Daarom proberen grote filmstudio’s elk jaar opnieuw een aantal van hun meest succesvolle franchises nieuw leven in te blazen. Naast een aantal andere filmreeksen was het dit jaar aan Chucky. De films met centraal een rare en gewelddadige pop gaan als sinds 1988 mee. Dit jaar kreeg de franchise een nieuwe start met Child’s Play, een remake van de originele film uit 1988. De film oogstte middelmatige kritieken, maar wekte onze interesse wel. De moeite waard of resoluut tijdverlies?

© 2019 Orion Releasing LLC and Bron Creative MG1, LLC.

Karen woont met haar zoontje Andy in een appartement in Chicago. Ze hebben het niet breed, maar Karen probeert haar zoon alles te geven wat ze kan. Wanneer ze via haar werk een state of the art Buddi-pop op de kop kan tikken, is ze er zeker van dat Andy er dolgelukkig mee zal zijn. De Buddi’s zijn immers immens populaire gadgets die communiceren met alle toestellen in je huis. Al gauw blijkt echter dat er met Andy’s Buddi iets vreemd aan de hand is. De pop noemt zichzelf Chucky en heeft bovendien ook een eigen willetje. Wat aanvankelijk heel onschuldig lijkt, wordt al gauw een regelrechte nachtmerrie: Chucky evolueert tot een moordlustig object dat geen tegenspraak duldt. Zullen Andy en Karen hun Buddi kunnen vernielen zonder dat zij eerst gewond geraken?

© 2019 Orion Releasing LLC and Bron Creative MG1, LLC.

De laatste films over Chucky waren niet bepaald een schot in de roos. De franchise was al een aantal jaren bijzonder slecht bezig, wat deze rebootpoging van MGM uiteraard helemaal lijkt te rechtvaardigen. De trailers van Child’s Play deden immers uitschijnen dat dit wel eens een pareltje zou kunnen zijn. En het moet gezegd: de film is allesbehalve slecht. Hoewel het verhaal moeizaam vooruitgaat, kan je op geen enkel moment oordelen dat je je verveelt. Bovendien bevat de prent voldoende verrassingen waardoor je tot op het einde geëntertaind blijft. Child’s Play heeft zo zijn problemen, maar er zijn met grote zekerheid slechtere horrorprenten gepasseerd eerder dit jaar.

© 2019 Orion Releasing LLC and Bron Creative MG1, LLC.

Het is jammer dat je na afloop van de film wel moet stellen dat de personages niet geweldig zijn uitgewerkt. Hoewel regisseur Lars Klevberg en scenarist Tyler Burton Smith absoluut hun best doen om Karen en Andy interessant te laten overkomen, kan je nooit helemaal enthousiast worden. Andy is een eenzaam en hardhorig jongetje dat plots een vriend ziet in Chucky. De persoonlijkheid van het personage wordt niet voldoende verkend en daardoor komt ook het acteerwerk van Gabriel Bateman niet helemaal tot zijn recht. Hetzelfde geldt voor Karen. Ook dat personage blijft over de gehele lijn veel te oppervlakkig, los van het feit dat Aubrey Plaza absoluut haar best doet. De film verliest hierdoor jammer genoeg veel kwaliteit. Wat wel ongelooflijk goed is? Mark Hamill als de gewelddadige Chucky!

Het verdict

Wanneer je Child’s Play bekeken hebt, zal je wellicht net als ons achterblijven met een heel dubbel gevoel. De film ziet er goed uit, het verhaal is aanvankelijk goed gevonden en de personages zijn tot op een zekere hoogte best te pruimen. Toch merk je na een dik half uurtje dat de film tal van problemen heeft, ondanks de fijne regie van Lars Klevberg. De man was eerder al betrokken bij de topreeks Occupied en weet dus helemaal wat hij doet. Jammer genoeg komt het degelijke acteerwerk van Gabriel Bateman en Aubrey Plaza niet helemaal tot zijn recht doordat de personages gaandeweg vergeten te boeien. Dat is zonde, maar neemt niet weg dat ook jij je wellicht zal amuseren met de film. Child’s Play wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 18 oktober 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Wat denk jij van Child’s Play? Heb je de film al in de bioscoop gekeken of wachtte je om hem bij je thuis te ontdekken? Ben je blij dat Chucky terug is of ben je de franchise helemaal beu? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

1 reactie

  1. Belachelijke kutfilm..totaal nie spannend….de pop lijkt eerder op e.t..met zijn vingertje…juist de moeder is lekker te pruimen…de schrikeffecten zijn ondermatig te noemen….geef mij maar de originele uit 1988′.. déze was en is nog steeds beter en spannender.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *