Review – Good Boys (2019)

Informatie

Regie: Gene Stupnitsky
Cast: Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Molly Gordon & Midori Francis
Genre: Komedie, avontuur
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 18 september 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 22 januari 2020

© 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Recensie

Wanneer je twaalf jaar bent, zit je als kind op een heel vervelende grens. Sommige van je vriendjes of vriendinnetjes zijn immers al helemaal tiener en houden zich bezig met meer volwassen dingen, terwijl anderen om je heen nog echt kinds zijn en iedere dag willen spelen. Dat hangt natuurlijk samen met de aanvang van de puberteit, die bij de ene al sneller begint dan bij de andere. Alles verandert om je heen en dat is niet altijd gemakkelijk. Over die moeilijke fase in het leven van opgroeiende kinderen gaat de entertainende en vermakelijke komedie Good Boys. De film werd onder meer geproduceerd door de grote Seth Rogen, hetgeen doet vermoeden dat de film bomvol geslaagde grappen zit. Nu de film eindelijk ook op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken ligt, is het hoog tijd om snel te checken of de film de moeite waard is.

© 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Max, Thor en Lucas zijn de allerbeste vrienden en vormen samen de ‘Bean Bag Boys’. Iedere dag opnieuw amuseren ze zich rot en halen ze het gebruikelijke kattenkwaad uit. Wanneer Max’ vader een tijdje op zakenreis gaat, loopt alles echter in het honderd. Wanneer de twaalfjarige jongen een uitnodiging voor een feestje van de cool kids krijgt, is hij ervan overtuigd dat dat het perfecte moment zal zijn om de bevallige Brixlee, Max’ crush, te kussen. Er is alleen één probleem: niemand van de ‘Bean Bag Boys’ weet hoe je echt moet kussen. Daarom besluiten ze om een dagje te spijbelen en het kusfenomeen eens goed te onderzoeken. Wanneer een spionagemissie met een peperdure drone van Max’ vader echter faliekant afloopt, moeten de vriendjes noodgedwongen op zoek naar een nieuwe drone. Zullen ze hun fout alsnog kunnen rechtzetten en zal Max uiteindelijk zijn Brixlee kunnen kussen?

© 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

In de kern is Good Boys eigenlijk een heel eenvoudige film. De prent gaat immers gewoon over drie twaalfjarigen die iets vreselijks mispeuteren en vervolgens moeten proberen om hun eigen miserie op te lossen. Vanzelfsprekend brengt dat al de nodige grappige taferelen met zich mee. Na een goed half uurtje heb je echter door dat de film ook veel meer is dan dat. Good Boys is immers ook een boeiend en onverwacht gelaagd coming-of-age-verhaal. De drie jongetjes staan immers aan het begin van hun puberteit, hetgeen de nodige problemen met zich meebrengt. De ene wordt verliefd, de andere wilt stoer doen en de derde is er eigenlijk helemaal niet zo mee bezig. Zonder echt zwaar te worden brengt regisseur-scenarist Gene Stupnitsky een spannende, grappige en ontroerende film die nooit over the top is. Alles wordt uitstekend beheerst en daarvoor verdient Stupnitsky alle lof.

© 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Het verhaal en de regie zijn natuurlijk maar één aspect van de film. Good Boys heeft daarnaast ook bijzonder veel te danken aan de schitterende cast. De rollen van Max, Thor en Lucas worden immers met grote klasse neergezet door Jacob Tremblay, Brady Noon en Keith L. Williams. De drie jonge acteurtjes amuseren zich rot en dat zorgt voor amusant vuurwerk op het scherm. Het is mooi om te zien dat ze elkaar perfect aanvullen en dat hun personages doorheen de film mooie psychologische ontwikkelingen doormaken. Wees er maar zeker van dat hun vriendschap op het scherm ook naast het scherm bestaat. Naast de drie jonge tieners zie je ook nog Molly Gordon, Midori Francis en Millie Davis in fijne rollen de revue passeren. Opvallend: nagenoeg ieder personage in deze film is minderjarig, maar dat stoort je geenszins. Integendeel.

Het verdict

Good Boys is een luchtige, vermakelijke en vaak bijzonder grappige komediefilm over drie jongens die zichzelf tijdens een spannend avontuur ontdekken. De film is simpel, maar dat brengt geenszins middelmatigheid met zich mee. Regisseur-scenarist Gene Stupnitsky weet de perfecte balans te bewaren en verdient daarvoor alle lof. Dankzij het fijne acteerwerk van  Jacob Tremblay, Keith L. Williams en Brady Noon verveel je je geen seconde en kijk je steeds met een grote glimlach naar het scherm. Verwacht je niet aan inhoudelijk straffe cinema, maar wel aan een entertainende film die perfect is als je houdt van avontuurlijke komedies. Mis de film niet! Good Boys wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 22 januari 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Wat denk jij van Good Boys? Heb jij de film in de cinema gekeken of wachtte je tot de film op DVD en Blu-Ray verscheen? Vond je het ook zo goed of helemaal niet? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *