Review – Pennyworth: Seizoen 1 (2020)

Informatie

Regie: Danny Cannon, Bill Eagles e.a.
Cast: Jack Bannon, Paloma Faith, Emma Paetz, Ben Aldridge, Emma Corrin & Jason Flemyng
Genre: Actie, criminaliteit, drama
Originele zender: Epix
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum DVD: 22 juli 2020

© 2020 Warner Bros Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Binnen het DC-universum zijn er heel wat interessante personages die intussen al een eigen film of televisiereeks op hun naam hebben staan. Denk bijvoorbeeld maar aan The Flash, Superman, Wonder Woman en Batman. Toch zijn er ook heel wat interessante ondersteunende personages die veel meer te vertellen hebben dan we initieel zouden denken. Één daarvan is Alfred Pennyworth, de trouwe butler van Bruce ‘Batman’ Wayne. In de steengoede reeks Gotham zagen we eerder al hoe belangrijk het personage in Bruces jongere jaren was. Maar hoe was de jonge Alfie zelf? Welke avonturen heeft hij meegemaakt? Daarover gaat Pennyworth, een spannende actiereeks die sinds een tijdje op DVD in de winkelrekken ligt.

© 2020 Warner Bros Entertainment Inc. All Rights Reserved.

In het midden van de twintigste eeuw is het Verenigd Koninkrijk een land in volle transitie. Het politieke establishment wordt immers fel onder druk gezet door de Naamlozen en de Raven Society, twee extremistische groeperingen die het bestaande regime omver willen werpen. Middenin die strijd start de jonge Alfred Pennyworth, voormalige soldaat, een beveiligingsbedrijfje op. Al gauw komt hij via via in contact met de steenrijke Thomas Wayne en de briljante Martha Kane. Samen met zijn trouwe vrienden, Bazza en Dave Boy, werkt Alfred aan zijn opmars binnen de Londense beveiligingswereld en dat verloopt niet zonder verrassingen, zeker niet wanneer ook de Naamlozen en de Raven Society hun pad kruisen. Alfred zal al zijn ervaring moeten gebruiken om vervelende situaties te ontwijken. Zal het hem lukken?

© 2020 Warner Bros Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Wie bekend is met de verhalen rond Batman en zijn avonturen, weet dat Alfred Pennyworth een essentieel personage is. In de films van Christopher Nolan en de reeks Gotham werd dat immers ongelooflijk duidelijk. Het is dan ook boeiend om te weten waar de jonge Alfie nu eigenlijk dagdagelijks mee bezig was. Pennyworth geeft dat heel mooi weer. De avonturen van de jonge beveiligingsagent zijn spannend en vaak verrassend, hoewel de reeks nu en dan in echte clichés vervalt. De serie is goed geschreven en de actiescenes zijn vaak sterk in beeld gebracht. Bovendien zitten ook de sfeer en het tempo helemaal goed. Dat daarnaast ook nog een heel politiek verhaal wordt verteld, maakt het des te interessanter. Dit is leuke televisie voor wie houdt van het DC-universum.

© 2020 Warner Bros Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Pennyworth weet daarnaast ook mooi te scoren op het vlak van de personages. De makers en scenaristen van de reeks hebben immers hun uiterste best gedaan om boeiende, gelaagde en sterke personages tot leven te brengen. Vanzelfsprekend is dat helemaal het geval met Alfie, die mooi vertolkt wordt door de charismatische Jack Bannon. De Britse acteur is echt perfect in de rol. Ook Thomas Wayne, de mysterieuze Bet Sykes, Martha Kane en James Harwood zijn uitstekende personages die keer op keer verrassend uit de hoek komen. Uiteraard zit ook het acteerwerk van respectievelijk Ben Aldridge, Paloma Faith, Emma Paetz en Jason Flemyng daar voor iets tussen. De reeks is uitstekend gecast en dat is natuurlijk alleen maar positief.

Het verdict

Ben je op zoek naar een nieuwe, spannende, sfeervolle en allesbehalve inhoudelijk oppervlakkige reeks die linken heeft met het grotere DC-universum? Stop dan met zoeken, want Pennyworth is dé reeks die je moet kijken. Hoewel de serie niet foutloos is, blijft elke aflevering je verrassen en zorgen de personages keer op keer voor leuke momenten. De reeks wordt aangevoerd door een sterke Jack Bannon, maar ook de andere leden van de cast doen het uitstekend. Ter conclusie: Pennyworth is een niet te missen topreeks die je best zo snel mogelijk in huis haalt. Het eerste seizoen van de reeks wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 22 juli 2020 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de leuke trailer van de serie nu.

Wat denk jij van deze nieuwe reeks in het DC-universum? Ben je ook altijd benieuwd geweest naar de avonturen van de jonge Alfred Pennyworth? Heb je Pennyworth al gekeken of ben je dat nog van plan? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *