Review – Girl on the Third Floor (2019)

Informatie

Regie: Travis Stevens
Cast: C.M. Punk, Trieste Kelly Dunn, Sarah Brooks, Travis Delgado & Karen Woditsch
Genre: Horror, mysterie, thriller
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD: 12 december 2019

© MMXVIII Center Road, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Ben jij in je leven al een keertje of misschien wel meerdere keren naar een heel andere plek verhuisd? Dan weet jij vast en zeker als geen ander dat het best een enge ervaring is. Je hebt immers geen idee waar je terecht zal komen. Zouden de buren wel aangenaam zijn? Is het wel echt een leuke wijk? Komen er geen nare verrassingen op je af in het nieuwe huis? Vanzelfsprekend hoop je dat al die vragen in jouw voordeel beantwoord kunnen worden, maar wat als er toch iets schort? Wat als er toch iets aan de hand is met het huis dat jij een aantal maanden terug nog je droomhuis noemde? Daarover gaat Girl on the Third Floor, een redelijk onbekende horrorfilm die door filmdistributeur Source 1 Media nog niet zo heel lang geleden op DVD uitgebracht werd. De kritieken in de VS waren aan de eerder positieve kant, maar betekent dat ook echt dat de film de moeite waard is?

© MMXVIII Center Road, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Don en Liz Koch verwachten hun eerste kindje en besluiten daarom te verhuizen van de grote stad naar het platteland. Daar kan hun zoontje of dochtertje immers in alle rust opgroeien en hebben ze ook meer plaats voor hun hond. Don is vastberaden om het oude herenhuis in alle rust zelf te renoveren, iets waar hij sinds zijn ontslag ook effectief veel tijd voor heeft. Terwijl Liz besluit om nog even in het appartement in de stad te blijven, gaat Don alvast naar het nieuwe huis om de eerste werken aan te vatten. Al snel merkt Don dat er wit en zwart slijm uit de muren en stopcontacten vloeit. Niet veel later staat Sarah Yates, een jonge bevallige brouw die Don in 1-2-3 verleidt, aan de deur. Sarah blijkt echter helemaal geen gewone vrouw is en ook met het huis lijkt er iets niet pluis. Komt dit allemaal nog goed?

© MMXVIII Center Road, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Kleine horrorfilms kunnen erg verrassend uit de hoek komen. Dat is ook wat je aanvankelijk verwacht van Girl on the Third Floor, die veelbelovend van start gaat. De prent volgt dus een jonge man die samen met zijn vrouw een nieuw leven wil beginnen. Alleen steken een vreemde vrouw en een nog vreemder huis daar een stokje voor. Aanvankelijk voelt dat alles heel erg interessant aan. Het valt op dat regisseur Travis Stevens en zijn team van medescenaristen gedurende het eerste half uur een behoorlijk effectieve horrorfilm presenteren. Het verhaal blijft klein, terwijl de ene kleine horrorhint na de andere wordt afgevuurd. Het is dan ook opmerkelijk dat Stevens na een half uur de pedalen kwijt geraakt. Girl on the Third Floor vervalt in typische horrorclichés en weet de kijker uiteindelijk niet langer te verrassen. De film eindigt dan ook helemaal zoals je verwachtte, zonder enige twist. Zonde.

© MMXVIII Center Road, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Gelukkig zorgen de filmmakers er wel voor dat de personages over de gehele lijn interessant zijn en blijven. Hoewel je niet al te veel meekrijgt van de persoonlijkheden wordt doorheen het verhaal toch duidelijk wat hun achtergrond is. Zo merk je al gauw dat Don Koch allesbehalve een goede huisvader is. De rol wordt sterk naar het scherm gebracht door C.M. Punk, een redelijk onbekende voormalige professionele worstelaar. Punk overtuigt en verdient daarvoor absoluut alle lof. Hetzelfde geldt voor Sarah Brooks, die vol overtuiging de rol van de mysterieuze Sarah Yates vertolkt. Ook zij weet de kijker volledig mee te trekken in haar persoonlijkheid. Tot slot doen ook Trieste Kelly Dunn en Travis Delgado het helemaal goed.

Het verdict

Girl on the Third Floor maakt zijn potentieel niet helemaal waar. Hoewel de film behoorlijk goed begint en je vertrouwen in de prent aanvankelijk heel erg groot is, vervalt Travis Stevens na verloop van tijd toch in typische horrorclichés. Na een goed en vooral razendspannend eerste halfuur moet de eigenwijze stijl plaats ruimen voor wat doorgaans gedaan wordt in horrorprenten en dat is jammer. Alle verrassingselementen gaan op de schop, maar dit maakt de film niet meteen slecht. Integendeel: voor fans van het enge genre is Girl on the Third Floor absoluut een fijne verrassing. Alleen had het allemaal wat beter gekund. Gelukkig zitten de personages en het acteerwerk van onder andere C.M. Punk wel helemaal goed. Girl on the Third Floor wordt verdeeld door Source 1 Media en ligt sinds 12 december 2019 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Hou jij wel van kleine en op het eerste gezicht eigenwijze horrorprenten? Heb je al gehoord van Girl on the Third Floor of heb je de film al gekeken? Wat denk jij ervan? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *