Review – Line of Duty (2020)

Informatie

Regie: Steven C. Miller
Cast: Aaron Eckhart, Courtney Eaton, Ben McKenzie, Jessica Lu & Giancarlo Esposito
Genre: Actie, criminaliteit, thriller
Distibuteur: Dutch FilmWorks
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 30 oktober 2020

© 2019 Line Movie, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Een goede actiefilm maken is voor een filmmaker een heuse klus. Wie denkt aan echt schitterende actiefilms die zowel visueel als inhoudelijk een schot in de roos zijn, belandt wellicht meteen bij de films in de James Bond-franchise of bij die van Mission Impossible. Toch kan je er niet omheen: er worden echt gigantisch veel actieprenten op het publiek losgelaten en de meesten ervan zijn regelrechte rommel. Dat was ook dit jaar zo, zelfs middenin de coronacrisis. Zo bracht Dutch FilmWorks een paar maanden terug in Nederland Line of Duty uit, een kleine actieprent met Aaron Eckhart in de hoofdrol. Die laatste was de afgelopen jaren een beetje verdwenen van het grote scherm, maar lijkt met deze film helemaal terug. Maar is Line of Duty ook echt een actietopper?

© 2019 Line Movie, LLC. All Rights Reserved.

Frank Penny is een lager aan wal geraakte politieagent die een eerder zwaar verleden met zich meedraagt. Wanneer hij echter verwikkeld geraakt in een gevaarlijke ontvoeringszaak rondom de dochter van zijn voormalige partner Volk, ziet hij eindelijk de kans om zichzelf opnieuw te bewijzen. Terwijl zijn job op het spel staat beslist hij om samen met Ava Brooks, een zelfverklaarde vlogger-reporter, op zoek te gaan jaar het 11-jarige meisje. Alleen hadden de twee helemaal niet verwacht dat de Kellers, de meedogenloze daders van deze laffe misdaad, zo ongevoelig zouden zijn. Claudia blijkt immers nog slechts 64 minuten te hebben alvorens ze sterft. Zullen Penny en Brooks het jonge meisje op tijd kunnen vinden of is alle moeite tevergeefs?

© 2019 Line Movie, LLC. All Rights Reserved.

Er zijn maar weinig actieprenten die echt van de allereerste seconde tot de allerlaatste minuut bestaan uit één lange actievolle achtervolging. Dat is namelijk de perfecte omschrijving van Line of Duty, de nieuwe actiefilm van regisseur Steven C. Miller. De man bracht eerder andere slechte actieprenten, maar verandert met deze titel zeker het geweer van schouder. De film met Aaron Eckhart is immers echt razend spannend. Hoewel echt alles in deze film knettergek is – welke politieman laat er nu immers voortdurend een livestream over zijn schouder meekijken tijdens een achtervolging op leven en dood? – blijft de film over de gehele lijn bijzonder entertainend. Bovendien is het geheel goed in beeld gebracht en zijn de speciale effecten, afgezien van enkele mindere momenten, grotendeels in orde. Miller slaagt er voor het eerst zijn carrière in om echt indruk te maken.

© 2019 Line Movie, LLC. All Rights Reserved.

En dat komt niet alleen dankzij zij redelijk degelijke scenario of de goede cameravoering. Ook de personages zitten over de gehele lijn behoorlijk goed. Zo kom je als kijker gaandeweg steeds meer te weten over Frank Penny, een politieagent die heel wat ballast met zich meedraagt. Dat maakt het personage echt interessant. Door het goede acteerwerk van topper Aaron Eckhart, een acteur die veel te vaak onderschat wordt, komt dat alles nog beter tot zijn recht. Ook de zelfverklaarde journaliste Ava Brooks, sterk vertolkt door de jonge Courtney Eaton, is absoluut aangenaam om te volgen. Naast die leuke tandem zie je ook nog Gotham-topper Ben McKenzie, Giancarlo Esposito en Jessica Lu in fijne rollen passeren.

Het verdict

Lang niet iedere actiefilm is het bekijken waard. De nieuwste film van Steven C. Miller is dat echter wel. Line of Duty is immers één lange spannende en gewoonweg leuke rit die voldoende verrassingen bevat om je quasi voortdurend op het puntje van je stoel te laten zitten. Door het fijne acteerwerk van Aaron Eckhart en Courtney Eaton komt het hele verhaal nog beter tot zijn recht, al moet je toegeven dat het geheel ietwat van de pot gerukt is. Desalniettemin: Line of Duty is een heerlijke vrijdagavondfilm voor iedere actiefilmfan en is vast en zeker geen tijdverlies. De prent wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 30 oktober 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de verrassende actie-misdaadthriller nu.

Wat denk jij van Line of Duty? Heb je de film met Aaron Eckhart al gekeken of  ben je van plan om de film te bekijken? Ben je het eens met onze recensie of vind je de film toch eerder aan de slechte kant? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *