Review – Killerman (2020)

Informatie

Regie: Malik Bader
Cast: Liam Hemsworth, Emory Cohen, Suraj Sharma, Diane Guerrero & Zlatko Buric
Genre: Criminaliteit, actie, drama
Disitributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 10 april 2020

© 2019 Killerman Productions, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Lang niet alle films die gemaakt worden, verschijnen ook bij ons in de bioscopen. En dan gaat het niet alleen over films die niet in de bioscoop zijn verschenen omwille van het coronavirus. Vaak krijgen kleinere films immers gewoon een release op DVD en Blu-Ray, waardoor ze door het grote publiek eigenlijk helemaal nooit ontdekt worden. Zo bracht Dutch FilmWorks een tijdje terug Killerman op schijf uit. De film over een mislukte drugsdeal met Liam Hemsworth in de hoofdrol lijkt op papier heel erg interessant. Is het een verborgen parel die ook jij zo snel mogelijk moet bewonderen of is het meer dan terecht dat de prent in onze contreien niet op het grote scherm te bezichtigen was? Laten we dat snel samen ontdekken.

© 2019 Killerman Productions, LLC. All Rights Reserved.

Moe en Skunk zijn echte boezemvrienden die alles met elkaar delen. Ook hun werk doen ze nu al een tijdje samen. De twee wassen immers via Moe’s winkel geld wit voor Skunks oom, een beruchte New Yorkse maffiabaas. Wanneer Skunk met het idee komt om nog meer geld te verdienen met witwassen en een deel ervan te investeren in drugs, loopt de deal volledig verkeerd af. Al gauw blijkt immers dat één van hun contactpersonen samenwerkt met een bende corrupte politieleden. Moe en Skunk slaan meteen op de vlucht. Niet veel later geraakt Moe gewond, waardoor hij zich niet langer herinnert wie hij is en wat er gebeurd is. Wanneer niet veel later ook Skunks oom op de hoogte wordt gesteld van alles wat er is gebeurd, wordt alles nog gevaarlijker. Hoe zullen de twee jongemannen hier een oplossing voor vinden?

© 2019 Killerman Productions, LLC. All Rights Reserved.

Kleine films die niet in onze zalen verschijnen zijn niet altijd regelrechte rampen. Hoewel Killerman heel moeizaam van start gaat en je merkt dat de film met een heel erg laag budget gemaakt is, moet je niet al te veel moeite doen om de film echt interessant te vinden. Het verhaal is immers zeer degelijk neergepend door Malik Bader, een relatief onbekende naam die al langer actief is in het genre van de misdaadfilm. Bader regisseert de film bovendien ook bijzonder sterk. Nu en dan valt het verhaal misschien wel stil, Killerman wordt op geen enkel moment saai. Door de vele verrassingen en sterke finale kan je dan ook niet anders dan concluderen dat deze kleine misdaadprent een echte verrassing is.

© 2019 Killerman Productions, LLC. All Rights Reserved.

Bader heeft dat natuurlijk niet alleen aan zichzelf te danken. Ook zijn cast zorgt ervoor dat de film meer dan de moeite waard is. De rol van Moe Diamond wordt sterk vertolkt door Liam Hemsworth, die de film echt van A tot Z draagt. Naast Hemsworth schittert Emory Cohen als de onverantwoordelijke Skunk. Hem zag je misschien eerder al wel opduiken in topprenten als Brooklyn (2015) of War Machine (2017). De twee acteurs vullen elkaar perfect aan en maken van Killerman echt een aangename misdaadprent. Verder zie je ook nog Suraj Sharma, Zlatko Buric en de bevallige Diane Guerrero in fijne rollen de revue passeren. Bader mag dan ook heel erg trots zijn op zijn cast.

Het verdict

“Alleen de echte goeie films verschijnen in de bioscoop!” Als je dat denkt, dan heb je het heel erg goed mis. Met Killerman bewijst Dutch FilmWorks immers dat ook kleine, sterke en verrassende prenten die rechtstreeks op DVD en Blu-Ray verschijnen meer dan de moeite waard zijn. De mysterieuze misdaadthriller van Malik Bader is zeker niet foutloos. Toch zorgen de goede regie, het interessante en verrassende verhaal en het uitstekende acteerwerk van Liam Hemsworth en de rest van de cast ervoor dat je je geen seconde verveelt. Kortom: als je houdt van misdaadcinema en het niet altijd ‘blingbling’ hoeft te zijn, is deze film echt iets voor jou. Killerman wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 10 april 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Hoeft het voor jou ook niet altijd van die groteske cinema te zijn? Had je al eens van Killerman gehoord of heb je de film al gekeken? Of ben je het van plan? Wat vind jij ervan? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen en je mening te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *